تعطیلی بازار و صنوف مختلف، مدارس، مهدهای کودک، مراکز آموزش عالی، مجموعههای ورزشی، ایجاد تغییر در فعالیت ادارات، کاهش و محدویت تردد مردم در معابر عمومی، لغو یا کاهش مسافرتهای بین شهری، استفاده از ماسک، دستکش و مواد ضدعفونی کننده همه و همه از پیامدهای حضور این مهمان ناخوانده در کشور و به تبع آن در استان ایلام بود.
باتوجه به تعطیل یا نیمه تعطیل شدن بازار و اصناف مختلف تا اواخر فروردینماه ترددها در معابر عمومی و حتی دید و بازدیدهای خانوادگی کاهش چشمگیری داشت و مردم برای پیشگیری از ابتلا به این ویروس تا حد امکان دستورالعملهای بهداشت فردی و اجتماعی را رعایت میکردند.
اما چند وقتی است با وجود ایمان به حضور کرونا مردم و اصناف مختلف روال عادی زندگی خود را از سرگرفتهاند و بی توجه به مخاطرات این ویروس دوباره بازارها در طول روز مملو از افراد مختلفی است که برای انجام امورات خود به این اماکن میروند.
عدهای با دستکش و ماسک و برخی نیز بدون استفاده و بکارگیری این اقلام بهداشتی به مقاصد مورد نظر خود میروند و دیگر دلهره سابق از کرونا را ندارند و بدون در نظر گرفتن مخاطرات کرونا وارد فضاهای عمومی میشوند و بیشتر صنوف و حرفهها به چرخه فعالیت روزمره خود بازگشتهاند.
هرچند هنوز هم عدهای با رعایت شرایط بهداشتی و استفاده از لوازم پیشگیرانه چون ماسک، دستکش، ژل و محلولهای ضدعفونی وارد اماکن عمومی میشوند اما در مقابل عده ای هم به دلایل مختلف بدون بکارگیری از این اقلام از خانه خود خارج میشوند.
یکی از کسبه بازار مرکزی و پر ازدحام شهر ایلام که بدون استفاده از ماسک و دستکش در حال معامله و مراوده با مشتریان و خریداران اجناس خود است، در خصوص عدم بکارگیری لوازم بهداشتی چون ماسک و دستکش گفت: دیگر با موضوع بیماری کرونا کنار آمده ام و رغبتی به استفاده از این لوازم ندارم.
وی افزود: تا چندی پیش از ماسک، دستکش و دیگر لوزام پیشگیرانه از کرونا استفاده میکردم اما به علت طولانی شدن وجود کرونا در سطح جامعه دیگر استفاده مداوم از این گونه لوازم بهداشتی طاقتفرسا و خستهکننده و حتی آزاردهنده شده است.
استاندار ایلام: افزایش مبتلایان کرونا نتیجه کمرنگ شدن حساسیت مردم است
بی توجهی و سهل انگاری برخی شهروندان در مورد عدم باورپذیری وجود خطر ابتلا به بیماری کرونا به کرات مورد هشدار و دغدغه مسوولان قرار گرفته است و آنها در زمانهای مختلف به این موضوع حساسیت نشان داده اند.
استاندار ایلام با بیان اینکه روند ابتلا به کرونا در استان ایلام افزایشی است، گفت: این میزان افزایش نگران کننده مبتلایان در استان نتیجه کمرنگ شدن حساسیتها در زمینه رعایت پروتکلهای بهداشتی از سوی مردم است.
قاسم سلیمانیدشتکی در هفدهمین نشست ستاد استانی مبارزه با کرونا ضمن هشدار نسبت به جدی نگرفتن بیماری کرونا در استان، تاکید کرد: در هر جلسه از مردم استان خواهش کرده و خطرهای کرونا هشدار داده شده است اما برخی نسبت به اجرای پروتکلهای بهداشتی بیتوجه هستند.
وی تاکید کرد: روند افزایش ابتلا به کرونا در این استان نگران کننده است و در صورت رعایت نکردن مردم وضعیت ابتلا بدتر خواهد شد.
وی یادآور شد: اگر چه در تعطیلات نوروزی مردم به خوبی پای کار آمدند و دستورالعملهای طرح فاصلهگذاری اجتماعی را بکار بستند و شاهد نتایج خوب آن نیز بودیم اما رفته رفته حساسیتها کمرنگ شد و برخی با حضور در طبیعت و دورهمیها صحنههای خوبی را رقم نزدند و امروز شاهد نتایج تلخ آن هستیم.
استاندار ایلام با اشاره به اینکه مسوولان استان از اول اسفند ماه سال گذشته تاکنون بدون یک روز استراحت و تعطیلی تمام قد پای کار بودهاند، تاکید کرد: اما اگر مردم همراهی نکنند وضعیت به مراتب سختتر خواهد شد.
وی با بیان اینکه فرمانداران باید نظارت جدیتری بر اجرای کامل طرح فاصلهگذاری هوشمند داشته باشند، اظهار داشت: نباید ایجاد فضای کسب و کار موجب گذر از طرح فاصلهگذاری اجتماعی و هوشمند شود بلکه باید رعایت پروتکلها به خاطر حضور افراد در محل کار با شدت بیشتری تداوم یابد.
وی از مردم استان خواست: برای حفظ جان و سلامت خود طرح فاصلهگذاری اجتماعی و هوشمند را رعایت کنند تا با قطع زنجیره انتقال این بیماری، شرایط پیش رو به سلامت پشت سر گذاشته شود.
سلیمانی دشتکی از اعضای ستاد استانی مبارزه با کرونا نیز خواست: در قبال وظایف تعریف شده پاسخگو باشند و افزود: در ارتباط با سلامتی و حفظ جان مردم با کسی تعارف نداریم و از قصور افراد به راحتی نخواهیم گذشت.
اعلام خطر در خصوص افزایش مبتلایان کرونا
استاندار ایلام گفت: با کاهش آمار کرونا در مقاطعی از ماه مردم این کاهش را نشانه برگشت به وضعیت عادی میدانند و به همین خاطر با جدی نگرفتن دستورالعملها و پروتکلهای بهداشتی شاهد افزایش آمار مبتلایان هستیم که در این زمینه اعلام خطر میکنم.
سلیمانیدشتکی اظهار داشت: برخی از هم استانیها طی روزهای گذشته با رفتن به دامن طبیعت و تشکیل اجتماعات و دورهمیها طرح فاصلهگذاری اجتماعی را تحت شعاع قرار دادند و این موضوع در جهت افزایش دوباره مبتلایان به کرونا بسیار نگران کننده است.
وی تاکید کرد: اگرچه در مقاطعی وضعیت آمارها خوب شد و تعداد مبتلایان کاهش یافت اما این به منزله پایان کرونا نیست و مردم باید کماکان از اجتماعات دوری کنند.
وی با بیان اینکه سمنها و گروههای مردمنهاد در حوزههای اجتماعی و ورزش و جوانان تلاشها و فعالیتهای خوبی جهت راهاندازی پویشهای مردمی و کمک به آسیبدیدگان از کرونا انجام دادهاند، از جوانان و فعالان فضای مجازی استان خواست: پویش نه به اجتماعات تشکیل بدهند.
رفتارهای بیواهمه مردم روند گسترش کرونا را افزایش داده است
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام نیز گفت: با توجه وضعیت موجود و رفتار ناشناخته ویروس کرونا، روند گسترش آن به شدت افزایش یافته است که بخش مهمی از این وضعیت خطرناک و نگران کننده مربوط به رفتارهای بی واهمه مردم است.
دکتر جمیل صادقیفر اظهار داشت: هر چقدر جلوتر میرویم میزان پایبندی مردم به پروتکلها و دستورالعملهای بهداشتی کاهش و به همان نسبت خطر بیماری کرونا در استان افزایش مییابد و هم اکنون نسبت به ماه گذشته مواردی چون زدن ماسک و دستکش کمتر شده و فاصلهگذاری اجتماعی بین مردم نیز کمرنگتر شده است.
وی تاکید کرد: مهمترین دلیل بیتوجهی مردم نسبت به کرونا و افزایش آن در هفتههای اخیر عدم باورپذیری نسبت به فوت ناشی از این بیماری است اما این بیماری میتواند به سختترین شکل با عدم رعایت پروتکلها از سوی افراد، آنان را به کام مرگ بکشاند.
مردم خطر ابتلا به کرونا را جدی بگیرند
شهروندان باید بدانند تا عادی شدن وضعیت همچنان تمهیدات پیشگیرانه ابتلا به کرونا را به طور جدی مد نظر داشته باشند و تا حد امکان از لوازم بهداشتی چون ماسک، دستکش، محلول های ضدعفونی کننده و ژل استفاده کنند و حضور در اجتماعات و اماکن عمومی را به حداقل برسانند.
آنها آگاه باشند که هنوز خطر احتمال ابتلا به این ویروس کرونا برای همگان وجود دارد و هرچند ما با پدیدهای جدید روبرو هستیم اما تا زمانی که به طور قطع این ویروس از دیارمان کوچ نکرده باید مثل اسفند و فروردین ماه موازین بهداشتی و پیشگیرانه فردی و اجتماعی را مراعات کنیم.
بیماری کرونا از طریق تماس با بیمار و ذرات تنفسی به دیگران منتقل میشود و علائم آن سرفه خشک، گلودرد، تنگی نفس، تب، سردرد، خستگی و درد بدن است.
تاکنون تعداد بیماران کرونایی در کشور به ۱۱۸ هزار و ۳۹۲ نفر رسیده و ۶ هزار و ۹۳۷ نفر از انها جان باخته اند.