به گزارش یکشنبه پایگاه خبری مدیکال ساینس، مزیت استفاده از ویروسهای گیاهان این است که این ویروسها توانایی تولیدمثل در بدن پستانداران را ندارند و در نتیجه نمیتوانند موجب بروز بیماری شوند.
در این تحقیقات پپتیدهای خاص مربوط به بیماریهای دیابت نوع یک و آرتریت روماتویید روی دیواره خارجی دو نوع ویروس گیاهی تعبیه شدند. سپس این ویروسها به بدن موشهایی که مبتلا به این بیماریها بودند، منتقل شد. در موشهای مبتلا به دیابت، تزریق یک واحد از این نانوذرات، تاثیر قابل ملاحظهای نداشت. اما پس از تزریق دو واحد از این نانوذرات، کاهش قابل ملاحظهای در کاهش سرعت پیشرفت بیماری مشاهده شد.
در موشهای مبتلا به آرتریت روماتویید تزریق یک واحد از نانوذرات موجب کاهش علایم بیماری شد، اما تزریق واحد دوم به طور کامل تمام علایم بالینی بیماری از بین برد.
با وجود این که نتایج حاصل از این تحقیقات بسیار امیدبخش است، باید به یاد داشت که این آزمایش روی موشها انجام شده و ممکن است در آزمایش روی انسان، نتایج متفاوتی به دست آید.
محققان در حال انجام آزمایشات بیشتر هستند و امیدوارند بهزودی آزمایشات بالینی این روش درمانی را روی انسان آغاز کنند.
گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Science Advances منتشر شده است.
تاریخ انتشار: ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۹ - ۰۸:۳۱
تهران- ایرنا- محققان دانشگاه ورونا در ایتالیا با استفاده از ویروسهای گیاهان، نانوذراتی را ساختند که قابلیت درمان بیماریهای خودایمنی مانند دیابت نوع یک و آرتریت روماتویید را دارند.