تهران–ایرنا– تحقیقاتی که توسط دو موسسه نظرسنجی و خبری آمریکایی به عمل آمده نشان می‌دهد که میزان اعتماد شهروندان ایالات متحده به آماری که از سوی دولت فدرال در ارتباط با میزان مرگ‌ومیر ناشی از ابتلا به ویروس کرونا داده می‌شود، کاهش یافته است.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، نظرسنجی مشترکی که توسط شرکت تحقیقاتی «ایپسوس»  (Ipsos) و تارنمای خبری «اکسیوس»  (Axios‌) به عمل آمده حاکی است که اکثر آمریکایی‌ها می‌گویند درباره آماری که از جان باختگان به ویروس کرونا از سوی دولت فدرال اعلام می‌شود، تردید دارند.  

آمار ارائه شده از سوی فاکس نیوز قابل قبول نیست

تارنمای خبری اکسیوس درباره نتایج این تحقیق نوشت: آمریکایی‌های که منبع خبری خود را از شبکه تلویزیونی «فاکس نیوز» شبکه محبوب دونالد ترامپ- قرار داده‌اند دراین تحقیق گفته‌اند که آماری که از میزان مرگ و میر ناشی از ویروس کرونا از این شبکه ارائه می‌شود چندان قابل قبول به نظر نمی‌رسد.  

اکسیوس در ادامه نوشت: پس از گذشت هشت هفته از همه گیری ویروس کرونا در آمریکا، این تحقیقات نشان می‌دهد که میزان اعتماد به دولت فدرال آمریکا به پایین‌ترین حد خود رسیده است.  

فلوریدا، تگزاس و جورجیا پایین‌ترین حد اعتماد

بنابراین گزارش بیشترین بی‌اعتمادی آمریکایی‌ها به دولت فدرال و همچنین به فرمانداران؛ در سه ایالت فلورید، تگزاس و جورجیا وجود دارد.  

این وبگاه خبری نوشت: شواهد اولیه نشان می‌دهد که شمار جان باختگان از ویروس کرونا به مراتب بیش از آن چیزی است که مقامات آمریکایی بطور رسمی اعلام می‌کنند، این موضوع باعث کاهش اعتماد شهروندان آمریکایی به دولت فدرال شده است.  

کاهش اعتماد به دولت فدرال آمریکا در میان حامیان احزاب و گروه ها

اکسیوس در ادامه نوشت: بنابر نظرسنجی به عمل آمده، درکل اعتماد عمومی شهروندان آمریکایی در زمینه آمار و ارقام مبتلایان و جان باختگان به ویروس کرونا از هفته دوم شیوع این ویروس تا ۱۶ اردیبهشت ماه از ۵۳ درصد با ۱۵درصد کاهش به ۳۸ درصد رسیده است.  

درمیان دموکرات‌ها این میزان اعتماد به دولت فدرال از ۴۲درصد به ۲۵ درصد و درمیان جمهوریخواهان از ۷۴درصد اعتماد به ۶۱ درصد رسیده است.  

در این نظرسنجی، ۴۳ درصد اسپانیی تبارها، ۳۹ درصد سفیدپوست و ۲۸ درصد از سیاهپوستان آمریکایی نیز گفته‌اند به دولت فدرال اعتماد دارند.  

این نظرسنجی از اول تا چهارم ماه مارس (۱۲تا ۱۵ اردیبهشت ماه ۱۳۹۹) و از یکهزار و ۱۲ شهروند آمریکایی به عمل آمد.  

کاهش میزان محبوبیت ترامپ درمقابله با کرونا 

درحالی که میزان اعتماد به دولت ترامپ نزد افکار عمومی آمریکا کاهش یافته است، میزان رضایت آمریکایی‌ها نسبت به عملکرد دونالد ترامپ در مقابله با این همه گیری نیز در دوماه پیاپی کاهش یافت.  

تارنمای هفته نامه انگلیسی   «دِ ویک»  (theweek)  گزارش داد:  بنابر نظرسنجی که توسط دانشگاه «مون ماوث»  (Monmouth University) به عمل آمده نشان می‌دهد که در ۲ ماه پیاپی میزان عملکرد ترامپ در مواجه با ویروس کرونا در مجموع هشت درصد کاهش یافته است.  

بنابراین گزارش عملکرد ترامپ تا پیش از شدت گرفتن همه گیری ویروس کرونا در آمریکا در ماه مارس (اسفند) ۵۰ درصد بود، درماه آوریل (فروردین) با چهار درصد کاهش به ۴۶درصد رسید.  
نظرسنجی دانشگاه مون ماوث نشان می‌دهد که میزان عملکرد وی در ماه مه (اردیبهشت) بازهم تنزل یافت و به ۴۲درصد رسید.  
دِ ویک نوشت: نتیجه تحقیقات این دانشگاه نشان می‌دهد که بیش از نیمی از آمریکایی‌ها معتقدند که ترامپ «عملکردی بد» در مقابله با ویروس کرونا دارد.  

اکنون شمار مبتلایان به ویروس کرونا در جهان به بیش از سه میلیون و ۷۰۰ هزار نفر رسیده است که از این تعداد ۲۵۸ هزار نفر جان خود را به علت ابتلا به این ویروس از دست داده‌اند. آمریکا نیز با بیش از یک میلیون و ۲۳۷ هزار مبتلا و ۷۲ هزار جان باخته از این ویروس، حدود یک سوم از آمار جهانی ابتلا به کووید-۱۹ را به خود اختصاص داده است.  
**۱۳۰۲