شاهرود - ایرنا - شهردار شاهرود گفت: افق جمعیت ۱۰ سال آینده این شهر، با تصویب طرح جامع، از حدود ۱۵۰ هزار نفر جمعیت کنونی به ۲۱۰ هزار نفر افزایش یافت.

علیرضا حاجی محمد علی شامگاه پنجشنبه در نخستین مصاحبه خود پس از انتصاب به عنوان شهردار شاهرود، در گفت و گو با ایرنا با اشاره به تصویب طرح جامع شهر شاهرود پس از ۱۱ سال، اظهار داشت: این طرح به زودی به شهرداری ابلاغ می شود ولی برای شروع کار از آن جایی که بسیاری از موارد در کمیسیون ها قطعی و از سوی مشاور ابلاغ شده است، شهرداری نیز مقدمات انجام کار را برای مردم انجام داده است.
وی افزود: طرح جامع کاربری شهر را مشخص می کند و همه فعالیت های داخل حریم شهر طبق این طرح اجرایی می شود و مردم می توانند بر این اساس درخواست های خود را در حوزه ساخت و ساز پیگیری کنند.
شهردار شاهرود از افزایش سرانه مسکونی این شهر به حدود ۶۵ متر مربع در طرح جدید خبر داد و گفت: هم اکنون سرانه فضای مسکونی در شاهرود حدود ۴۰ متر مربع است در حالی که میزان استاندارد آن باید بین ۴۵ تا ۵۰ متر مربع برای هر نفر باشد.
حاجی محمدعلی تصریح کرد: به این ترتیب می توان شاهد رونق ساخت و ساز مسکن در شاهرود بود و شرکت های تعاونی و افراد حقوقی هم که تمایل به فعالیت در این حوزه دارند، می توانند با اطمینان خاطر بیشتر سرمایه گذاری کنند.
وی به تعریض و ایجاد معابر جدید نیز اشاره و تأکید کرد: در طرح جامع جدید علاوه بر اینکه تعریض برخی معابر می تواند رفت و آمد را تسهیل کند، بسیاری از املاکی که در گذشته برای تعریض تکلیفشان مشخص نبود، تعیین تکلیف می شوند.
شهردار شاهرود اضافه کرد: همچنین در طرح جامع پیشین با توجه به نوع معابر، شاهرود با مشکل دفع آب های سطحی رو به رو بود اما در طرح جدید باز کردن گره های دفع این آب ها از راه توسعه معابر و ایجاد معابر جدید و تملک برخی از املاکی که مانع از دفع آب های سطحی بودند در دستور کار قرار دارد. 

برخی نقاط حاشیه شهر به داخل حریم پیوست

حاجی محمد علی همچنین از ساخت و ساز در کاربری های غیرمسکونی خارج از حریم شهر به عنوان یکی از مشکلات بزرگ شاهرود یاد کرد و گفت: در طرح جامع جدید بسیاری از این منطقه ها همچون شهرک پردیس، بخشی از کوی جوادیه و بخشی از محدوده جنوب شهر پس از شهرک بهشتی به محدوده قانونی پیوسته و شهروندان می توانند از امروز برای تشکیل پرونده و پیگیری مراحل قانونی برای صدور نداشتن خلافی و دریافت پایان کار به شهرداری مراجعه کنند.
وی یادآور شد: برخی از نقاط پیرامون شهر مانند شمال بلوار طوس پشت شهرک گل ها و حدود ۱۹۵ هکتار از زمین های شرق شهرک بهارستان نیز به محدوده شهری افزوده شده است که می تواند توسعه و رونق شهرسازی را به دنبال داشته باشد.

افزایش تراکم ساختمانی با رعایت نکات فنی

شهردار شاهرود خبر خوشی نیز برای ساکنان بافت فرسوده داشت و گفت: عوارض در بافت فرسوده رایگان است اما برای اینکه سرمایه گذاری در این محله ها برای ساکنان آن ها توجیه اقتصادی داشته باشد، تعداد طبقه های مجاز از ۲ به سه طبقه افزایش یافت.
وی با بیان اینکه در طرح جامع جدید بسیاری از درخواست های مردم در زمینه تراکم ساختمانی با رعایت موارد فنی پاسخ داده می شود، ابراز کرد: بر این اساس مجوز ساخت و ساز در شهرک های البرز، امام، فرهنگیان و انقلاب از سه به چهار طبقه افزایش یافت.
شهردار شاهرود با بیان اینکه محله شمال باغزندان که پیش از این دارای تراکم ۱۰۰ درصد بود به تراکم ۱۸۰ و ۲۴۰ درصد افزایش یافت، تصریح کرد: در بیشتر محله های شهر مجوز تعداد طبقه ها از ۲ به سه، از سه به چهار، از چهار به پنج و در برخی نقاط تا ۶ و هفت طبقه افزایش یافته است.
همچنین حاجی محمدعلی توسعه شاهرود را نیازمند همدلی و کمک مردم و همه نهادهای تأثیرگذار دانست و تأکید کرد: در تعریف مدیریت عام شهری همه دستگاه ها حضور دارند و در اجرای طرح ها به شهرداری کمک می کنند اما باید شهرداری و شورای شهر را در قالب تعریف خاص مدیریت شهری دید چون هیچ کدام بدون یکدیگر نمی توانند کارها را به پیش ببرند.