رییس دیوان بینالمللی دادگستری در لاهه اواخر تیرماه سال گذشته ضمن رد درخواست هند مبنی بر ابطال حکم اعدام دادگاه نظامی پاکستان علیه تبعه هندی، از دولت اسلامآباد خواست تا دسترسی کنسولی برای کلبوشن یادیو تبعه هندی متهم به جاسوسی را فراهم کند.
براساس این گزارش، پاکستان آنچه را که ادعای کنسول حقوقی هند مبنی بر عدم پیروی از رای دادگاه لاهه از سوی نهادهای پاکستانی میخواند را رد کرد و آن را اظهارات نادرست نماینده هند توصیف کرد.
وزارت امور خارجه پاکستان امروز (یکشنبه) با صدور بیانیهای گفت: ادعای نماینده حقوقی هند صحت ندارد و پاکستان متعهد به اجرای احکام دادگاه لاهه است. علاوه بر این پاکستان مطابق با رای دیوان بین المللی دادگستری دسترسی کنسولی هند به تبعه خود را نیز فراهم کرد.
در این بیانیه آمده است: پاکستان به عنوان یک کشور مسوولیت پذیر و براساس رای دیوان بین المللی دادگستری، به تمامی تعهدات بینالملل خود مرتبط با پرونده کلبوشن یادیو تبعه هندی پایبند خواهد بود.
دعوای اسلامآباد و دهلینو به عنوان رقبای سنتی در جنوب آسیا تنها به پرونده اتهام جاسوسی علیه تبعه هندی ختم نمیشود، بلکه دو کشور همواره مدعی به دام انداختن عوامل جاسوسی در کشورهای یکدیگر هستند.
در تازهترین ماجرای جاسوسی، پلیس پاکستان چند روز پیش از بازداشت یک کارمند ارشد دولت در شهر 'کراچی' به جرم انتقال اطلاعات به سرویس جاسوسی هند خبر داد.
دوم اردیبهشت امسال نیز نیروهای امنیتی پاکستان یک افسر پلیس این کشور را به اتهام آنچه جاسوسی برای هند عنوان شده بود، در کراچی بازداشت کردند.
بازداشت جاسوسان از سوی پاکستان و هند موضوع جدیدی نیست و دو کشور همواره یکدیگر را به اعزام جاسوس و یا دخالت در امور داخلی متهم میکنند.
پاکستان مدعی است 'کلبوشن یادیو' یکی از افسران نیروی دریایی هند را روز ۱۳ اسفند ۱۳۹۴ در منطقه «ماشکیل» در ایالت بلوچستان در حالی بازداشت کرده است که قصد جاسوسی و خرابکاری علیه پاکستان داشت.پس از آن ارتش پاکستان فروردین سال ۹۶ از صدور حکم اعدام برای یادیو خبر داد و اعلام کرد که حکم اعدام این تبعه هندی از سوی ژنرال 'قمر جاوید باجوا' فرمانده ارتش این کشور تأیید شده است اما پس از ورود دیوان لاهه به دعوای رقبای شبهقاره، اجرای حکم اعدام تبعه هندی به تعلیق درآمد.