نیویورک- ایرنا- رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا، ماهواره ایران را به نگران‌کننده ندانست اما مدعی شد موشک حامل آن برای آنها ایجاد نگرانی می‌کند.

مارک مایلی روز سه شنبه در نشست خبری مشترک با مارک اسپر وزیر دفاع آمریکا، در پاسخ به این سوال که آیا پرتاب ماهواره ایران برای منافع امنیتی آمریکا نگرانی ایجاد کرده است، این مطلب را مطرح کرد.

وی افزود: ماهواره ایران به تنهایی برای ما نگران کننده نیست اما تکنولوژی موشکی آن باعث نگرانی است. می‌دانید که موشک‌های متفاوت، کارهای متفاوتی انجام می دهند. این به معنای آن نیست موشکی که ماهواره حمل می‌کند نتواند تجهیزاتی را یدک بکشد که ایجاد انفجار کنند.

رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا ادامه داد: در نهایت، بله این یک مساله نگرانی امنیتی است. ایران هر از چندی موشک دوربردی را آزمایش می‌کند. ما فعالیت‎های ایران را از نزدیک رصد می کنیم به طوری که نمی‌توانید تصور کنید. همانگونه که درباره کشورهای بسیار دیگری انجام می دهیم.

مایلی اضافه کرد: در حال حاضر ما همچنان نیروهای خود را در سطح بالای هشدار نگهداشته‌ایم و برای هر اتفاقی در خاورمیانه، آماده هستیم.

مارک اسپر وزیر دفاع آمریکا هم در ادامه این اظهارات مدعی شد ایران به رفتار مخرب خود در منطقه ادامه می دهد و این واقعا ناامید کننده است.

وزیر کابینه ترامپ بدون اشاره به آنچه ویروس کرونا در آمریکا به واسطه ناتوانی واشنگتن در مهار آن انجام داده و نزدیک به ۲ میلیون مبتلا و حدود ۷۰ هزار نفر جان باخته بر جای گذاشته است، ادعا کرد در شرایطی که مردم ایران نه فقط تحت شرایط کووید-۱۹ بلکه به خاطر اقدام نامناسب برای مقابله با آن دست و پنجه نرم می‌کنند، حکومت ایران به جای اینکه توجه و پول خود را صرف مراقبت از مردم خود کند، به صادرات تروریسم و رفتارهای مخرب ادامه می دهد.

اسپر مدعی شد «از حوثی گرفته تا عراق و سراسر سوریه شاهد صادرات مشکل از سوی ایران هستیم. مایلم از آنها بخواهم که همچون یک کشور عادی رفتار کنند».

مقامات آمریکایی در حالی ایران را به رفتار عادی دعوت می‌کنند که خود با اقدامات تحریک‌آمیز اخیر باعث افزایش تنش در منطقه شده‌اند.

حمله به پایگاه‌های الحشد الشعبی، ترور سردار قاسم سلیمانی فرمانده شهید سپاه قدس ایران، برگزاری مانور بی سابقه در خلیج فارس و تقویت داعش برای از سرگیری خشونت‌های خود، بخش کوچکی از رفتارهای غیرعادی رژیم آمریکا در منطقه محسوب می شود.