محمد رضا رجبی روز شنبه در گفت و گو با ایرنا، ابراز داشت: بیشترین خسارت بهسازههای آبخیزداری ناشی از سیل فروردین امسال مربوط به شهرستان آرادان است.
وی با اشاره به اینکه سیل فروردین امسال سه میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال به سازههای آبخیزداری شهرستان آرادان خسارت وارد کرد، بیان کرد: سیلاب به سازه های آبخیزداری در شهرستانهای دیگر استان سمنان خسارت چندانی وارد نکرده و تنها نیازمند لایروبی است.
به گفته وی، بندهای خاکی با کنترل رسوب در سیلاب از انتقال رسوب به پایین دست و بروز خسارت جلوگیری می کند و بر همین اساس در سیل اخیر بندهای خاکی محل انباشت رسوب شده و باید لایروبی شود تا از ظرفیت ذخیره آب آن کاسته نشود.
رئیس اداره کنترل سیل و آبخوانداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان خاطرنشان کرد: خاک انباشت شده در بندهای خاکی برای کشاورزی مناسب است و بهرهبردار مرتع میتواند با استفاده از این خاک حاصلخیز به کشاورزی خود رونق بخشد.
وی اضافه کرد: آبریز بندهای خاکی به دلیل شدت سیلاب دچار خسارت شده و باید مرمت شود، اعتبار مورد نیاز برای مرمت سازههای آبخیزداری به طور معمول پس از گزارش وضعیت اعتبار ملی اختصاص مییابد، ولی اعتبارات استانی نیز کمک کننده است.
رجبی تصریح کرد: سه میلیون و ۷۰ متر مکعب سیلاب ناشی از بارشهای فروردین امسال در سازههای آبخیزداری کنترل شد و بیشترین حجم کنترل سیلاب به وسیله سازههای آبخیزداری در فروردین امسال مربوط به شهرستان مهدیشهر و گرمسار بود.
رئیس اداره کنترل سیل و آبخوانداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان گفت: پیشگیری از سیلاب، حفاظت خاک، احیای پوشش گیاهی، نفوذپذیری و تغذیه آبخوانها، از جمله مزیتهای طرحهای آبخیزداری است
بیش از ۹۶ درصد استان سمنان در حوزه اصلی فلات مرکزی قراردارد و دارای مساحتی بیش از ۹ میلیون هکتار است.