تهران- ایرنا- بررسی دقیق مبتلایان به کووید۱۹ نشان می‌دهد ویروس جدید کرونا احتمال بروز لخته و انسداد عروق خونی مغز را افزایش می‌دهد؛ از این رو، به پزشکان توصیه می‌شود بیماران را از نظر پروتئین‌های عامل انعقاد خون مورد بررسی قرار دهند.

به گزارش روز پنج‌شنبه پایگاه خبری ساینس‌دیلی، بر اساس یافته‌های محققان بیمارستان ملی عصب‌شناسی و جراحی مغز و اعصاب لندن، بیماران مبتلا به ویروس جدید کرونا باید از نظر پروتئینی به نام  D-dimer مورد بررسی قرار گیرند. این پروتئین احتمال ایجاد لخته در خون را افزایش می‌دهد. در صورت مشاهده این پروتئین باید درمان‌های ضدانعقادی به سرعت آغاز شوند تا احتمال سکته مغزی یا ایجاد لخته در عروق خونی دیگر بدن کاهش یابد.
سکته مغزی به دلیل وقفه‌ای کوچک در جریان خون مغز یا انسداد رگ‌ها به وجود می‌آید. در این حالت جریان اکسیژن و مواد غذایی به مغز محدود می‌شود و بخشی از بافت مغز آسیب می‌بیند. حدود ۸۵ درصد از تمام موارد سکته‌های مغزی بر اثر انسداد یک شریان مغزی با یک لخته خون ایجاد می‌شود که به آن سکته مغزی ایسکمیک گفته می‌شود. گاهی نیز سکته مغزی هموراژیک (خونریزی) است که در اثر پارگی عروق مغزی ایجاد می‌شود.
به گزارش ایرنا، ویروس کرونا اواسط ماه دسامبر ۲۰۱۹ در ووهان واقع در مرکز چین گزارش شد. ابتدا از این بیماری به عنوان ذات‌الریه نام برده می‌شد؛ اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی) به صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد. این ویروس در دو ماه گذشته بیش از 150 کشور و منطقه را درگیر کرده است.
نتایج این مطالعه در نشریه Neurology منتشر شده است.