سیدعباس آقامیری روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: نیمی از مجموع این واحدهای تبدیلی و غذایی کشاورزی فعال، ۲۵ درصد نیمهفعال و ۲۵ درصد نیز در وضعیت رکود است.
وی افزود: از مجموع واحدهای تبدیلی و تکمیلی استان، ۱۲ واحد در حوزه فراورده های لبنی، ۹ واحد خوراک دام و طیور، چهار کشتارگاه صنعتی دام و طیور، ۱۱ مورد صنایع رب و عصاره محصولات کشاورزی، ۳۴ واحد بسته بندی محصولات، یک واحد جایگزین فراورده های گوشتی بر پایه سویا، هفت سردخانه، چهار واحد برنجکوبی، یک واحد تولید قند و ۱۰ واحد نیز مربوط به سایر بخش ها است.
وی مهم ترین علت غیرفعال بودن این واحدها را مشکلات مدیریتی، کمبود نقدینگی، بدهی معوق بانکی و یا فرسودگی ماشین آلات آن عنوان کرد.
آقامیری، برنامه سازمان متبوع خود برای حمایت از این صنایع را تثبیت واحدهای فعال و تامین تسهیلا ت سرمایه در گردش با همکاری بانک ها، فعال کردن واحدهای نیمه فعال و راکد و بازگرداندن آنها به چرخه تولید ذکر کرد و افزود: تسهیلات سرمایه در گردش و بازسازی و نوسازی برای واحدهای فرسوده از نیازهای اصلی این بخش است که در حال پیگیری است.
مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی بر اهمیت بخش صنایع تبدیلی و تکمیلی تاکید کرد و افزود: کمک به توسعه پایدار بخش کشاورزی و دستیابی به امنیت غذایی از طریق فرآوری و نگهداری محصولات کشاورزی، کاهش ضایعات محصولات، افزایش ارزش افزوده و بهره وری این بخش، استفاده بهینه از منابع و امکانات موجود، ایجاد اشتغال پایدار و جذب نیروی انسانی آزاد شده این بخش میسر است.
آقامیری، کمک به افزایش صادرات غیرنفتی، تسهیل در دسترسی به توسعه پایدار روستاها و وجود زمینه های مساعد مشارکت بخش خصوصی در سرمایه گذاری صنایع تبدیلی و تکمیلی را از دیگر مزایای صنایع بخش کشاورزی برشمرد.
وی با بیان اینکه حدود ۵۰ درصد محصولات کشاورزی خراسان شمالی شانس فراوری دارد، اظهار داشت: سالانه بیش از یک میلیون و ۲۰۰ تا یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن محصول از مزارع و باغ های استان برداشت می شود.
مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی افزود: صنایع تبدیلی و غذایی که زیر پوشش سازمان جهاد کشاورزی است تنها ۴۷۰ هزار تن از انواع محصولات این بخش را فراوری می کند اما با احتساب سایر صنایع که زیر پوشش سایر سازمان ها است، این رقم به ۷۲۰ هزار تن می رسد.
آقامیری اظهار داشت: مابقی محصولات تولیدی استان به صورت تازه خوری مصرف و یا به دیگر استان ها حمل می شود.
۷۰ درصد محصولات کشاورزی خراسان شمالی قابل ذخیره سازی، نگهداری و فراوری است.
خراسان شمالی ۳۴۴ هزار هکتار عرصه کشاورزی دارد که از مجموع این میزان ۳۰۰ هزار هکتار زراعی و مابقی باغی است و بیش از ۸۰ هزار بهره بردار بخش کشاورزی در این حوزه فعالیت می کنند. این استان بیشترین شاغل در بخش کشاورزی را دارد.