ابوالفضل باقری منش روز پنجشنبه درگفت و گو با خبرنگار ایرنا، افزود: بر اساس مصوبه ششمین جلسه شورای عالی فناوری ارتباطات در اواخر سال ۹۳، شرکت ملی پست به عنوان متولی پایگاه نظام ملی آدرس گذاری مکان محور کشور (جی نف) معرفی و توسط ریاست جمهوری نیز ابلاغ شد.
وی گفت:با این مصوبه قم به عنوان استان پایلوت اجرای طرح ملی «جی نف» برای استانداردسازی آدرس پستی انتخاب و به همین دلیل پیشرفت اجرای این طرح در این استان نسبت به استانهای دیگر بسیار چشمگیرتر بودهاست.
مدیرکل پست قم ادامه داد: پیش از اجرای طرح جی نف، تعیین کد پستی ۱۰ رقمی از سال ۱۳۷۴ در کشور آغاز و هم اکنون ۴۹ میلیون کد پستی درکشور وجود دارد که بانک اطلاعانی کدپستی ۱۰ رقمی قم جزو کامل ترین بانکهای اطلاعاتی کشور است.
باقری منش، اظهار داشت: در طرح جینف، مختصات دقیق طول و عرض جغرافیایی به طور دقیق بر روی نقشه نقطهگذاری میشود که بهره برداری از این طرح میتواند دستاوردهای بسیار مهمی در حوزه تحقق دولت الکترونیکی رقم بزند.
وی با بیان اینکه جینف جزو طرحهای اقتصاد مقاومتی و اولویت دار استان است، افزود: هم اکنون بانک اطلاعاتی قم در بستر جینف به طور کامل نقطهگذاری شده و این کدها بر روی نقشه تعیین و آماده بهره برداری است.
مدیرکل پست قم با اشاره به تفاوت تعریف ساختمان و مکان در این طرح، ادامه داد: به طور مثال، هر ساختمان چهار طبقه، اگر چه یک ساختمان ولی چهار مکان محسوب می شود و هر مکان دارای کد پستی اختصاصی در طرح جی نف است.
باقری منش، ادامه داد: ۲۴۲ هزار ساختمان و ۷۹۰ هزار مکان در شهر قم وجود دارد که برای ۱۰۰ درصد ساختمان های شهری کد پستی استاندارد تعریف شده است.
وی با اشاره به وجود ۴۰ هزار ساختمان و ۱۵۰ هزار مکان در مناطق روستایی استان گفت: ۸۰ درصد ساختمانهای روستاهای ۲۰ تا ۱۰۰ نفر جمعیت کدگذاری انجام و با هماهنگی شهرداریها و دهیاریهای شهرهای و روستاهای تابعه استانداردسازی کد پستی روستاهای زیر ۲۰ نفر جمعیت نیز به زودی آغاز می شود.
مدیرکل پست قم، انطباق آدرس مشترکان دستگاههای مختلف با بانک اطلاعاتی جی نف استان را ضروری دانست و ادامه داد: درحال حاضر، آدرس ۹۰ درصد مشترکان برق، ۷۵ درصد مشترکان سازمان آب، ۶۰ درصد مشترکان شرکت گاز و ۹۰ درصد بانک اطلاعاتی شهرداری قم با داده های جی نف تطبیق داده شدهاست.
وی با بیان اینکه مهمترین کارکرد جی نف، استاندارد سازی آدرسها، تعریف یک آدرس واحد و حذف آدرسهای پراکندهاست گفت: با بهره برداری کامل از این طرح، درحوادث و مواقع اضطراری در حین تماس به مراکز امدادی مانند اورژانس و یا آتش نشانی، بدون نیاز به بیان آدرس حادثه، آدرس تماس گیرنده بر روی مانیتور مراکز فرماندهی این مراکز ثبت میشود و روند امدادرسانی تسریع مییابد.
باقری منش تاکید کرد: هم اکنون سازمان های آب، برق، گاز، تلفن و همچنین شهرداری که بیشترین حجم مشترکان را دارند، هر کدام آدرسهای مختلفی را از یک محل ثبت کرده و هیچ گونه وجه اشتراکی میان آنها نیست که با اجرای جی نف، تمام این آدرس های متفرقه حذف و مختصات دقیق جغرافیایی هر مکان در تمام این سازمان ها اعمال میشود.
مدیرکل پست قم، ادامه داد: کاهش هزینهها، افزایش بهره وری، یک پارچهسازی بانکهای اطلاعاتی، دسترسی و شناسایی دقیق واحدهای صنفی و همچنین تسریع در امدادرسانی و ارائه خدمات بخشی از ویژگی های ممتاز این طرح مهم است.
وی با تاکید بر اینکه سامانه جینف در استان قم تکمیل و آماده بهره برداری است، تصریح کرد: درماههای گذشته شرکت برق استان موفق به اتصال به این سامانه و استفاده از ویژگیهای این طرح شد که به دلیل یکپارچه سازی بانکهای اطلاعاتی و تامین امنیت داده ها، به طور موقت بهرهبرداری از این طرح در قم متوقف شدهاست.
باقری منش تاکید کرد: با رفع این مشکل و تعیین درگاه مناسب و امن برای دسترسی به این اطلاعات، امکان بهره برداری از مزایای طرح جی نف توسط شرکت ها و سازمان های دولتی و خصوصی وجود دارد.
باقری منش، اظهار داشت: طرح جینف یک طرح کلان است که چندین زیر طرح در قالب آن در حال اجراست که تمام این طرح های زیرمجموعه جی نف فعال بوده و تکمیل و به روز رسانی اطلاعات آن بدون توقف ادامه دارد ضمن اینکه با هماهنگیهای انجام شده با شرکت گاز،قرار است که انطباق آدرس این شرکت با آدرسهای استاندارد جینف در ۶ ماه نخست امسال به ۱۰۰ درصد افزایش یابد.
به گزارش ایرنا، مدیر دفتر فناوری اطلاعات، ارتباطات و امنیت استانداری قم اوایل اردیبهشت ماه جاری در جلسه شورای راهبری و مدیریت توسعه قم، گفت: طرح ملی «جی نف» برای استانداردسازی آدرس پستی که به صورت پایلوت در این استان در حال اجرا بود به دلیل اعمال سلیقه سازمان فناوری اطلاعات، به شکست کشیده و متوقف شد.
اکرم روح پرور، با انتقاد از موازیکاری و سیاستگذاری حوزه فناوری اطلاعات توسط دستگاهها و نهادهای مختلف در سطح کشور افزود: تا زمانی که حوزه فناوری اطلاعات دارای متولی مشخصی نباشد، گسترش دولت الکترونیک در کشور محقق نمیشود.
وی با اشاره به مشکلهای اجرای طرح جی نف در قم، ادامه داد: با وجود هماهنگی های بسیار در سطح استان،صرف زمان زیاد برای اجرای این طرح و همچنین تحقق پیشرفتهای چشمگیر در این زمینه، به دلیل برخی مخالفتها توسط سازمان فناوری اطلاعات چند ماه است که این پروژه درقم متوقف شدهاست.
مدیر دفتر فناوری اطلاعات استانداری قم، با بیان اینکه اجرای استانداردسازی آدرس پستی میتوانست گام مهمی در راستای تحقق دولت الکترونیک باشد، اظهار داشت: دلیل به شکست کشیده شدن بسیاری از طرحهای درحوزه فناوری اطلاعات، موازی کاری، عدم متولی دقیق این حوزه در سطح کشور و نیز عدم حمایت مدیران استان از اجرای چنین طرحهایی است.