تبریز - ایرنا - معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار آذربایجان‌شرقی جذب اعتبار مورد نیاز از دستگاه‌های ملی و تجهیز جنگل‌ها به سیستم مانیتورینگ ( سامانه پایش ) را ضروری دانست .

جواد رحمتی، روز شنبه در جلسه ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران استان گفت: با توجه به افزایش دمای هوا و احتمال آتش‌سوزی مراتع و جنگل‌های استان، ادارات و دستگاه‌های مسوول و متولی باید آمادگی کامل برای مواجهه با چنین شرایطی را داشته باشند.

وی افزود: با توجه به اهمیت زیستگاه‌های طبیعی و جنگلی استان باید ادارات و دستگاه‌های مسوول تمهیدات و اقدامات لازم برای مقابله با هرگونه حادثه احتمالی در اثر افزایش دما یا خطای انسانی را انجام دهند.

وی اظهار داشت: آگاهی بخشی و فرهنگ سازی برای اقشار مختلف مردم نسبت به رعایت اصول ایمنی در جنگل ها و تفرجگاه ها از جمله وظایف دستگاه های مسوول است که باید مورد توجه قرار گیرد.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار آذربایجان‌شرقی یادآوری کرد: در آتش سوزی سال گذشته جنگل های ارسباران، تاخیر در استفاده از امکاناتی مانند بالگرد آب پاش به دلیل کمبود امکانات در کشور موجب وارد شدن خسارات های زیادی به این جنگل ها شد.

رحمتی، با اشاره به اینکه جنگل ها و مراتع اهمیت بسزایی در زندگی انسان ها و سایر موجودات طبیعت دارند، ادامه داد: تمام انسان ها موظف به حفظ و مراقبت از این نعمت های خداوندی هستند.

وی یادآوری کرد: مسوولیت مدیریت و فرماندهی بحران در شهرستان ها با فرمانداران بوده و سایر دستگاه های نظامی و امدادی نیز باید با هماهنگی فرمانداری در امدادرسانی و مقابله با حوادث کمک کنند.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار آذربایجان‌شرقی گفت: مشارکت مردمی از طریق آموزش و ساماندهی شبکه ای نیروهای بومی و محله‌ای در شهرستان‌ها ضروری بوده و نقش موثری در سرعت بخشی به مدیریت حوادثی مانند آتش سوزی ایفا می کند.
 
رحمتی، با تاکید بر ضرورت ایمن‌سازی بازار تاریخی تبریز با استانداردهای بین‌المللی، افزود: آتش سوزی سال گذشته در این بازار خسارت های زیادی به بازاریان و کسبه وارد کرد و برای جلوگیری از تکرار چنین حوادثی باید از فروش مواد اشتعالزا در بازار جلوگیری کرد. 

وی انجام مطالعات تخصصی برای ایمن سازی، زیباسازی و حذف زواید بصری از بازار تبریز و تامین اعتبار لازم برای اجرای این طرح از سوی سازمان برنامه و بودجه و اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان را خواستار شد.

آذربایجان شرقی دارای ۱۸۰ هزار هکتر جنگل است که ۱۶۴ هزار هکتار آن در منطقه ارسباران واقع است.