ناصر ترکاشوند روز شنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: میزان صادرات انواع کشمش سال گذشته نسبت به مدت مشابه سال ۹۷، از نظر دلاری ۱۸ درصد رشد داشت.
وی افزود: سال گذشته انواع کشمش انگوری، تیزابی و آفتابی به وزن خالص حدود ۲۱ هزار تُن از گمرک این شهرستان به کشورهای هدف صادر شد که از نظر وزنی نسبت به مدت مشابه سال قبل، ۱۲ درصد رشد داشته است.
سرپرست گمرک ملایر ارزش ریالی صادرات کشمش ملایر در سال گذشته را نیز ۲۸۶ میلیارد تومان عنوان و بیان کرد: میزان صادرات انواع کشمش در سال گذشته نسبت به مدت مشابه سال قبل، رشدی ۱۱۵ درصدی را نشان میدهد.
ترکاشوند ادامه داد: تراز صادراتی کشمش ملایر در سال گذشته مثبت است و پیشبینی میشود امسال نیز روند صادراتی این محصول صعودی باشد.
وی با اشاره به جایگاه بالای انواع کشمش در صادرات استان همدان گفت: کشمش همچنان بیشترین میزان حجم صادراتی استان و شهرستان ملایر را از نظر ارزشی به خود اختصاص داده است.
ترکاشوند بیان کرد: سال گذشته حدود ۳۷ هزار تُن انواع کالا به ارزش دلاری حدود ۴۱ میلیون دلار و ارزش ریالی ۴۵۴ میلیارد تومان از گمرک ملایر به بیش از ۲۷ کشور جهان صادر شد که انواع کشمش بیش از نیمی صادرات این شهرستان را به خود اختصاص داد.
طبق آمار سازمان صنعت، معدن و تجارت همدان، انواع کشمش انگوری و تیزابی به عنوان مهمترین کالاهای صادراتی استان، در فروردین سال جاری به ترتیب با ۲۴ و ۲۳ درصد از سبد صادرات همدان را به خود اختصاص داده است.
ملایر یکی از شهرهای پیشتاز کشور در تولید انگور و کشمش است که سالانه بیش از ۲۴۰ هزار تُن انگور و ۴۵ هزار تُن کشمش در این شهرستان تولید و صادر میشود.
سالانه بیش از ۳۰۰ هزار تُن انواع کالا از گمرک شهرستان ملایر به سایر نقاط جهان صادر میشود.