به گزارش شبکه اخبار اقتصادی و دارایی ایران (شادا)، «فرهاد دژپسند» با بیان این مطلب اظهار داشت: مقام معظم رهبری وجوه گوناگون ضرورتهای تحول در اقتصاد را در مجموعه سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی مورد توجه قرار دادهاند.
وی افزود: با وجود اعمال بدترین، ظالمانه ترین و پیچیده ترین نوع تحریمها بر کشور، حجم تجارت خارجی سال ۹۸ و ۹۷ تفاوت چندانی ندارد.
وزیر اقتصاد افزود: کشور توانسته حدود ۴۳ تا ۴۴ میلیارد دلار واردات و همچنین بیش از ۴۱ میلیارد دلار صادرات غیر نفتی داشته باشد که این نشان از ظرفیت بالای اقتصاد ایران دارد؛ از مجموع واردات کشور ۸۵ درصد مربوط به کالاهای واسطهای، سرمایهای و مواد اولیه است.
دژپسند تصریح کرد: بخش کشاورزی کشور در سال های گذشته به رغم تمامی مشقت ها و مشکلات، رشد خوبی را تجربه کرده است.
وزیر امور اقتصادی و دارایی به مقوله بهبود فضای کسب و کار در کشور اشاره کرد و گفت: مقررات زدایی یکی از مقولات مربوط به بهبود بخشی به فضای کسب و کار است.
وی افزود: کاهش حضور دولت در اقتصاد از جهت تصدی های اقتصادی از دیگر فاکتورهای بسیار مهم در این زمینه است که می تواند از مجاری واگذاری ها صورت گیرد.
دژپسند تصریح کرد: خوشبختانه در بخش مقررات زدایی و تسهیل صدور مجوز ها برای راه اندازی و تسهیل فعالیت کسب و کارها، طی سال های اخیر اقدامات خوبی در کشور انجام شده است.
وی ادامه داد: هم اکنون سایت پیشخوان مجوزهای کشور (G۴B.ir) پنجاه و دو درصد مجوزها را پوشش داده است، به نحوی که دیگر متقاضیان کسب و کار، نیاز به مراجعه حضوری ندارند، به عبارتی تمامی فرآیندها به صورت الکترونیکی انجام می شود.
این مقام مسوول با بیان اینکه برای واگذاری داراییها انواع و اقسام مدلها و روشها وجود دارد، اظهار داشت: داراییهای دولت یک مقطعی در قالب مزایده واگذار شد و حواشی زیادی به همراه داشت ولی خوشبختانه در روش واگذاری دارایی های دولت تجدید نظر اساسی صورت گرفته است.
دژپسند خاطرنشان کرد: واگذاری ها تا جایی که امکان دارد از طریق بورس انجام خواهد شد چرا که بورس یک محیط شفاف، شیشه ای و کاملا رقابتی است.
وزیر اقتصاد گفت: جدا از این برای واگذاریها روشهای فراگیر مثل صندوق های سرمایه گذاری قابل معامله در بورس (ETF) طراحی و به مرحله اجرا در آمد.
وی افزود: پذیره نویسی صندوق سرمایهگذاری واسطه گری مالی یکم (ETF) که از چندی پیش در کشور آغاز شده است از جمله این موارد است.