مجید شایسته روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: بیشترین افت واکسیناسیون به ترتیب با ۳۰ و ۲۷ درصد مربوط به شهرستانهای سرایان و طبس و کمترین مربوط به شهرستانهای درمیان، خوسف و زیرکوه با هفت درصد گزارش شده است.
وی بیان کرد: واکسیناسیون کودکان در دوران شیوع بیماری کرونا طبق روال سالهای قبل برای افراد مراجعه کننده به مراکز خدمات جامع سلامت و خانههای بهداشت انجام شده است ولی تعداد از والدین به دلیل ترس از بیماری کرونا واکسیناسیون کودکان را به تاخیر انداختند.
مدیر بیماریهای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند اظهار داشت: والدین توجه داشته باشند واکسیناسیون اطفال به منظور جلوگیری از شیوع بیماریهای واگیردار از جمله سرخک، فلج اطفال، سل، کزاز و دیفتری انجام میشود و نباید به تاخیر انداخته شود.
وی گفت: در صورتی که والدین به دلیل ترس از کرونا واکسیناسیون کودکان خود را انجام ندهند یا به تعویق بیاندازند در ماهها و سالهای آینده شاهد اپیدمی بیماریهای واگیر خواهیم بود.
شایسته افزود: از والدین تقاضا داریم با هماهنگیهای تلفنی که با مراکز و خانههای بهداشت خواهند داشت در ساعاتی که بار مراجعه کمتر است، نسبت به واکسیناسیون فرزندان خود به موقع اقدام کنند.
وی تصریح کرد: به خانوادهها این اطمینان را میدهیم که همکاران مراقب سلامت و بهورز تمامی دستورالعاملهای بهداشتی را در زمان واکسیناسیون رعایت میکنند لذا هیچ گونه نگرانی در این خصوص نداشته باشند.
این مسوول در دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: پوشش واکسیناسیون کودکان زیر ۶ سال استان در سال ۹۸ در تمامی واکسنها بالای ۹۵ درصد بوده است.
وی افزود: در حال حاضر تمامی کودکان کشور علیه بیماریهای سل، هپاتیت، فلج اطفال، دیفتری، سیاه سرفه، کزاز، هموفیلوس، آنفلوآنزای تیپ ب، سرخک، سرخجه و اوریون واکسینه میشوند.
شایسته با تاکید بر اینکه واکسیناسیون نقش شگرفی در سلامت جامعه ایفا کرده است اظهار داشت: پس از تامین آب آشامیدنی سالم، واکسیناسیون بیشترین تاثیر را در کاهش مرگ و میر به ویژه در کودکان و افزایش رشد جمعیت داشته است.
وی با بیان اینکه ایمنسازی یکی از موثرترین روشهای پیشگیری از بیماریهای دوران کودکی است گفت: والدین در اسرع وقت و در زمان تعیین شده باید نسبت به انجام واکسیناسیون کودکان خود اقدام کنند.
روند ابتلا به ویروس کرونا در استان خراسان جنوبی طی یک هفته اخیر کاهشی و اغلب موارد مثبت جدید نیز از نمونهگیریهای سرپایی بوده که نتیجه بیماریابی است.
براساس آخرین آمار رسمی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تاکنون ۱۰۶ هزار و ۲۲۰ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و ۶ هزار و ۵۸۹ نفر بر اثر بیماری کووید ۱۹ فوت شدهاند.