مهاباد- ایرنا- مدیرگروه بهداشت محیط و حرفه‌ای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی آذربایجان‌غربی گفت: از زمان آغاز به‌ کار سامانه اصناف و صنایع و در راستای اجرای گام دوم فاصله‌گذاری اجتماعی تاکنون، ۱۰۰ هزار واحد صنفی در این سامانه ثبت‌نام کرده‌اند.

 به گزارش ایرنا، سعید مینایی روز پنجشنبه در دیدار با سرپرست فرمانداری بوکان با اشاره به اهمیت فاصله‌گذاری اجتماعی در شرایط فعلی، اظهار داشت: ثبت‌نام تمام صنوف در سامانه سلامت لازم و ضروری است و همه اصناف باید در تدوین و تهیه الزامات بهداشتی تلاش مضاعفی داشته باشند.

وی با بیان اهمیت ثبت‌نام و لزوم رعایت دستورالعمل‌های تعریف شده توسط مراکز بهداشتی تاکید کرد و افزود: هر واحد صنفی، باید پروتکل‌های بهداشتی را که از طرف دانشگاه‌ علوم پزشکی و خدمات درمانی و نیز شبکه‌های بهداشت و درمان هر شهرستان ارایه می‌شود را رعایت کند

وی تاکید کرد: با افراد و اصنافی که از اجرای این پروتکل های بهداشتی خوداری کرده و یا نسبت به آن کم‌توجه باشند برخورد جدی خواهد شد.

مدیرگروه بهداشت محیط و حرفه‌ای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی آذربایجان‌غربی با بیان اینکه با صاحبان مشاغلی که در سامانه سلامت ثبت‌نام نکنند اجازه فعالیت داده نخواهد شد ادامه داد: به منظور پیشگیری از انتقال بیماری کرونا در جامعه و جلوگیری از شیوع بیشتر آن اصناف موظف به ثبت‌نام در این سامانه هستند.

«مینایی»، با تاکید بر رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی هوشمند و نکات بهداشتی در فضای کسب و کار برای حفظ سلامت مردم و کسبه افزود: همه واحدهای صنفی آذربایجان‌غربی موظف به رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی و هوشمند و اجرای تمامی پروتکل‌های بهداشتی هستند.

وی به نظارت ارگان‌های مربوطه به صورت محسوس و نامحسوس در سطح استان اشاره کرد و گفت: در این بازرسی‌ها اگر تخلفی از اصناف در رابطه با اجرا نکردن پروتکل‌های بهداشتی مشاهده شود واحد صنفی مربوطه پلمب و متصدی آن به مراجع قضایی معرفی می‌شود.

عادی شدن کرونا برای مردم بزرگ‌ترین دغدغه مسوولان است

سرپرست فرماندای بوکان نیز در این جلسه با اشاره به اهمیت اجرای دقیق فاصله‌گذاری اجتماعی در میان مردم و اصناف گفت: بزرگ‌ترین دغدغه ما در حال حاضر عادی شدن این بیماری برای مردم و این تصور است که این بیماری به پایان خود رسیده و یا این ویروش ضعیف شده است.

لقمان خسروپور بر ضرورت اتخاذ تمهیدات و پیش‌بینی‌های لازم در صورت شیوع و طغیان دوباره بیماری در آینده تاکید کرد و نقش آموزش همگانی در این خصوص را پر اهمیت و حیاتی برشمرد.

وی بر لزوم آمادگی حوزه سلامت و همراهی عموم مردم در جهت رعایت موازین بهداشتی با هدف قطع زنجیره بیماری، برنامه‌ریزی و آمادگی‌های لازم در صورت بروز موج دوم بیماری و تشدید آموزش و اطلاع‌رسانی در این زمینه تاکید کرد.

وی بیماری کرونا را یک مساله مشترک و نگرانی عمومی عنوان کرد و افزود: راه مقابله با این ویروس و بیماری، تجهیز همگانی به سلاح آگاهی و داروی خودمراقبتی است و از همه مردم و اصناف نیز انتظار می رود نسبت به اجرای طرح فاصله‌گذاری اجتماعی و رعایت ضوابط بهداشتی در جامعه توجه و مراقبت بیشتری کنند.

خسروپور گفت: گام اول، رعایت بهداشت فردی است و گام نهایی حفظ بهداشت عمومی است و این راه جز با مشارکت همه اقشار و نهادهای اجتماعی و همبستگی قابل دسترسی نیست.

وی افزود: اصنافی که در سامانه سلامت ثبت نام کرده‌اند ضمن نصب کد رهگیری در دید عموم مردم باید پروتکل‌های بهداشتی را به‌طور کامل رعایت کنند.

بخش اصناف بزرگترین بخش اقتصادی آذربایجان‌غربی است که صدها هزار خانوار در استان از مزایای آن بهره‌مند هستند؛ ۴۰۰ هزار نفر در استان هم‌اکنون به صورت مستقیم از طریق فعالیت صنفی در استان امرار معاش می‌کنند که از این تعداد بیش از ۵۷ هزار نفر در مرکز استان هستند.

 هم اکنون بیش از ۱۰۳ هزار واحد دارای پروانه در این استان فعالیت می‌کند که این تعداد چهار درصد از واحدهای صنفی کشور را تشکیل می‌دهد.

از مجموع واحدهای صنفی استان، ۲۰ هزار و ۵۶۷ واحد در بخش تولیدی، ۴۹ هزار و ۹۷۱ واحد در بخش توزیعی، ۱۳ هزار و ۶۴۹ واحد در بخش خدماتی و ۱۹ هزار و ۱۹۷ واحد نیز در بخش خدماتی و فنی فعالیت می‌کنند.

رعایت فاصله‌ اجتماعی مورد تایید همه مراجع بهداشتی و پزشکی دنیاست و باید روز به روز در این خصوص اهتمام بیشتری از سوی مسوولان و مردم در راستای جلوگیری از شیوع بیماری کرونا صورت گیرد.