ناصر اکبری روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: آبفا استان اصفهان یک میلیون و ۱۸۰ هزار مشترک دارد که حدود ۸۰۰ هزار مشترکان خانگی هستند که در صورتی که روزانه هر کدام ۱۰ لیتر از مصرف خود بکاهند روزانه هشت میلیون لیتر از منابع آبی کم نخواهد شد که رقم چشمگیری است.
وی اضافه کرد: مصرف آب از آغاز سال تاکنون نسبت به مدت مشابه سال قبل بطور متوسط ۱۸ درصد بیشتر شده و دلیل این امر شیوع ویروس کرونا و تاکید مسئولان درمانی بر شستشوی بیشتر دستها و رعایت افزونتر مسائل بهداشتی برای جلوگیری از ابتلا به این بیماری است.
اکبری افزود: سرانه مصرف در استان اصفهان در سال گذشته ۱۴۹ لیتر در شبانه روز بود که امسال افزایش داشته و کاهش دست کم ۱۰ لیتر از این رقم برای سال جاری ضروری و لازم است.
معاون بهره برداری و توسعه شرکت آبفا اصفهان ادامه داد: این میزان افزایش در حالی ثبت شده که روزهای گرم هنوز آغاز نشده که بطور قطع در ماههای آینده درجه حرارت بیشتر و استفاده از آب بویژه در کولرها تاثیر قابل توجهی بر آمار و ارقام مصرف خواهد داشت.
وی اضافه کرد: با پیشبینی هواشناسی و حتی با تجربهای که از سالهای گذشته داریم، سالهایی که بهاری خنک دارد تابستانی گرمتر خواهد داشت و با توجه به اینکه بیماری کووید-۱۹ همچنان وجود دارد افزایش قابل ملاحظه مصرف آب در ماههای پیش رو رخ خواهد داد.
اکبری تصریح کرد: بستن شیر آب در زمان شستشوی دستها و ظروف و یا مسواک زدن کار سخت و پیچیده ای نیست و هر شخصی میتواند آن را انجام دهد اما با اینحال بسیاری آن را رعایت نمیکنند و همین امر سبب هدر رفت حجم قابل توجهی آب در طول روز میشود.
معاون بهره برداری و توسعه شرکت آبفا اصفهان، نصب تجهیزات کاهنده مصرف آب در منازل را راهکاری دیگر برای مصرف بهینه مایه حیات برشمرد و گفت: انواع سردوشها، شیرآلات اهرمی و یا با چشم الکترونیکی و لوازم دیگر ۳۰ تا ۶۰ درصد صرفه جویی را به همراه دارد و از مشترکان میخواهیم از این وسایل هم استفاده کنند.
وی با اشاره به اهمیت استفاده از آب خاکستری در مصارف روزانه تاکید کرد: آب حاصل از شستشوی سبزیجات و حبوبات به شرط عدم استفاده از مواد شوینده براحتی برای آبیاری گلدان و باغچه مناسب است و در نگاه اول در یک خانه حجم زیادی نیست اما وقتی یک شهر یا یک استان همین موضوع ساده و به ظاهر کم اهمیت را رعایت کنند کمک بزرگی به حفظ منابع آبی خواهد بود.
بر اساس اعلام متولیان امر، مقدار بارشهای سال جاری در سرشاخههای زایندهرود نسبت به مشابه سال قبل حدود ۵۰ درصد کمتر شده است.
بر اساس آخرین اعلام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، تعداد کل مبتلایان بیماری کووید-۱۹ در کشور به بیش از ۱۰۶ هزارنفر و تعداد کل قربانیان آن به افزون بر ۶ هزار و ۵۰۰ نفر رسیده است.
کاهش چشمگیر منابع آبی و خشکی زایندهرود در برخی از ایام سال اکنون در صدر چالشهای فراروی این استان نظیر آلودگی هوا، ترافیک، فرونشست زمین و زیست محیطی است که به تاکید کارشناسان و مسوولان امر باید برای برونرفت این معضل اساسی فراگیر برنامهریزی علمی و عملی پایدار با اجرای طرحهای تامین آب صورت گیرد.