تاریخ انتشار: ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۹ - ۱۴:۵۴

قم – ایرنا – رییس دانشگاه علوم پزشکی قم گفت: اگر چه وضعیت قم به منطقه پرخطر متوسط، یعنی منطقه زرد تغییر کرده است ولی این به معنای اتمام کرونا نیست.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی قم، محمدرضا قدیر روز یکشنبه درحاشیه جلسه ستادملی مبارزه با کرونا که به صورت ویدیو کنفرانس و با سخنرانی رهبر معظم انقلاب برگزار شد، درگفت و گو با خبرنگاران افزود: شلوغی نانوایی‌ها، اغذیه فروشی ها و بستنی فروشی ها نگران کننده است و شاهد هستیم که فاصله گذاری رعایت نمی شود.

وی با ابراز نگرانی عمیق نسبت به رعایت نکردن فاصله گذاری اجتماعی در این استان اظهار داشت: کاهش آمار مبتلایان به کرونا در قم و تغییر وضعیت این استان از قرمز به زرد به معنای پایان کرونا نیست.

رییس دانشگاه علوم پزشک قم تاکید کرد: باید هوشمندانه عمل کنیم و با استفاده از ماسک و دستکش و رعایت فاصله اجتماعی و کم کردن فاصله ها، در مهار بیماری کرونا حداکثر تلاش را داشته باشیم و شاهد بازگشت و اوج دوباره بیماری نباشیم.

وی اظهار داشت:بر اساس آمار ارائه شده در جلسه ستاد مرکزی مبارزه با کرونا، عدد مولد نسلی در اکثر نقاط کشور از جمله قم به کمتر از یک رسیده است که این موضوع نشان از کنترل نسبی این بیماری است.

«کرونا» ویروسی است که گستردگی شیوع آن بسیار وسیع است و از جمله راه‌های انتقال آن عطسه، سرفه، دست‌دادن و روبوسی است؛ پزشکان توصیه می‌کنند، افراد علاوه بر پرهیز از دست‌دادن، روبوسی و حضور در مرکزهای عمومی؛ به‌هنگام عطسه لازم است، جلوی بینی خود را با دستمال بگیرند و و یا برای مهار آن از آرنج خود استفاده کنند.

«ویروس کرونا»، موسوم به «کووید ۱۹» اواسط ماه دسامبر سال گذشته (۲۴ آذر ۹۸) در شهر «ووهان» واقع در مرکز چین گزارش شد؛ ابتدا از این بیماری به‌عنوان ذات‌الریه نام برده می‌شد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی ۹۸) به‌صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.

شهروندان قمی برای طرح هرگونه پرسش در مورد ویروس کرونا می‌توانند با شماره تلفن‌های ۳۶۶۲۰۰۲۳، ۳۶۶۲۰۹۹۹، ۳۶۷۰۶۰۳۰ و ۳۶۷۰۴۳۶۸ (با پیش‌شماره ۰۲۵) تماس بگیرند و یا برای کسب آخرین اخبار از دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.

همه ایرانیان می‌توانند با مراجعه به سامانه غربالگری الکترونیکی ویروس کرونا به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir و تکمیل اطلاعات خواسته شده، گام بلندی در ارتقای سلامت جامعه و شکست ویروس کرونا بردارند.