ارومیه- ایرنا- رییس کارگروه اطلاع‌رسانی قرارگاه مبارزه با کرونا در دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان‌غربی گفت: اعلام وضعیت سفید در برخی شهرستان‌ها بدون هماهنگی با استان صورت گرفته و چنین شهرستان‌هایی وجود ندارد.

علی‌احمد آقاپور روز چهارشنبه در جلسه کمیته تبلیغات و اطلاع رسانی ستاد استانی مقابله با کرونا در آذربایجان غربی افزود: اعلام نام شهرها به عنوان وضعیت سفید، مشکلاتی را در کنترل بیماری کرونا ایجاد می‌کند که همین امر می‌تواند زمینه قرمز شدن وضعیت آنها را فراهم کند.

وی اضافه کرد: علاوه برآن، اصلا شهرستان با وضعیت سفید در آذربایجان‌غربی وجود ندارد و تا تثبیت وضعیت مناسب در همه شهرستان‌های استان فاصله داریم.

وی بیان کرد: جنگ ویروس کرونا، جنگی پارتیزانی است که در صورت بی توجهی به رفتار این ویروس، شاهد بازگشت مشکلات مربوط به افزایش جهشی بیماری خواهیم بود و نمی‌توان تا بهبود کامل وضعیت استان و کشور موجب عادی سازی فعالیت‌ها در جامعه شد.جنگ ویروس کرونا یک جنگ پارتیزانی است و در صورت بی توجهی، شاهد بازگشت مشکلات مربوط به افزایش جهشی در جامعه خواهیم بود.

وی اظهار کرد: در حال حاضر، رعایت همه پروتکل‌های بهداشتی توسط همه افراد جامعه و اقشار مختلف در همه شهرستان‌ها همچنان نیاز است و نباید تصور کنیم که وضعیت عادی شده است.

رییس کارگروه اطلاع‌رسانی قرارگاه مبارزه با کرونا در دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان‌غربی با اشاره به اینکه حجم قابل توجهی شناسایی بیماران مبتلا به کرونا در استان مربوط به سرپایی‌هاست، ادامه داد: روند بیماریابی در استان با سرعت ادامه دارد و در راستای کنترل این بیماری، موارد سرپایی بسیار زیادی مورد آزمایش قرار می‌گیرد به طوری که در برخی روزهای اردیبهشت ماه جاری، ۱۰ درصد حجم نمونه های کشوری به این استان اختصاص داشت.

آقاپور ادامه داد: برخی بررسی‌های کارشناسی از احتمال بازگشت پیک بیماری کرونا در پاییز امسال خبر داد و گفت: با توجه به احتمال شیوع زیاد بیماری آنفلوانزا در این ماه‌ها انتظار داریم تا مردم، تمهیدات لازم را برای جلوگیری از بروز مشکل حاد در آن زمان بیندیشند.

وی اضافه کرد: البته مطالعات مربوط به وضعیت کشور و استان در این ماه‌ها در حال انجام است و پروتکل‌های لازم طراحی می‌شود.پلاسما درمانی هنوز به مرحله اثبات قطعی نرسیده و در پروتکل های درمانی جایی ندارد.

وی همچنین با اشاره به نبود مورد اثبات شده در خصوص اثرگذاری پلاسمادرمانی برای درمان بیماران مبتلا به کرونا اظهار کرد: در حال حاضر، مطالعات فشرده ای در این خصوص در حال انجام است و به محض اثبات، در قالب پروتکل‌های درمانی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

به گزارش ایرنا، طبق آخرین آمار وزارت بهداشت بیش از ۱۰۰ هزار نفر در کشور به بیماری کرونا مبتلا شده و افزون بر ۸۰ درصد این تعداد، بهبود یافته‌اند.