کرمانشاه- ایرنا- مدیرکل انتقال خون استان کرمانشاه، با اعلام اینکه تاکنون ۱۶ نفر از بهبودیافتگان بیماری کرونا پلاسمای خود را اهدا کرده‌اند از سایر بهبودیافتگان نیز خواست برای اهدای پلاسما به مرکز انتقال خون مراجعه کنند.

«پژمان صالحی‌فر» روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، آمادگی مرکز انتقال خون استان کرمانشاه برای دریافت پلاسمای بهبودیافتگان از بیماری کرونا را اعلام کرد و افزود: دریافت پلاسما در استان کرمانشاه از هفتم اردیبهشت در مرکز انتقال خون شهر کرمانشاه در خیابان «منزه» شروع به کار کرده است.

به گفته او اهدای پلاسمای افراد بهبودیافته از بیماری کرونا از سوی سازمان ملی انتقال خون ایران از اوایل اردیبهشت امسال به صورت رسمی آغاز شده و به مراکز استان‌ها نیز مجوز دریافت و ذخیره‌سازی پلاسما داده شده است.

وی از همه افراد بهبودیافته از بیماری کرونا که یک ماه از بهبودی آنها می‌گذرد خواست برای هماهنگی اهدای پلاسما با شماره تلفن ۳۸۲۳۹۵۹۴ تماس بگیرند.

وی روند مراجعه بهبودیافتگان از بیماری کرونا در استان کرمانشاه را کُند دانست و اظهار امیدواری کرد همه بهبودیافتگان برای نجات جان متلایان به ویروس کووید ۱۹ به مراکز انتقال خون مراجعه کنند و پلاسمای خود را اهدا نمایند.

مدیرکل انتقال خون استان کرمانشاه در ادامه با بیان اینکه افراد ۶۰ سال به بالا شرایط اهدای پلاسما را ندارند، گفت: سن افراد بهبودیافته از کرونا باید بالای ۱۸ سال و کمتر از ۶۰ سال باشد.

وی یادآوری کرد زنان باردار و یا بانوانی که یک یا دوبار بارداری را تجربه کرده‌اند و یا سقط جنین داشته اند، کاندید مناسبی برای اهدا پلاسما نیستند.

به گفته او، از هر فرد بهبودیافته از کرونا ۵۰۰ سی سی پلاسما دریافت می‌شود و در مرکز انتقال خون استان فریز می‌شود.

وی با بیان اینکه براساس دستورالعمل ما دستور فریزکردن پلاسمای این افراد را داریم، گفت: فعلا نگهداری این پلاسماها بر عهده مرکز انتقال خون استان است و منتظر دستورالعمل های بعدی هستیم.

مدیرکل انتقال خون کرمانشاه در ادامه با بیان اینکه لیست افراد بهبودیافته از کرونا که در مراکز درمانی استان بستری بوده اند از سوی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی در اختیار اداره کل انتقال خون قرار گرفته است، گفت: بیمارانی که تشخیص ابتلا به کرونای آنها به صورت سرپایی بوده است نیز می توانند با در دست داشتن نتایج تست های مثبت و منفی و کارت ملی خود برای اهدای پلاسما مراجعه کنند.

براساس اعلام وزارت بهداشت؛ پلاسما درمانی یکی از راه های مبارزه با کروناست که کشورمان بعد از چین دومین کشوری است که از آن برای بهبود بیماران کرونا استفاده می کند.

سخنگوی وزارت بهداشت اعلام کرد از دیروز تا امروز ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی ۱۵۲۹ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد و مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۱۰۶۲۲۰ نفر رسید.

کیانوش جهانپور افزود: متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۴۸ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۶۵۸۹ نفر رسید.

به گفته او تاکنون ۸۵۰۶۴ نفر از بیماران، بهبود یافته و ترخیص شده اند و ۲۶۹۶ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.