بیمها و امیدها در بازار سهام، پرستاران فرشتههای سلامت، ورزش قهرمانی، مردم نیازمند با منابع غنی، سازمانهای مردمنهاد و مدیریت شهری، عدالت و رضایت، گذر فرهنگی شهر، مقام معلم، کارنامه ضعیف صدا و سیما، و آمریکا، از جمله موضوعهایی بود که مطبوعات محلی استان سمنان در هفته گذشته به آنها پرداختند.
روزنامه بیان مردم
روزنامه « بیان مردم » نشریه استان سمنان است که در هفته گذشته موضوعهایی چون عدالت و رضایت، گذر فرهنگی شهر، مقام معلم، کارنامه ضعیف صدا و سیما و آمریکا را مورد اشاره قرار داد.
یکی از موضوع های مهمی که در این روزنامه مورد توجه قرار گرفت، مطلبی به عنوان « عدالت، رضایت، حاکمیت » به قلم احمد همتی است.
در این مطلب با اشاره به روز جهانی کارگر و روز معلم، آمده است: در بسیاری از کشورهای جهان در چنین روزهایی مراسم و تجمعات صنفی برگزار میشود ولی متاسفانه در کشورمان چنین مجوزهایی به راحتی صادر نمی گردد و در سال جاری مشکل کرونا نیز مزید به علت شده و جنب و جوش خاصی دیده نشد. اما جدای از برگزاری اینگونه مراسم آنچه که بیشتر باید مورد توجه قرار گیرد جلب رضایتمندی این دو قشر پرتلاش و تاثیرگذار در عرصه پیشرفت و توسعه هر کشوری است و این رضایتمندی جز در سایه عدالت بدست نمیآید. در واقع عدالت در زمینههای مختلف موتور محرکه جامعه به سوی تعالی و رستگاری است به همین دلیل است که در مکاتب و ادیان مختلف بویژه دین مبین اسلام به آن تاکیدات زیادی شده است.
در بخش دیگری از این مطلب آمده است: بنده نیز بارها این موضوع که یکی از ناعادلانهترین پرداختها در دنیا مربوط به کشور ما است را در جلسات مجلس و غیر آن بیان کردهام و در این راستا تلاشهای ارزندهای نیز از طرف مجلس دهم صورت گرفته است بطوری که افزایش حقوقها در بودجه سالیانه بصورت پلکانی معکوس مصوب میشد یعنی برای حقوقهای پایین حداکثر افزایش برابر با نرخ تورم و برای حقوقهای بالا با حداقل افزایش که گاهی صفر درصد میشد.
به همین صورت مالیاتها بصورت پلکانی افزایش مییافت و حقوقهای پایین معاف از مالیات و حقوقهای بالا تا ٣۵ درصد به آنها مالیات تعلق میگرفت. این روند اگر ادامه مییافت میتوانست تا حدود زیادی شکاف عمیقی که بین پرداختهای رسمی کشور وجود داشت پر کند ولی متاسفانه در طی بررسی بودجه سال ۹۹ اتفاقاتی افتاد که این روند را مختل کرد.
همزمان با رد کلیات بودجه ٩٩ در صحن مجلس که یکی از دلایل آن هم همین موضوع نحوه افزایش ناعادلانه حقوقها بود، بحران کرونا نیز باعث تعطیلی مجلس گردید و با حکم حکومتی مسیر بررسی بودجه تغییر یافت و بعد از تصویب نهایی توسط دولت ابلاغ گردید.
در مطلب دیگری از این روزنامه با عنوان « کارنامه ضعیف تلویزیون در رمضان امسال» با قلم مهین ملک زاده آمده است: چند سالی است که با فرا رسیدن ماه مبارک رمضان تلویزیون سریالها و برنامههای مناسبتی خود را برای شبهای این ماه و غالباً در ۳۰ قسمت تهیه و پخش میکند و حالا بعد از چند سال این روند به یک روال کلی و ویژه مناسبتهای مذهبی تلویزیون، چون ماه رمضان بدل شده است.
دیگر آن سبک زندگی ساده و بیتکلف و خانههای نه چندان شیک و تجملاتی کمتر به تصویر کشیده میشد. در ابتدای بدعت گذاری برای تهیه و پخش برنامه های مناسبتی ماه رمضان آنچه تولید میشد به لحاظ کیفیت با افت و خیزهایی همراه بود اما در همین چند سال اخیر،هم به لحاظ محتوا و هم تکنیکهای برنامهسازی تنزل یافت و آنچه به نمایش در میآمد نتوانست نظر مخاطب باهوش تلویزیون را جلب کند چرا که مخاطب رسانه گستردهای چون تلویزیون، همچون مخاطبان فیلمهای فارسی صرفاً برای وقت گذرانی به سینما نمیرود و یا پای تلویزیون مینشیند تا سریالی مشابه همان فیلمهای نازل را تماشا کند.
سریالها عمدتاً قصههای یکنواخت، کسل کننده و بعضاً غیر مرتبط با پیامهای معنوی و مذهبی این ماه را داشتند و اینطور گمان میرود که اصلا قرار نبوده فلان مجموعه تلویزیونی برای ماه رمضان پخش شود و صرفا چون در نوبت پخش قرار گرفته بود به روی آنتن رفته است.
دوهفته نامه پیمان همدلی
«پیمان همدلی» یکی از دوهفته نامههای استان سمنان در مطلبی به عنوان « درایت امام حسن (ع) در حوزه سیاست » با قلم محمدعلی جوادیان آورده است:
اگرچه ائمه از امام حسن تا امام حسن عسکری علیهمالسلام، تماماً تلاش داشتند که نهضت اسلامی را مجدداً به حکومت و جریان اصیل اسلامی تبدیل کنند، ولی در هر یک از دوران، ائمه برای رسیدن به این هدف بزرگ، سبکی را اتخاذ نمودند.
در دوران امام حسن علیهالسلام، بعد از دوره کوتاهمدت حکومت ۶ ماههاش، دوباره اسلام از حالت نهاد و حکومت به نهضت تبدیل شد و ائمه تلاش داشتند که نهضت را مجدداً به حکومت و جریان اصیل اسلامی تبدیل کنند.
او هیچوقت خود را از میدان سیاست کنار نکشید، چون هیچوقت از حقوق خداوند گرفته تا حقوق انسانها (چه زنده و چه مُردهاش)، هیچکدام را نادیده نگرفته؛ زیرا یا به آن سفارش نموده و یا به آن عامل بوده است.
امام با درایتی که در حوزه سیاست داشت، اقدام به صلح کرد. پس صلح امام حسن اگرچه برای این بود که جریان اسلامی وارد کانال آلودهای به نام خلافت و سلطنت نشود، ولی برخی بعد از صلح امام حسن علیهالسلام با معاویه، بر او خرده گرفته و این عمل امام را محکوم کرده و او را ذلیل کننده مؤمنین میخواندند و میگفتند شما موجب شدید که مؤمنین پرشور در مقابل معاویه خوار گردند. ولی امام در پاسخشان میفرمود: چه میدانی و از کجا میدانی؛ شاید این آزمونی برای شماست؟ و شاید متاع و بهرهای است برای معاویه تا زمانی محدود.
اما چون سبک حیات سیاسی امام حسن علیهالسلام، سبک مقاومت و تحرک قدرتمندانه و ایستادن برای دفاع و تبلیغ اسلام اصیل بود، از این گفته و شنیدهها خسته نشده و راه خود را ادامه دادند تا دین مردم در اعتقاد و پایبندی باقی بماند.
روزنامه پیام
«روزنامه پیام» استان سمنان در هفتهای که گذشت مطالبی چون بیمها و امیدها در بازار سهام، پرستاران فرشتههای سلامت، ورزش قهرمانی، مردم نیازمند با منابع غنی، و سازمانهای مردمنهاد و مدیریت شهری را مورد اشاره قرار داد.
از مسائل مهمی که در هفته گذشته مورد توجه این روزنامه قرار گرفت، مطلبی به عنوان « پرستاران فرشته های سلامت » نوشته محمد علیان است.
در این مطلب آمده است: دوزادهم می روز جهانی پرستار نامگذاری شده است. این فرشتگان سپیدپوش که شبانهروز در این شرایط دشوار ویروس مرگ آفرین کرونا یا به عبارتی دشمن نامرئی جهانی، با اقتدار و پایداری در خدمت جامعه هستند و از هیچ تلاش و کوشش جدی دریغ نمیورزند تا پای جان خود، برای سلامت مردم فهیم و قدرشناس با شجاعت ایستاده اند.
در حال حاضر جمع کثیری از پرستاران وضعیت استخدامی شفاف و روشن نداشته و هنوز تحت پوشش شرکتی، قراردادی و... با عشق و علاقه باطنی مشغول خدمتگزاری هستند که از این بلاتکلیفی و سرگردانی رنج میبرند.
گرچه هنوز به گفته پزشکان متخصص وضعیت ویروس در استان سمنان قرمز و در خانه ماندن توصیه میشود، اما لازم است برای همکاری و همگامی و کاهش ترافیک بیماران در بیمارستانها و جلوگیری از تلفات جانی هشدار پزشکی را جدی بگیریم.
در مطلب دیگری از این روزنامه با عنوان « ورزش قهرمانی را در استان سمنان دریابید » با قلم مرتضی دهرویه آمده است: واقعیت این است که تمام شهرهای استان سمنان دارای پتانسیل و استعدادهای ناب در رشتههای مختلف ورزشی و به ویژه فوتبال را دارد ولی امروزه در سطح جهان و کشور فوتبال به عنوان یک صنعت و حرفه به کار گرفته میشود و مورد بررسی قرار میگیرد ولی در استان سمنان فقط زنگ تفریح و سرگرمی است و شاید به همین دلیل است که از کل فوتبال استان هیچ خروجی را در سطح بازیکنان به تیمهای مطرح کشور شاهد نیستیم و تعداد انگشتشمار قدیمی مثل امیرارسلان مطهری، ایمان شوریابی، حامد محمودی، مجید قشقایی و سعید رکنی وقتی موفق شدند که از فوتبال استان خارج شدند.
لذا چاره کار در این است که دیدگاه و تفکر همگان (ورزشکاران، مربیان، مسوولان هیات فوتبال) به ویژه مسوولان عالیرتبه استان تغییر کند و با تشکیل کمیتههای مختلف با حضور کارشناسان حرفهای برای پیدا کردن راهکارهای مناسب اقدام نمایند آقایان مسئول از تلاشهای شما برای ایجاد فضای ورزشی بیشتر در سطح استان قدردان هستیم ولی شما عزیزان نسبت به استفاده بهینه و رشد و توسعه این رشته قطعا مسئولیت سنگینتر و مهمتری دارید.
هفتهنامه کویر امروز
« هفته نامه کویر امروز » استان سمنان یکی از نشریه های سیاسی، اجتماعی و فرهنگی استان در تحلیلی با قلم حسن سبحانی با عنوان « ۶ نکته کلیدی برای سهامداران » آورده است: اصولا رونق بازار سرمایه و مبتنی بودن تاسیس و توسعه بنگاههای اقتصادی بر محور سهام داری از ویژگیهای سیستم اقتصادی اسلام و لذا فی نفسه امری پسندیده و بایسته ترویج است آنچه ارزشمندی بازار سرمایه با بورس اوراق بهادار را، موجب میشود به کارگیری پول برای تبدیل آن به کالای سرمایهای و سرانجام تولید کالا و خدمت است که بازار حقیقی کالا را پر رونق و افزایش قیمتها را مانع و حفظ و حتی افزایش اشتغال را تحت شرایطی میسر مینماید. در پایان سال مالی هم، سهام از سود حاصل از تولید و عرضه، متناسب با شرایط مورد توافق برخوردار میشوند و اگر زیانی هم متوجه بنگاه شده بود، منطقا در زبان حاصله هم صاحب سهم شریک است.
وارد شدن عدهای به بورس و خرید سهام شرکت با شرکتهایی و فروختن آنها در همان روز یا روزهای آتی به قیمت بالاتر و سپس تکرار این کار، در حالی که افزایش قیمت سهام، هیچ ارتباطی با سود آوری تولیدات بنگاه ذیربط ندارد، قماربازی با پول و نه سرمایه گذاری در بورس محسوب میشود