تهران – ایرنا – سنگاپور همزمان با شدت یافتن شیوع بیماری کووید ۱۹ در منطقه جنوب شرق آسیا اعلام کرد: ضرورت دارد پروتکل جدیدی برای ترددهای فرامرزی در حوزه کشورهای جنوب شرقی آسیا (آسه‌آن) در زمان رسیدن شیوع کرونا به مرحله قابل مدیریت در دستور کار قرار گیرد.

به گزارش جاکارتا پست، آنیل کومار نایار سفیر سنگاپور در اندونزی روز شنبه در یک جلسه مطبوعاتی تاکید کرد که کشورهای عضو آسه‌آن پیش از آغاز مجدد مسافرت‌ها بین کشورها باید رویه‌ها و مقررات مشترکی اتخاذ کنند.

وی تاکید کرد: پیش از بازگشایی مرزها باید چک لیستی از مقررات مرزی داشته باشیم . این مساله زمان می‌برد اما ارزش اقدام را دارد. 
سفیر سنگاپور خاطرنشان کرد: کشورهای آسه‌آن می‌توانند در این زمینه به تلاش‌های کشورهایی مانند استرالیا و نیوزیلند توجه کنند که ایجاد یک قطب (هاب) مسافرتی برای ازسرگیری مسافرت بین دو کشور را مورد بحث قرار داده‌اند. 
وی در عین حال تاکید کرد: مسافرت فرامرزی بین کشورهای آسه‌آن تنها درصورتی می‌تواند آغاز شود که انتقال ویروس کرونا در این کشورها تحت کنترل قرار بگیرد و میزان تلفات به سطح پایینی رسیده باشد. 
سنگاپور از روز هفتم ماه آوریل (سه‌شنبه ۱۹ فروردین) تدابیری را با عنوان "مدار شکن" شامل تدابیر حفظ فاصله ایمن آغاز کرد که تا روز اول ژوئن (دوشنبه ۱۲ خرداد)‌ ادامه خواهد داشت. 
طبق این گزارش، در این مدت تنها مراکز غذایی ، بازارها و سوپرمارکت‌ها ، کلینیک‌ها ، بیمارستان‌ها و خدمات مهم بانکی مجاز به فعالیت هستند. سنگاپور بتازگی شاهد افزایش شمار مبتلایان به کرونا در بین کارگران مهاجر بوده است.

سنگاپور کشوری با ۵.۷ میلیون نفر جمعیت حدود ۱۵ هزار مورد تایید شده کرونا داشته که یکی از بالاترین نرخ ابتلا در آسیا است که علت آن بیشتر تراکم بیش از ۳۰۰ هزار کارگر جنوب آسیایی در خوابگاه‌ها است. 
مقامات سنگاپور آزمایش کرونا در بین کارگران مهاجر را افزایش داده‌اند و اقداماتی برای قرنطینه افراد در تماس با مبتلایان انجام داده‌اند. آسه آن در بر گیرنده ۱۰ کشور عضو اتحادیه کشورهای جنوب شرقی آسیا شامل مالزی، میانمار، فیلیپین، سنگاپور، تایلند، ویتنام، کامبوج، اندونزی، لائوس و برونئی دارالسلام است.