عباس آغاز روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این طرح به صورت رایگان و با مشارکت سه مرکز مایهکوبی، پنج گروه دامپزشکی و یک گروه نظارتی در این شهرستان آغاز شده و تا ۳۱ اردیبهشت تداوم خواهد داشت.
وی با اشاره به اینکه دامهای نر شامل این طرح نمیشوند اضافه کرد: در این طرح جمعیت بره و بزغاله ماده واجد شرایط، مایهکوبی میشود و این مایهکوبی، دامها را به صورت مادامالعمر از بیماری برسلوز (تبمالت) موصون نگه میدارد.
وی افزود: مایهکوبی هر واحد دامداری باید با یک سرسوزن انجام شود و در صورت مشهود بودن هر نوع بیماری در هر دام، سرسوزن پس از مایهکوبی عوض میشود.
سرپرست شبکه دامپزشکی شهرستان مهاباد گفت: دامداران درصورت هرگونه سوالی در مورد اجرای این طرح میتوانند با شماره تلفنهای ۴۲۴۴۲۲۲۸ و ۴۲۴۴۲۲۲۹ با شبکه دامپزشکی مهاباد تماس بگیرند.
«آغاز»، همچنین از دامداران خواست برای اجرای موفق این طرح با گروههای مایهکوبی همکاری لازم را داشته باشند تا از ابتلای دامها به این بیماری جلوگیری و در این مدت از وارد کردن دام تازه به مجموعه دامداری خود خودداری کنند.
بیماری بروسلوز بیماری مهم مشترک و قابل انتقال بین انسان و دام است که از ۲ جنبه اقتصادی و بهداشت عمومی هزینههای فراوانی برای کشور و دامداران وارد میکند.
بیماری تبمالت یا بروسلوز که در حیوانات به نام سقط جنین واگیر مرسوم است و یکی از بیماریهایی عفونی قابل انتقال بین انسان و حیوان بوده و اگر دامهای مبتلا از گله حذف نشوند، باعث انتشار بیماری و کاهش تولید شیر میشود.
مهاباد دارای بیش از ۳۳۰ هزار راس دام شامل ۳۰۰ هزار راس دام سبک و ۳۰ هزار راس دام سنگین است.