دکتر پرویز قزلباش روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: بیماران کرونایی دارای علائم بالینی به ۲ دسته تقسیم شدند، آنانی که نیاز به درمان و دارو سرپایی داشتند در نقاهتگاه یا در منزل تحت مراقبت قرار گرفتند و دسته دوم به تعداد ۵۷ نفر در بیمارستانها بستری شدند و تحت مراقبتهای لازم قرار گرفتند.
وی با بیان اینکه سیستم بهداشتی و درمانی استان در زمینه بیماریابی و تست بیماران موفق عمل کرده است، ادامه داد: در زمان حاضر با کارهای انجام گرفته شمار مبتلایان به کرونا در استان و تعداد بیماران بستری نیز رو به کاهش بوده و میزان بستری ها طی سه هفته گذشته ثابت یا نزولی بوده است.
وی اظهار داشت: روند کاهش بستری ها، مثبت بیماران و تک رقمی شدن آزمایش های مثبت نباید موجب غفلت شود چرا که عدم رعایت نکات بهداشتی در مکانهای تجمعی همانند دفاتر پیشخوان میتواند شمار مبتلایان را افزایش دهد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان زنجان ادامه داد: ویروس کرونا همچنان ناشناخته بوده و رفتار آن تغییر پیدا نکرده است و بر اساس آخرین مطالعات انجام شده، شواهدی از ضعیف شدن ویروس کرونا وجود ندارد و تنها راه پیشگیری از ابتلا به این ویروس و شیوع آن، رعایت فاصله اجتماعی است.
قزلباش افزود: کنترل ورودی شهرها همانند گذشته نیست ولی در شهرستان طارم همچنان کنترلهایی در ورودی شهر برای جلوگیری از ورود آلودگی ویروس کرونا به استان انجام میشود، زیرا تبادلهای زیادی بین استان زنجان و استانهای شمالی کشور وجود دارد و در این میان تنها راه ارتباطی زنجان به شمال از طریق این شهر نیست.
وی خاطرنشان کرد: در راستای پیشگیری از شیوع ویروس کرونا، برخی مشاغل تعطیل شده بودند، پس از مدتی مقرر شد تا مشاغل کمریسک برای آغاز فعالیت خود در سامانه سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برای دریافت پروتکلهای بهداشتی ثبتنام کنند که فعالیت این مشاغل با رعایت پروتکلهای بهداشتی انجام میشود.
بر اساس آمار وزارت بهداشت، تا ظهر جمعه (۱۹ اردیبهشت) ۱۰۴ هزار و ۶۹۱ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شدند و با فوت ۵۵ نفر در ۲۴ ساعت گذشته، تعداد جان باختگان کرونا در کشور به ۶ هزار و ۵۴۱ نفر رسید.