زاهدان- ایرنا- وزارت بهداشت در حالی وضعیت ۱۵ شهرستان سیستان و بلوچستان را در مواجهه با ویروس کرونا سفید اعلام کرده که روسای دانشگاه‌های علوم پزشکی ایرانشهر و زابل همچنان شرایط برخی شهرها را زرد می دانند و معتقدند اعلام وضعیت سفید سبب حضور موج جدید حضور مسافران در استان شده است.

چند ماهیست که مهمانی سمج و ناخوانده پا به عرصه جهانی گذاشته و به قول معروف «کنگر خورده و لنگر انداخته» و قصد بازگشت ندارد، مهمانی با قدمی نحس که وجودش جز مرگ و حال بعد ارمغانی برایمان نداشته است. سرعت گسترش و پراکندگی این ویروس به حدیست که در مدت کوتاهی بسیاری از کشورها را گرفتار کرده و هرجا قدم می گذارد گرد مرگ و بیماری و تنگی نفس می پاشد.

به قول برخی کارشناسان کرونا تا ۲ سال آینده همچنان مهمانمان خواهد بود و چاره‌ای جز مدارا با آن نیست.

این ویروس منحوس از همان نخستین روزهای حضورش دنیا را به تکاپو و وحشت واداشت و همگان بدنبال راههای مقابله و مصون ماندن از زهر آن می گشتند و بهترین راه را فراگیری آموزش های لازم و رعایت بهداشت فردی و اجتماعی یافتند و بسیاری از دانشمندان و محققان به تحقیق و مکاشفه برای یافتن واکسن آنتی ویروس مشغول شدند.

ماندن در خانه، نرفتن به مسافرت‌های غیرضروری، انجام غربالگری، بسته شدن بازارها، هتل ها، پارک ها و در نهایت اجرای طرح فاصله گذاری اجتماعی از جمله راههای پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا اعلام و همه ملزم به رعایت آن شدند.  

با گذر از پیک نخست شیوع این ویروس که در اواخر فروردین ماه اعلام شد، بازگشایی بازارها و برخی کسب و کارها به شرط ثبت نام در سامانه سلامت و رعایت الزامات بهداشتی مورد قبول واقع شد و صنوفی که در معرض کمترین خطر انتقال قرار داشتند به تدریج شروع به فعالیت کردند.

در این میان مردم نیز ملزم به رعایت نکات بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی در هنگام خرید و تردد در شهر و مناطق پر ازدحام شدند که به یکباره خیابانها، بازارها و مراکز خرید شاهد ترافیک های سنگین و خیل عظیم جمعیت شد.

وزرات بهداشت بر اساس طبقه بندی شهرها و استان های کشور در هر شهر و منطقه ای که شمار افراد بستری شده هر روز به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر در ۲ هفته یک مورد یا کمتر بوده باشد برای آن شهرها و استان ها وضعیت سفید اعلام می کند.

هرچند اعلام وضعیت سفید به معنای از بین رفتن ویروس و انتقال نیافتن آن در یک منطقه نیست بلکه صرفا وضعیت اپیدمیولوژیک هر شهرستان را نشان می دهد و برهمین اساس مجوزی برای رعایت نکردن بهداشت فردی و فاصله گذاری اجتماعی از سوی مردم نیست.

استان سیستان و بلوچستان نیز از این امر مستثنی نشد و در اواسط فروردین ماه از جانب رییس‌جمهوری به عنوان یکی از استان‌های سفید کشور اعلام شد، خبری که در کنار خوشحالی مردم از بابت کنترل این ویروس، موجی از حضور مسافر از شهرهای مختلف کشور به این منطقه بویژه چابهار شد.

افرادی که با حضور خود به یکباره باعث چند برابر شدن تعداد مبتلایان کرونا در سیستان و بلوچستان شدند.

انجام غربالگری در ورودی شهرها، اعمال مقررات سخت قانونی چون توقیف خودرو، جریمه و همراهی مردم سیستان و بلوچستان سبب جلوگیری از حجم شیوع فزاینده این ویروس شد اما متاسفانه باردیگر با اعلام مجدد وضعیت سفید در ۱۵ شهرستان سیستان و بلوچستان شامل چابهار، ‌خاش، دلگان، ‌زابل، ‌زهک، سیب و سوران، ‌فنوج، قصرقند، کنارک،‌ مهرستان، میرجاوه،‌ نیکشهر، نیمروز، هامون و هیرمند ترددها در سطح استان و مسافرت ها به چابهار و سیستان افزایش یافت و به تبع آن شمار مبتلایان نیز رو به فزونی نهاد بطوریکه برخی از این شهرستان همچون سایر شهرستانهای استان در وضعیت زرد قرار گرفتند.

شهرهای سفیدی چون چابهار که یکی از مناطق همواره مسافر پذیر کشور بوده این روزها حجم بسیاری از مسافر را به خود دیده که بسیار نگران کننده است و به گفته رییس دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر با این روند مسافرت ها به احتمال زیاد وضعیت چابهار به زرد و سپس قرمز خواهد رسید.

این حضور مجددا زنگ خطر شیوع فزاینده ابتلا به کرونا را به صدا در آورده و در صورت عدم توجه باید شاهد افزایش مبتلایان به این ویروس منحوس در شهرهای اعلام شده باشیم.

وضعیت برخی شهرهای سفید اعلام شده زرد است 

رییس دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر در نشست شورای اطلاع رسانی سیستان و بلوچستان که به صورت ویدئو کنفرانس با حضور معاون سیاسی اجتماعی استاندار و اعضای این شورا، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، روسای دانشگاههای علوم پزشکی زابل و ایرانشهر و مدیران رسانه ها برگزار شد، گفت: شهرهای چابهار، ایرانشهر و سرباز در وضعیت زرد قرار دارند و اعلام وضعیت سفید در این شهرها نادرست است.

دکتر محمدمهران امینی‌فرد افزود: دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر مراتب اعتراض خود به این تصمیم را اعلام و خواهان تجدد نظر وضعیت سفید در شهرهای اعلام شده، است.

وی بیان کرد: متاسفانه با اعلام وضعیت سفید برخی شهرها شاهد ورود مسافر به این مناطق هستیم که این امر در تشدید ابتلا افراد به ویروس کرونا بسیار تاثیرگذار است. 

رییس دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر تصریح کرد: بعد از ۲۳ فروردین با اعلام برداشته شدن برخی محدودیت ها شاهد افزایش ابتلا به ویروس کرونا در شهرستانهای زیرپوشش این دانشگاه هستیم.

وی خاطر نشان کرد: باید جامعه آگاه شود چرا که کرونا به این زودی نابود نخواهد شد و مردم باید همچنان به رعایت نکات بهداشتی التزام داشته باشند.

امینی‌فرد اظهار داشت: در مرحله اول شیوع ویروس کرونا ۱۰۰ درصد جمعیت زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر مورد غربالگری قرار گرفته اند.

 وی افزود: این امر در مرحله دوم شیوع بیماری تاکنون ۸۵ درصد بوده و در حوزه روستایی در خانه های سلامت این کار صورت گرفته است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر گفت: ۷۴ تیم بازرسی در حوزه این دانشگاه از ۱۸ هزار و ۷۴۱ واحد صنفی بازدید و ۱۴۴ مکان متخلف را شناسایی و تعطیل کرده اند.

وی اظهار داشت: ۷۵ درصد صنوف زیر پوشش دانشگاه ایرانشهر در سامانه سلامت ثبت نام کرده اند.

دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر ۱۲ شهرستان جنوب سیستان و بلوچستان شامل ایرانشهر، دلگان، بمپور، مهرستان، فنوج، قصرقند، نیکشهر، سرباز، راسک، دشتیاری، کنارک و چابهار را زیرپوشش خدمات بهداشتی درمانی دارد.

با اعلام وضعیت سفید شاهد افزایش ابتلا به کرونا در سیستان خواهیم بود

رییس دانشگاه علوم پزشکی زابل نیز در نشست ویدئو کنفرانس شورای اطلاع رسانی سیستان و بلوچستان گفت: با اعلام وضعیت سفید در شهرستانهای زیرپوشش این دانشگاه و به دنبال محدود شدن برخی اقدامات قرنطینه ای در هفته های آینده شاهد افزایش ابتلا به کرونا در منطقه سیستان خواهیم بود.

دکتر هادی میرزایی بیان کرد: باور غلط مردم مبنی بر اینکه گرمای هوا ویروس کرونا را نابود می‌کند و همچنین اعلام وضعیت سفید شهرهای سیستان شمار زیادی مسافر را به این منطقه سوق داده و متاسفانه باعث عادی شدن روابط افراد شده است.

وی ادامه داد: با اعلام وضعیت سفید در برخی شهرستان ها مردم فکر می کنند بیماری کرونا از بین رفته و این ویروس مردم را تهدید نمی کند در حالی که به هیچ عنوان نباید این تلقی در مردم ایجاد شود، خطر ابتلا همچنان وجود دارد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی زابل تصریح کرد: متاسفانه با رعایت نکردن نکات بهداشتی در هفته های آینده شاهد افزایش موارد مثبت ویروس کرونا در حوزه این دانشگاه خواهیم بود.

دانشگاه علوم پزشکی زابل پنج شهرستان منطقه سیستان واقع در شمال سیستان و بلوچستان شامل زابل، هیرمند، زهک، نیمروز و هامون را زیر پوشش خدمات بهداشتی درمانی دارد.

 کرونا در کمین است مراقب باشید

متاسفانه این روزها شاهد حضور گسترده مردم در پارک، بازارها، اماکن عمومی و مناطق پر ازدحام شهری هستیم.

حضور ازدحام گونه خانواده‌ها در پارک‌ها، میادین و تفرجگاهها بویژه در زاهدان و چابهار در این شب‌های رمضان نشان دهنده غافل شدن مردم از دشمن در کمین نشسته سلامتی، است.

ابتلا بیش از ۸۰۰ نفر به ویروس کرونا در سیستان و بلوچستان خود گواه آما رو به رشد مبتلایان و فعالتر شدن ویروس کرونا است.

این ویروس منحوس همچنان در کمین است و باید بیش از پیش مراقب باشیم، در منزل ماندن تنها مختص به دوران ابتدایی کرونا نبوده باید زیست با کرونا را تمرین کنیم و تنها راه در امان ماندن از هجمه این ویروس رعایت بهداشت فردی و فاصله‌گذاری اجتماعی است.

یکی از شهروندان زاهدانی گفت: متاسفانه اعلام وضعیت سفید باعث سردرگمی مردم شده و نمی دانند چه کاری درست و چه کاری اشتباه است. 

رستم سرگلزایی افزود: آبگیری تالاب هامون و احیا نیزارها و رونق کشاورزی در سیستان از یک طرف و اعلام وضعیت سفید شهرستان‌های این منطقه از سوی دیگر بسیاری از سیستانی‌های مقیم زاهدان و سایر شهرستانها را ترغیب و تشویق به سفر به این منطقه کرد تا با گشت و گذار در مزارع سرسبز و قایق سواری در تالاب هامون خستگی های یک سال گذشته را برطرف کنند. 

وی بیان کرد: اعضای خانواده چند روزیست که دائما بر رفتن به زابل اصرار می کنند و من هم واقعا سرگردانم نمی دانم وضعیت سفید مشکلی پیش نمی آورد. 

رحمان هاشمزهی نیز گفت: اعلام وضعیت سفید از سوی وزارت بهداشت از یک طرف و آمار روز افزون بیماران مبتلا به کرونا در استان از سوی دیگر با هم همخوانی ندارد و همین مساله برای مردم سووال برانگیز شده است.

وی افزود: با وجودی که می دانم وضعیت سفید در برخی شهرستان ها به منزله پایان بیماری کرونا نیست و این ویروس همچنان مردم را تهدید می کند اما بسیاری از شهروندان فکر می کنند که اعلام وضعیت سفید نشان از رهایی یافتن از دام ویروس کرونا است.

ویروس کرونا در کمین است و هیچگاه نباید فکر کنیم این ویروس نابود شده بایستی همچنان رعایت مسائل بهداشتی، فاصله گذاری اجتماعی و حذف سفرهای غیرضروری درون و برون شهری را سرلوحه قرار داده و به سلامت خود و خانواده و جامعه بیندیشیم.