به گزارش روز یکشنبه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، دانشبنیانهایی که با شیوع کرونا برای اثبات توانمندیهای خود با نظام بهداشت و درمان همگام شدند، تولید کیتهای تشخیصی را آغاز کردند و امروز که در میانه راه مقابله با کرونا هستیم، این کیتها در کنار تامین نیاز داخلی به دیگر کشورها هم صادر میشود.
مهدی قلعهنوی در این زمینه افزود: نمونه کیتهای تشخیصی تولید داخل به سایر کشورها ارسال شده و در صورت رفع برخی موانع، بازار این کیتها را در دنیا توسعه میدهیم. یکی از کشورهای هدف کیتهای تشخیصی کرونای شرکتهای دانشبنیان ایرانی کشور پاکستان است. این کشور، در یکی از معتبرترین مراکز درمانی خود در حال تست این کیتها است تا در صورت تایید، این کیتها را از ایران خریداری کند.
رییس مرکز تعاملات بینالمللی علم و فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ادامه داد: دو نوع کیت تشخیصی IGG و IGM ایرانی به مرکز درپ در پاکستان ارسال شده است و به زودی هماهنگی ها برای خرید این کیتها صورت میگیرد.
وی کشور فیلیپین را هدف دیگر کیتهای ایرانی معرفی کرد و گفت: دو نوع از کیتهای تشخیصی تولید ایران به مرکز DOH در فیلیپین هم ارسال شده است تا پس از مثبت بودن جواب تستها، کیتهای ایرانی به کشور فیلیپین هم صادر شود. کشورهای هند، نیجریه و ارمنستان هم مقصد بعدی نمونه کیتهای تشخیصی دانشبنیانهای ایرانی هستند. همه این کشورها درخواست خرید از ایران را دارند، اما برخی موانع مانند بسته شدن مرزها و فرودگاهها کار خرید و ارسال نمونهها را سخت کرده است.
قلعه نویی افزود: قطر، گرجستان و سوریه هم به زودی به فهرست کشورهای هدف ارسال نمونه کیتهای تشخیصی ایرانی می پیوندند. کشور ترکیه هرگونه واردات از دیگر کشورها به خاک خودش را ممنوع کرده است؛ اما در تلاش هستیم تا دولت این کشور را هم به خرید کیتهای تشخیصی کرونای دانشبنیانها ترغیب کنیم.
در هفته گذشته ۴۰ هزار تست از کیت های سرولوژی ایرانی به کشور آلمان صادر شد.