علی مرادی روز شنبه در نشست ممنوعیت کاشت برنج که در شرکت آب منطقه ای کرمانشاه برگزار شد، اظهارداشت: براساس گزارشهای واصله، برخی از کشاورزان بدون در نظر گرفتن هشدارها و اخطاریه های اعلام شده قبلی، نسبت به کشت برنج اقدام کرده اند.
وی افزود: با توجه به اینکه کشت برنج به جز در مناطق بسیار محدودی در استان کرمانشاه ممنوع است، براساس قانون باجدیت با متخلفان در زمینه کاشت برنج برخورد می شود.
معاون بهره برداری شرکت آب منطقه ای کرمانشاه با تاکید بر اینکه کاهش بارندگی ها و افزایش برداشت از منابع آبی ما را با بحران کم آبی روبه رو کرده است، گفت: باید علاوه بر بستن چاه های غیرمجاز، برداشت چاه های مجاز را هم با نصب کنتورهای هوشمند کنترل کرد.
مرادی با تاکید بر لزوم برگزاری جلسات با فرمانداران و مدیران سازمان جهادکشاورزی در استان و شهرستان ها، افزود: هماهنگی لازم به منظور برخورد با متخلفان کاشت برنج با مقام قضایی و مدیران استانداری انجام شده است.
وی تاکید کرد: در صورت برخورد نکردن با کشت برنج در استان باید شاهد افت شدید سطح آب زیرزمینی و کاهش ذخیره آبخوان در کرمانشاه باشیم.
معاون شرکت آب منطقه ای کرمانشاه ادامه داد: این امر منجر به اثرات زیست محیطی زیانبار متعددی از جمله کاهش آبدهی چاهها، فرونشست زمین، کاهش کیفیت آب زیرزمینی و همچنین کاهش ذخیره منابع آب سطحی میشود.
در استان کرمانشاه ۱۲ سد مخزنی باظرفیت یک میلیارد و ۳۵۰ میلیون متر مکعب وجود دارد.
بارندگی سال زراعی جاری در استان کرمانشاه (اول مهر ۹۸ تا ۱۸ اردیبهشت ۹۹) به حدود ۴۵۳ میلی متر رسیده است در حالی که بارش های سال زراعی قبل بیش از ۷۷۳ میلی متر بود.
همچنین میانگین بارش های بلندمدت استان در مدت زمان یادشده نیز ۴۶۱.۵ میلی متر بوده است تا هم در مقایسه با سال زراعی قبل و هم دوره بلند مدت با کاهش بارندگی روبرو باشیم.
استان کرمانشاه با داشتن ۹۵۰ هزار هکتار زمین کشاورزی و باغ یکی از قطب های کشاورزی کشور است.
کرمانشاه با ۲ میلیون نفر جمعیت، ۱۴ شهرستان، ۳۴ شهر و ۲ هزار ۵۹۵ روستا دارد و در غرب ایران واقع شده است.