به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش ایرنا، دبیرشورای عالی انقلاب فرهنگی در تشریح شصتمین جلسه شورای هنر در جمع خبرنگاران افزود: این تصمیم به رییس شورای عالی انقلاب فرهنگی برای ارایه حکم پیشنهاد می شود. در جلسه امروز چهارشنبه محمدحسین ایمانی نیز به عنوان دبیر شورای هنر انتخاب شد و پیشنهادی نیز برای تعیین اعضای حقیقی تهیه شد که به اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی ارایه می شود.
سیدسعیدرضا عاملی با اشاره به مصوبه امروز برای تشکیل دبیرخانه اظهار داشت: از مصوبات دیگر جلسه امروز این بود که پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات به عنوان پژوهشگاه کارشناسی شورای هنر باشد تا حوزه های نیازمند به مطالعات اجتماعی توسط این پژوهشگاه انجام شود.
عاملی گفت: همچنین سایر مراکز تحقیقاتی اعضا به عنوان بازوهای پژوهشی شورای هنر تعیین شدند. امروز بحث های مختلفی در جلسه از جمله مروری بر مصوبات سال های گذشته و نظام موضوعات مطرح شد.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی اضافه کرد: این شورا از شوراهای تخصصی شورای عالی انقلاب فرهنگی به شمار می رود. این شورا پس از مصوبه جلسه ۴۱۱ شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال ۷۶ تشکیل و از سال ۷۷ تا ۸۸ جلسات آن برگزار شده است.
وی اظهار داشت: به دلیل مشکلات پیش آمده در سال ۸۸، جلسه شورای هنر تعطیل شد و در مدت ۱۱ سال کمیسیون تخصصی هنر در دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی به برگزاری امور مرتبط با هنر اهتمام داشت و ذینفعان این حوزه را دعوت می کرد و اعضا در سطح معاونین دستگاه ها حضور می یافتند و تصمیم سازی می شد.
وی ادامه داد: اما واقعیت این است حوزه هنر یکی از مهمترین حوزه های مرتبط با فرهنگ، هویت ملی و ارزشهای اسلامی در جامعه است که باید مورد اهتمام جدی قرار گیرد.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: وزرای فرهنگ، علوم، آموزش و پرورش، رییس سازمان تبلیغات اسلامی و رییس صدا و سیما اعضای حقوقی شورای هنر هستند و سه نفر هم اعضای حقیقی به پیشنهاد شورای هنر و تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی توسط رییس شورا منصوب می شوند.
وی اضافه کرد: برای اینکه بتوانیم سریعتر مصوباتی را در شورای هنر شاهد باشیم که تاثیرگذاری ملی و رویکرد اثرگذاری و کارآمدی داشته باشد؛ اعضای حقیقی و حقوقی شورای عالی، پیشنهاد خود را در جلسه بعدی شورای هنر مطرح می کنند تا بتوانیم نظام موضوعی را بر اساس اولویت هایی که توسط دستگاه های مختلف مطرح می شود، در دستور کار شورای هنر قرار دهیم.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: همچنین نکته مهم نیاز جامعه و تغییر ذائقه هنری و فرهنگی جامعه است که لازم است مطالعات علمی راجع به نیازهای اساسی مرتبط با هنر در جامعه ایران انجام شود که امیدواریم پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات و همچنین مراکز تحقیقاتی دستگاه های عضو این کار را انجام دهند.
عاملی هنر را موضوعی اساسی دانست و یادآور شد: هنر قلمرو علایق یک جامعه را تشکیل می دهد و علایق نیز حوزه هایی هستند که فرهنگ و هویت یک جامعه به آن بستگی دارد.
وی تاکید کرد: دوره زمانی برگزاری جلسات شورای هنر در ادوار گذشته، ماهی یک جلسه بود و امیدواریم به همین ترتیب ماهانه برگزار شود.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی توضیح داد: مصوبات شوراهای تخصصی شورای عالی انقلاب فرهنگی در لیست دستورات دو هفته ای شورا قرار می گیرد. اگر از اعضای شورای عالی، کسی اعتراض داشته باشد، در صحن مطرح می شود، در غیر این صورت برای ابلاغ به ریاست شورای عالی انقلاب فرهنگی ارسال خواهد شد.
جلسه شورای هنر عصر امروز به ریاست عاملی با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در محل دبیرخانه شورای انقلاب فرهنگی برگزار شد. وزاری علوم، تحقیقات و فناوری و آموزش و پرورش به صورت آنلاین در این جلسه حضور یافتند.