محمد قریشی روز شنبه ضمن تبریک ماه مبارک رمضان به خبرنگاران گفت: براساس برنامهریزی انجام شده، بیش از ۱۰۰ هکتار از اراضی در شهرستان پردیس پس از آزاد سازی برای صدور جواز تاسیس گلخانه معرفی شدند.
وی با بیان اینکه در بخش احداث گلخانه ۵۶ درصد نسبت به سال گذشته در سطح شهرستان رشد داشتیم، خاطر نشان کرد: متقاضیان ۱۰۳ هکتار گلخانه برای دریافت پروانه به نظام مهندسی معرفی شدند که با احداث ۳هکتار گلخانه موافقت شده است.
رئیس اداره جهاد کشاورزی شهرستان پردیس گفت: شهرستان پردیس ظرفیت مناسبی برای پرورش دام دارد و با توجه به تعداد بالای دام پرورش دام سبک همراه با اصلاح نژاد انجام میشود.
قریشی گفت: اطلاعات ۱۷۲ دامداری در سطح شهرستان احصا و ثبت شده و علاوه بر آن ۹۰ دامداری شناسایی و برای صدور پروانه به نظام مهندسی معرفی شده است.
وی افزود: دامهای سبک (گوسفند) ایلدوفرانس،رومانف و لاکن مخزن ژنتیکی خوبی از نژادهای شاخص در این شهرستان هستند.
رئیس اداره جهاد کشاورزی شهرستان پردیس ضمن تقدیر از رضا خدادادی بخشدار بومهن در معرفی ظرفیت های منطقه خاطر نشان کرد: در روستای اصطلک پردیس ۳۰۰ راس دام گوشتی نژاد فرانسوی ایلدوفرانس پرورش داده میشود که با تخصیص پروانه نظام صنفی از مزایای خوراک و تعلیف دولتی استفاده میکنند.
دامپزشکی شهرستان پردیس مستقل شد
قریشی گفت: دامپزشکی مستقل شهرستان که پیش از این با دامپزشکی دماوند مشترک بود، به ریاست مهدی سلوکیان مستقل شد و پس از جانمایی محل اداره دامپزشکی خدماتدهی خواهند داشت.
وی ادامه داد: در زمینی به مساحت ۸ و نیم هکتار در روستای زردستان پردیس برای نخستین بار با موافقت اداره منابع طبیعی و با ظرفیت اشتغال ۵۰ نفر مستقیم و ۱۵۰ نفر غیر مستقیم کشتارگاه دام احداث میشود.
رئیس اداره جهاد کشاورزی شهرستان پردیس با بیان اینکه بیمه دام و محصولات کشاورزی اجباری است، اظهار داشت: تمام کشاورزان و دامدارانی که پروانه جدید دریافت کردند و یا پروانه آنها تمدید شده محصول و دام خود را بیمه کردند و در سال ۹۹ هزار راس دام سبک در سطح شهرستان بیمه شدند.
قریشی با اشاره به احداث تعاونی جدید برای کشاورزان و دامداران شهرستان عنوان کرد: تامین غرفهای برای عرضه محصولات کشاورزان و دامداران در مقابل ساختمان جهاد کشاورزی مصوب شده است و توزیع سم، ریز مغذی و مرگ موش بین متقاضیان با تعاونی جدید در دست اقدام است.
وی تاکید کرد: اداره جهاد کشاورزی هیچ تقابلی با ادارات و دستگاههای شهرستان ندارد و حمایت از صنایع تولیدی برای عرضه مناسب محصولات یکی از اهداف اصلی این اداره است.
رئیس اداره جهاد کشاورزی پردیس گفت: یکی از مشکلات روستائیان نداشتن مجوز فنسکشی باغات است در قانون جلوگیری از خرد شدن اراضی، مجوز فنس کشی به زمینهایی از ۳ تا ۵ هزار متر داده میشود.
قریشی گفت: روستائیان میتوانند ضمن دادن تعهد محضری عدم ساخت و ساز، زمینهای خود را به طور مشترک با همسایه خود فنسکشی کرده و با رعایت قانون یاد شده مشکل ورود حیوانات به باغهای آنها مرتفع شود.
وی عنوان کرد: راه اندازی اتاق فکر با بهره گیری از دامداران و کشاورزان باتجربه و تحصیلکردگان رشته کشاورزی برای انتقال تجربیات و بهینهسازی اقدامات این اداره در دست اقدام است.
شهرستان پردیس با جمعیتی در حدود ۳۰۰ هزار نفر در شرق پایتخت قرار دارد.