تهران- ایرنا- رئیس صنف جلوه‌های بصری سینما می‌گوید: اطلاع‌رسانی جزو تکالیف اصناف‌ است اما لزومی ندارد هر صنف سایت داشته باشد، اصناف تا امروز بسته به نیازهای خود تصمیم به برقراری سایت کرده‌اند.

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، خانه سینما دارای ۳۲ صنف است که تنها ۱۰ صنف آن دارای سایت و اطلاعات منتشر شده هستند. این صنوف عبارتند از برنامه‌ریزان و دستیاران کارگردان، منتقدان و نویسندگان سینمایی، دستیاران فیلمبردار، سازندگان فیلم کوتاه، کارگردانان، عکاسان فیلم، انیمیشن، تهیه‌کنندگان سینمای مستند، فیلمبرداران و تدوینگران.

این امر در دنیای دیجیتال و زمانی که بیش از هر زمانی بر شفاف‌سازی اطلاعات و به روز بودن اطلاع‌رسانی تاکید می‌شود، آن هم در مورد صنعت پرمخاطبی چون سینما سئوالات زیادی را مطرح کرده است. 

لزوم شفاف‌سازی اطلاعات و به روز بودن اطلاع‌رسانی صنوف سینمایی در همه امور مهم است به همین منظور با امیررضا معتمدی رئیس صنف جلوه‌های بصری سینما درباره این موضوع به گفت وگو نشستیم.

معتمدی در این باره به ایرنا گفت: اطلاع‌رسانی داخلی جزو تکالیف اصناف‌ است و کافیست به گونه‌ای این اطلاع‌رسانی صورت بگیرد. یک زمانی ما در تلگرام با اعضا گروه داشتیم و بعد از فیلترشدن این شبکه اجتماعی گروه به تشخیص مجمع عمومی در واتس آپ تشکیل شد. 

وی ادامه داد: زمانی که تازه صنف جلوه‌های بصری تشکیل شده بود برای آنکه اعضا را به مجمع دعوت کنیم باید فرم های عضویت را کپی و با پست برای متقاضیان می‌فرستادیم اما در حال حاضر در گروه واتس آپ یک نسخه آن را می‌گذاریم و برای تک تک اعضا نیز ارسال می‌کنیم و تاییدیه می‌گیریم. روش‌ها دوره به دوره متناسب با مقتضیات و امکانات جدید تغییر می‌کند و البته دسترسی به اطلاعات به شکل فشرده و دیجیتالی و فایل آسان‌تر نیز است. 

رئیس صنف جلوه‌های بصری سینما با اشاره به اینکه لزومی ندارد هر صنف سایت داشته باشد، افزود: از آنجا که فعالیت های صنفی اصناف سینمایی به شکل متمرکز توسط خانه سینما صورت می گیرد تاکنون الزامی به ساز و کار مستقل برای فعالیت صنفی خارج از چهارچوب اطلاع رسانی خانه سینما وجود نداشته است و با این وجود اسناد و مدارک خاص صنفی در سایت اختصاصی این انجمن قرار دارد در عین حال که طبق نیاز در هر لحظه بنا بر ضرورت در سایت خانه سینما نیز قرار می گیرد.

انجمن جلوه‌های بصری سایت دارد اما اطلاعات خصوصی اعضا در دسترس عموم نیست چون نه نیاز است نه صحیح، ولی سطح دسترسی برای فرم ها، اساسنامه و آیین نامه در اختیار عموم بوده و اطلاعات اختصاصی اعضا صرفا در اختیار هیات مدیره انجمن است.

وی افزود: تا امروز در این سایت اخبار مربوط به صنف بارگذاری نشده، بلکه به عنوان یک مرجع، فرم‌های رسمی و اداری، اساسنامه و آیین‌نامه اجرایی و به روزرسانی آنها در سایت قرار داده می‌شود. 

معتمدی با اشاره به اینکه بیشتر اخبار در سایت صنف جلوه‌های بصری اخبار خانه سینما است، گفت: مرجع رسمی اطلاعات انجمن یک گروه در فضای مجازی است که اخبار از طریق آن به اعضا اطلاع داده می‌شود.

رئیس صنف جلوه‌های بصری سینما درباره اطلاعات جدول اعضای این صنف نیز اظهار کرد: ما یک جدولی برای اعضا داریم که شامل نام و نام خانوادگی، کدملی، آدرس منزل، شماره تماس، آدرس ایمیل، حق عضویت و سطح عضویت است. همچنین اینکه در هر دوره‌ای چه حمایت‌هایی از آن‌ها شده است و چه درخواست‌هایی داشته‌اند نیز در جدول وجود دارد. این اطلاعات در دسترس عموم نیست و فقط هیات مدیره انجمن به آن دسترسی دارد.

معتمدی ادامه داد: قالب کار اعضای انجمن نیز مشخص است اما درباره آخرین کار حرفه‌ای اعضا که در جدول قرار ندارد ما هر دو سال یکبار از اعضا درخواست می کنیم که اطلاعات شان را به روزرسانی کنند تا شرایط عضویت آن‌ها بروزرسانی شود. صورت جلسه آخرین مجمع را که جزو اسناد مکتوب کاغذی است نیز معمولا در گروه اعضای انجمن در فضای مجازی قرار داده و یک نسخه آن را نیز به خانه سینما تحویل می‌دهیم. تا به امروز هم مجمع عمومی تصمیم به قراردادن صورت جلسه مجامع عمومی روی سایت نداشته است. 

وی درباره جدول متقاضیان بررسی نشده نیز، گفت: متقاضیانی که خواهان عضویت در این مجموعه هستند بر اساس شرایطی که در آیین‌نامه و یا اساسنامه ذکر شده است باید فرم‌ها را از روی سایت برداشته و پر کنند. در مرحله بعد کمیته عضویت شرایط متقاضیان را بررسی می‌کند و زمانی که به تایید رسید برای رئیس و بازرس صنف نیز این اطلاعات ارسال می‌شود تا آن‌ها نیز بررسی کرده و عضویت های جدید ایجاد گردند. 

رئیس صنف جلوه‌های بصری سینما خاطرنشان کرد: پس از اینکه عضویت اعضا محرز می‌شود، در مجمع بعدی به عنوان یک گزارش که این اعضا با این شرایط عضو انجمن شده‌اند، آورده می‌شود. همچنین درصورتی که اعضا مغایرتی دیدند می‌توانند اعتراض کنند. اگر هم متقاضی شرایط عضویت را نداشته باشد به او می‌گوییم چه شرایطی را ندارد و تا زمانی که شرایط را فراهم کند، پرونده اش باز می‌ماند و دوباره پیگیری می‌شود مگر آنکه خود به دنبال آن نباشد.