تاریخ انتشار: ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۹ - ۰۶:۴۶

همدان- ایرنا- حضور پرشور سمن‎‌های جوان در دیار همدان این بار در خط مقابله با کرونا و کمک به آسیب‌دیدگان ناشی از این بیماری تحسین افکار عمومی را برانگیخت چراکه آنها داوطلبانه و بدون هیچ ادعا و انتظاری کمر همت بسته و جهادگونه در این مسیر گام برداشتند.

نهادهای غیردولتی به برکت حضور جوانان خوش فکر، تلاشگر و موفق شکل گرفته و امروزه حضوری پررنگ در صف مقدم مبارزه با آسیب های ناشی از شیوع ویروس کرونا در سطح جامعه دارند.

سمن هایی که به محض شیوع کرونا دست به کار شده و از راه اندازی کارگاه های تولید ماسک گرفته تا تامین بسته های معیشتی، دوشادوش مسوولان برای خدمت به مردم گام برداشتند.

تشکل هایی که محور فعالیت جوانان عضو آن ، نقش آفرینی در جامعه و حل معضلات اجتماعی است و هم اکنون در دوره همزیستی با کرونا، با حضور در دل مردم ردای خدمت را برتن کرده اند.

نقش‌آفرینی سمن‌ها در کمک به نیازمندان

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار همدان با قدردانی از فعالیت سمن ها در دوره کرونا گفت: سازمان‌های مردم نهاد نقش محوری در رزمایش «همت جوانانه، کمک مومنانه» به نیازمندان دارند و مشارکت همه جانبه آنها مورد حمایت است.

مصطفی آزادبخت با تاکید بر حمایت از تمامی مجموعه های فعال در راستای تحقق فرامین رهبر معظم انقلاب پیرامون کمک به نیازمندان افزود: هیچ محدودیت و منع فعالیت برای گروه های مردمی به ویژه سمن ها وجود ندارد اما برای جلوگیری از هرگونه سوء استفاده اشخاص از این فرآیند ارزشمند باید نظارت های لازم صورت بگیرد. از هرگونه فعالیت های محرومیت زدایی و پیشگیرانه در مقابله با کرونا حمایت می کنیم اما نیاز است برای جلوگیری از هرگونه سو استفاده اشخاص از این فرآیند ارزشمند، نظارت های لازم صورت بگیرد.

معاون استاندار همدان خاطرنشان کرد: سازمان های مردم نهاد به ویژه جوانان به عنوان هسته های فعال اجتماعی و مردمی در همه فعالیت ها و نیازهای ملت و دولت در عرصه های مختلف حضور داشته اند.

آزادبخت ادامه داد: به طور قطع برای تحقق عدالت مد نظر رهبر معظم انقلاب نیاز است تا پایان رزمایش گزارش اقدام ها به صورت هفتگی به ستاد استان ارایه و پس از جمع بندی لازم برای مسوولان ارشد اجرایی ارسال شود.

صدور مجوز فعالیت ۲۷ سمن

مدیرکل ورزش و جوانان همدان نیز با اشاره به نقش آفرینی سمن ها در دوره کرونا گفت: ۱۳۰ سمن در سطح استان دارای مجوز فعالیت هستند و در این بین ۲۷ سمن علاوه بر مجوز فعالیت خاص خود، پروانه فعالیت در حوزه پیشگیری و کمک به آسیب دیدگان ویروس کرونا را اخذ کردند.

محسن جهانشیر افزود: علاوه بر مرکز همدان، هر شهرستان دارای یک سمن معین پیرامون فعالیت در حوزه پیشگیری و کمک به آسیب دیدگان ناشی از کرونا بود.

وی بیان کرد: حاصل تلاش سمن های جوان استان همدان در عصر کرونا توزیع یک هزار و ۴۰۰ بسته معیشتی در بین نیازمندان و تولید و عرضه ۱۵۰ هزار ماسک بود.

اصل تلاش سمن های جوان استان همدان در عصر کرونا توزیع یک هزار و ۴۰۰ بسته معیشتی در بین نیازمندان و تولید و عرضه ۱۵۰ هزار ماسک بود.

جهانشیر خاطرنشان کرد: ۲ کارگاه تولید ماسک توسط سمن های جوان در ملایر راه اندازی شد و فعالیت گسترده را در تولید و توزیع ماسک در بین نیازمندان دارد.

مدیرکل ورزش و جوانان همدان افزود: همچنین سمن محمد رسول ‎الله (ص) ملایر نیز هر شب با کمک های مردمی ۴۰۰ بسته معیشتی را در بین نیازمندان توزیع می کند.

جهانشیر یادآور شد: این سازمان های مردمی بدون هیچ گونه کمک از سوی دولت و تنها با حمایت خیرین نسبت به تامین نیازهای ضروری اقشار آسیب دیده اقدام می کنند.

چتر حمایتی سمن‌ها بر بیش از پنج هزار خانواده نیازمند

مدیرکل ورزش و جوانان همدان با اشاره به رزمایش رزمایش «همت جوانانه کمک مومنانه» گفت: در قالب این طرح نیز پنج هزار و ۴۰۰ خانواده نیازمند همدانی زیر پوشش حمایتی قرار گرفتند.

وی افزود: ستاد رزمایش «همت جوانانه کمک مومنانه» به همت مجمع جوانان استان ایجاد شده و با مشارکت سازمان های مردم نهاد جوانان استان و مردم خیر در راستای تحقق فرامین رهبر معظم انقلاب در کمک مومنانه و عادلانه به نیازمندان فعالیت خود را از ماه جاری آغاز کرده است.

جهانشیر افزود: در راستای تحقق عدالت و تمرکز در اجرای اهداف رزمایش همت جوانانه کمک مومنانه، در هر شهرستان یک سمن معین انتخاب و اقدام های خود را هماهنگ و متمرکز با سمن معین و ستاد استانی رزمایش در حال انجام است.

مدیرکل ورزش و جوانان همدان یادآور شد: با همت مجمع جوانان، سمن های جوانان، خیران و پشتوانه مردمی و اجتماعی در راستای تحقق اهداف رزمایش، فرامین رهبر معظم انقلاب و ستاد ملی مقابله با کرونا گام بر می داریم.

وی اضافه کرد: همزمان با شیوع ویروس کرونا گروه های فعال جوانان در سمن ها، بسیج، گروه های مردمی، ورزشی و سایر بخش ها برای کمک به دولت، مردم و کاهش فراگیری این بیماری، در قالب های مختلف همچون تولید ماسک و نیازهای مهم بهداشتی اقدام کرده اند.

کمک ۷۰ میلیونی یک باشگاه خصوصی

جمع آوری کمک های ورزشکاران یک باشگاه همدانی با وجود تعطیلی فعالیت های ورزشی و نبود درآمد در سه ماه اخیر تمجید همگان را به دنبال داشت.

باشگاه نامجو همدان با وجود اینکه سه ماه گذشته به دلیل تعطیلی فعالیت های ورزشی بسته بوده و هیچ گونه درآمدی نداشته است، با کمک ورزشکاران خود ۷۰ میلیون تومان جمع آوری و نسبت به تامین بسته های معیشتی برای نیازمندان اقدام کرد.

رییس هیات بدنسازی و پرورش اندام همدان در این باره گفت: باشگاه ورزشی نامجو همدان بسته‌های معیشتی به ارزش ۷۰ میلیون تومان را تهیه کرد و بین نیازمندان توزیع شد.

مرتضی خدابنده لو افزود: این بسته های معیشتی در اقدام خیرخواهانه ورزشکاران و اعضای باشگاه ورزشی نامجو تامین شد.

وی اضافه کرد: این اقدام در راستای رزمایش همت جوانانه، کمک مومنانه انجام شد و استقبال باشکوهی از این طرح شد.

خدابنده لو یادآور شد: با تامین این میزان کمک مالی ۱۶۰ بسته معیشتی تهیه و همزمان با ماه مبارک رمضان توزیع شد.

کیانوش جهانپور روز شنبه درباره آخرین آمار ابتلای قطعی به ویروس کرونا و موارد فوت ناشی از آن در کشور افزود: در ۲۴ ساعت گذشته تا ظهر امروز (۲۰ اردیبهشت) بر اساس گزارش آزمایشگاه ها و دانشگاههای علوم پزشکی یک هزار و ۵۲۹  بیمار جدید مبتلا به کرونا در کشور شناسایی شد و با در نظر گرفتن موارد جدید، مجموع بیماران مبتلا به این بیماری در کشور به ۱۰۶ هزار و ۲۲۰ نفر رسید.