تهران-ایرنا- رئیس‌جمهوری سابق برزیل نسبت به بازگشت دیکتاتوری به این کشور هشدار داد.

به گزارش خبرگزاری پرنسالاتینا، "فرناندو هنریکه کاردوسو"  که از سال ۱۹۹۵ تا ۲۰۰۳میلادی رئیس‌جمهور برزیل بود، روز گذشته(سه‌شنبه) هشدار داد که با شرایط فعلی و تهدید علیه دموکراسی در برزیل، ممکن است بار دیگر دیکتاتوری مشابه سال های ۱۹۶۴ تا ۱۹۸۵ به این کشور بازگردد.

وی در مصاحبه با روزنامه " والور اکونومیکو" تصریح کرد: احساس خوبی نسبت به اتفاقات و رویدادهای رخ داده در برزیل ندارم.

کاردوسو در ادامه این مساله را رد کرد که نیروهای مسلح برزیل درحال آماده شدن برای کودتا در این کشور هستند اما هشدار داد ممکن است شرایط به گونه‌ای پیش برود که در آینده نیروهای مسلح را به سمت کودتا ببرند.

این مقام اسبق برزیل ضمن اذعان به بحرانی شدن وضعیت دموکراسی در کشورش گفت که نسب به آنچه ممکن است در ماههای آتی در برزیل رخ دهد، نگران است.

کاردوسو همچنین از تقابل ژائیر بولسونارو ریس‌جمهوری کنونی با نهادهای دموکراتیک برزیل انتقاد کرد.

وی افزود: در کنار چالش‌هایی همچون شیوع کرونا و رکود اقتصادی، ما با فقدان رهبری در برزیل روبرو هستیم. این حداقل چیزی است که به ما در برون رفت از بحران فعلی کمک می‌کند.

هشدار این مقام سابق برزیل در مورد وضعیت نامساعد کشورش در حالی مطرح شده است که انتقادها از عملکرد بولسونارو در برزیل همچنان رو به افزایش بوده است.

این روزها ترامپ برزیل شرایط خوبی را تجربه نمی‌کند و از هر سو با انتقادهای گوناگونی روبرو است. تحت فشار قرار گرفتن وی می‌تواند چشم‌انداز مبهمی را در آینده سیاسی برزیل رقم بزند و شرایط را برای مخالفان دولت فعلی فراهم کند. شرایط این گونه در برزیل باقی نمی‌ماند و در صورت تداوم سیاست‌های افراطی بولسونارو، ممکن است این کشور در آینده نزدیک شاهد ناآرامی‌های سیاسی و اجتماعی جدیدی باشد.

برخی معتقدند که رئیس‌جمهوری برزیل در حال تقابل با موسسات و نهادهای دموکراتیک است که شاید باعث ایجاد بحرانی تازه در عرصه قدرت در این کشور شود.

"ترامپ برزیل" که بارها تهدید شیوع کرونا را کوچک شمرده از فرمانداران و شهرداران در برزیل به دلیل اعمال محدودیت‌های اجتماعی برای مهار این ویروس انتقاد کرده  و خواهان بازگشت مردم به شرایط کاری عادی سابق خود بوده است. این در حالی است که دادگاهها و نهادهای قضایی برزیل بارها به فرمانداران و شهرداران اعلام کردند که آنها اختیار این را دارند که تدابیر محدودکننده را در شهرهای مختلف اعمال کنند.

حامیان بولسونارو معتقدند که اقداماتی پشت پرده برای کنار زدن وی از قدرت در حال انجام است و شخص رئیس‌جمهوری برزیل نیز بر این باور بوده که قربانی مداخله‌های قضات دادگاهها شده است.