تهران - ایرنا - مطالعات اخیر محققان دانشگاه نورث‌وسترن آمریکا نشان می‌دهد: ویتامین D نه‌تنها سیستم ایمنی ذاتی بدن را تقویت می‌کند بلکه از بیش‌فعال‌شدن سیستم ایمنی جلوگیری می‌کند و از این طریق با کاهش عوارض و شدت بیماری کرونا در کاهش مرگ و میر موثر است.

به گزارش روز شنبه پایگاه خبری ساینس‌دیلی، این مطالعه بر اساس تجزیه تحلیل و اطلاعات بیمارستان‌ها و کلینیک‌های سراسر چین، آمریکا، ایران، فرانسه، آلمان، ایتالیا، اسپانیا، کره جنوبی، ‌ سوئیس و انگلیس انجام شده است.
این مطالعه نشان می‌دهد بیماران کشورهای ایتالیا، اسپانیا و انگلیس که میزان مرگ و میر ناشی از کووید-۱۹ در آنها بالاست، در مقایسه با بیماران نقاطی که نرخ مرگ و میر بالایی ندارند، سطح ویتامین D پایینی دارند.
این مطالعه بدان معنا نیست که افرادی با کمبود ویتامین D به سمت مصرف مکمل‌های ویتامین D هجوم آورند و محققان در این زمینه هشدار دادند.
هدف از این مطالعه توسعه درمان‌های موثر برای ویروس جدید کرونا و توجه افراد به تامین ویتامین D مورد نیاز بدن است.
در ادامه این پژوهش آمده است: رابطه تنگاتنگی بین سطح ویتامین  D و طوفان سایتوکین وجود دارد. طوفان سایتوکین (cytokine storm) یک واکنش غیر طبیعی ایمنی است، این واکنش نوعی سندرم پاسخ التهابی سیستمیک است و می‌تواند با علائمی مانند تب، خستگی، بی‌اشتهایی، درد مفاصل، تهوع، استفراغ، اسهال، عوارض پوستی، تنفس سریع، تپش قلب، افت فشار خون، تشنج، سردرد، توهم و لرزش همراه باشد. در بیماران مبتلا به کووید-۱۹ این عارضه می‌تواند منجر به تورم بافت ریه شود.
این مطالعه همچنین نشان می‌دهد ویتامین D  نه تنها سیستم ایمنی ذاتی (innate immune systems) بدن را تقویت می‌کند، بلکه از بیش‌فعال‌شدن سیستم ایمنی جلوگیری می‌کند.
در ادامه امده است ویتامین D با کاهش عوارض و شدت بیماری، نرخ مرگ و میر را کاهش می‌دهد. نور خوشید، ماهی، زرده تخم مرغ، پنیر، جگر گوساله و قارچ از مهم‌ترین منابع ویتامین D محسوب می شوند.
به گزارش ایرنا، ویروس کرونا اواسط ماه دسامبر ۲۰۱۹ در ووهان واقع در مرکز چین گزارش شد. ابتدا از این بیماری به عنوان ذات‌الریه نام برده می‌شد؛ اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی) به صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد. این ویروس در حال حاضر بیش از ۱۰۰ کشور و منطقه را درگیر کرده است.
نتایج این مطالعه در medRxiv منتشر شده و علی دانش‌خواه دانشجوی پسا دکتری نورث وسترن نویسنده اول این مقاله است.