سید محسن طباطبائیان روز شنبه در گفت و گو با ایرنا، بیان کرد: اجرای طرح پلاک کوبی بیش از ۲۰ هزار دام طی سال گذشته با هدف ایجاد هویت، جلوگیری از سرقت دام و مشخص شدن آمار دامی هر منطقه، اجرا شد.
وی اضافه کرد: اجرای طرح پلاک کوبی در سراسر شهرستان دامغان اجرا می شود و تلاش می شود آمار پلاک کوبی دام منطقه به ۱۰۰ درصد برسد.
طباطبائیان اظهار داشت: یکهزار و ۱۰۰ واحد دامداری با ظرفیت ۴۰۰ هزار دام سبک و سنگین در شهرستان فعال است که از این تعداد ۲۵۰ واحد دامداری دام سنگین و ۸۵۰ واحد پرورش دام سبک وجود دارد.
وی به ظرفیت دامداریهای دامغان اشاره کرد و ادامه داد: در دامداریهای این شهرستان ۳۸۰ هزار دام سبک و ۱۲ هزار راس گاو و گوساله شیری و پرواری پرورش مییابد.
طباطبائیان با اشاره به وجود مرکز اصلاح نژاد دام در دامغان افزود: در حال حاضر، ۲ هزار رأس دام سبک در این مرکز در جنوب دامغان پرورش می یابد که افزایش دوقلوزایی و پرورش آن در فضای بیشتر، از مهمترین عوامل ایجاد و راهاندازی این مرکز بوده است.
وی تصریح کرد: با توجه به نیاز مردم به شیر، گوشت قرمز، و دیگر تولیدات دامی، سیاست کلی جهاد کشاورزی نیز حمایتهای تسهیلاتی از واحدهای دامپروری باهدف افزایش محصولات و تامین نیاز بازار است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان دامغان گفت: در سال ۹۸ بیش از ۶ هزار و ۷۰۰ تن گوشت دام سبک، سنگین و شتر در شهرستان تولید شد که از این میزان یکهزار و ۲۰۰ تن گوشت در شهرستان مصرف شد.
سال گذشته سه واحد گاوشیری با ظرفیت ۱۰۵ راس، یک واحد بوقلمون با ظرفیت ۲ هزار قطعه و ۶ واحد بره پرواری با ظرفیت یکهزار و ۷۰۰ راس در دامغان آغاز به کار کرد.
حدود ۵۰ درصد دام های دامغان توسط عشایر نگهداری و پرورش داده میشوند. شهرستان دامغان در فاصله ۱۱۵ کیلومتری شرق مرکز استان سمنان، حدود ۱۰۰ هزار نفر جمعیت دارد.