تاریخ انتشار: ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۹ - ۰۸:۲۵

قم - ایرنا - تغییر وضعیت کرونا درقم از قرمز به زرد، استفاده از ظرفیت مجازی و به‌کارگیری مبلغان نخبه، ضدعفونی مدرسه‌ها برای بازگشایی، ضرورت تامین زیرساخت‌های تولید درشرایط کرونایی، فعالیت بدون فقه تمام بخش‌های کشاورزی و پرداخت وام ۲۰۰ میلیون ریالی به باشگاه‌های ورزشی؛ سرخط مهم‌ترین اخبار روز یکشنبه ۲۱ اردیبهشت‌ماه جاری استان قم درباره کرونا بود.

تغییر وضعیت کرونا در قم از قرمز به زرد

رییس دانشگاه علوم پزشکی قم گفت: اگر چه وضعیت قم به منطقه پرخطر متوسط، یعنی منطقه زرد تغییر کردهاست، ولی این به معنای پایان کرونا نیست.

محمدرضا قدیر درحاشیه جلسه ستادملی مبارزه با کرونا که به صورت ویدیوکنفرانس و با سخنرانی رهبر معظم انقلاب برگزار شد، درگفت وگو با خبرنگاران افزود: شلوغی نانوایی‌ها، اغذیه‌فروشی‌ها و بستنی‌فروشی‌ها نگران‌کننده است و شاهد هستیم که فاصله‌گذاری رعایت نمی شود.

ضدعفونی مدرسه‌ها برای بازگشایی

استاندار قم، با اشاره به مصوبه ستاد مرکزی مقابله با کرونا نسبت به بازگشایی مدرسه‌ها گفت: اداره کل آموزش و پرورش مکلف شد، نسبت به رعایت مسایل بهداشتی و ضدعفونی مدارس اقدام‌های لازم را انجام دهد.

بهرام سرمست در حاشیه جلسه ستاد ملی کرونا که به صورت ویدیوکنفرانس به ریاست رئیس جمهوری و با حضور رهبر معظم انقلاب برگزار شد، در گفت وگو با خبرنگاران افزود: بر اساس مصوبه ستاد مرکزی مقابله با کرونا از ۲۷ اردیبهشت‌ماه جاری مدرسه‌های کشور با رعایت اصول بهداشتی بازگشایی می‌شوند.

فعالیت بدون فقه تمام بخش‌های کشاورزی

رییس سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: بخش کشاورزی مهم‌ترین نقش را در تامین امنیت غذایی مردم دارد، به همین دلیل حتی در شرایط شیوع ویروس کرونا، فعالیت‌های کشاورزی در استان بدون توقف دنبال شد و در حال حاضر نیز برنامه‌های آن طبق برنامه اجرا می‌شود.

عباس پورمیدانی در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا افزود:‌ با همراهی کشاورزان و مشارکت اتحادیه‌ها و تعاونی‌های این بخش در کنار حضور کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی در میدان،‌ طی این مدت هیچ‌گاه شاهد توقف فعالیت‌های کشاورزی به دلیل شیوع ویروس کرونا در قم نبودیم.

استفاده از ظرفیت مجازی و به‌کارگیری مبلغان نخبه

مدیرکل تبلیغ تخصصی معاونت فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی گفت: با توجه به شیوع ویروس کرونا و ایجاد محدودیت در برگزاری اجتماعات و همچنین اجرای طرح فاصله گذاری اجتماعی، امکان اعزام مبلغ در ماه مبارک رمضان امسال فراهم نبود، به همین دلیل استفاده از ظرفیت مجازی و به کارگیری مبلغان نخبه و تراز اول کشوری در دستور کار قرار گرفت.

اباذر جعفری در گفت وگو با ایرنا افزود: با پشتیبانی‌های فنی و زیرساختی ایجاد شده در دفتر تبلیغات اسلامی سه کانال برای پخش زنده اینترنتی راه اندازی و روزانه ۱۸ برنامه با مشارکت ۵۴ مبلغ نخبه و تخصصی دفتر تبلیغات تولید و به صورت زنده از این کانال ها پخش می‌شود.

ضرورت تامین زیرساخت‌های تولید در شرایط کرونایی

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری قم، بر ضرورت تامین زیرساخت‌های تولید و سرمایه‌گذاری به‌ویژه در شرایط کرونایی و روند اشتغال و صنعت در این استان تاکید کرد.

مهرداد غضنفری در جلسه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید افزود: درخواست سرمایه‌گذاری جدید در شهرک‌های صنعتی قم قابل ‌توجه است و باید زیرساخت‌های لازم برای این منظور تامین شود.

پرداخت وام ۲۰۰ میلیون ریالی به باشگاه‌های ورزشی

مدیرکل ورزش و جوانان قم، از پرداخت تسهیلات قرض‌الحسنه ۲۰۰ میلیون ریالی به باشگاه‌های خصوصی ورزشی در این استان خبر داد.

رسول مُنعِم در گفت‌وگو با ایرنا افزود: باشگاه‌های خصوصی همچون اماکن ورزشی دولتی از ابتدای اسفندماه سال گذشته، به دلیل شیوع ویروس کرونا تعطیل بوده و متاسفانه این بخش نیز همانند سایر اصناف و بخش‌های جامعه از نظر اقتصادی دچار زیان‌های زیادی شده است.

کسب چهار مدال توسط کاراته کاهای قم از مسابقه‌های مجازی کشور

دبیر هیات کاراته استان قم، از موفقیت کاراته‌کاهای قم در کسب چهار مدال از مسابقات مجازی کشور و راهیابی پنج کاتاروی قم به مسابقات نهایی و رده‌بندی خبر داد.

سعید برخوردار در گفت‌وگو با ایرنا افزود: امسال به‌واسطه شیوع ویروس کرونا تمام فعالیت‌های ورزشی تعطیل‌شده و در عمل بسیاری از برنامه‌های پیش‌بینی‌شده تقویم سال ۱۳۹۹ به حالت تعلیق درآمده است، اما خوشبختانه فعالیت‌های ورزشی با استفاده از سایر ظرفیت‌ها مثل فضای مجازی جریان دارد.

در قضیه کرونا، کشورهای غربی نسبت به فقرای کشور خود بی‌توجهی کردند

دبیرکل جبهه پایداری، به رفتار کشورهای غربی با نیازمندان خود اشاره و بیان کرد: در قضیه کرونا، کشورهای غربی نسبت به فقرا و گرفتارهای کشور خود بی توجهی کردند، اما در جمهوری اسلامی نه تنها چنین اتفاقی نیفتاد، بلکه جوانان کشور اعلام آمادگی کردند تا به دیگر کشورها بروند تا کمک کنند تا فقرا از پا در نیایند.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین مرتضی آقاتهرانی در مدرسه علمیه معصومیه قم، با بیان این که کشورهای غربی توجهی به فقیران خود ندارند، افزود: مسئولان آنها بدون هیچ ابراز تاسفی آمار قربانیان خود در شیوع ویروس کرونا را بیان می کنند و خجالت هم نمی کشند.

شاخصه‌های سه‌گانه کرامت نیکوکاری اجتماعی در سیره امام حسن‌(ع)

عضو مجلس خبرگان رهبری پیوستگی اجتماعی، بخشش قبل از سوال و اطعام در جای خود را سه شاخصه کرامت نیکوکاری اجتماعی دانست که از مکتب کرامت بنیان امام حسن مجتبی(ع) به دست می‌آید.

آیت الله احمد مبلغی به مناسبت میلاد با سعادت امام حسن مجتبی‌(ع)، در سخنانی مجازی در جمع برخی جوانان عرب‌زبان افزود: آن حضرت درتاریخ اسلام، کرامت اجتماعی را در بهترین شکل، زیباترین صورت و کامل ترین وضعیت ارائه کرده است. 

«کرونا» ویروسی است که گستردگی شیوع آن بسیار وسیع است و از جمله راه‌های انتقال آن عطسه، سرفه، دست‌دادن و روبوسی است؛ پزشکان توصیه می‌کنند، افراد علاوه بر پرهیز از دست‌دادن، روبوسی و حضور در مرکزهای عمومی؛ به‌هنگام عطسه لازم است، جلوی بینی خود را با دستمال بگیرند و و یا برای مهار آن از آرنج خود استفاده کنند.

«ویروس کرونا»، موسوم به «کووید ۱۹» اواسط ماه دسامبر سال گذشته (۲۴ آذر ۹۸) در شهر «ووهان» واقع در مرکز چین گزارش شد؛ ابتدا از این بیماری به‌عنوان ذات‌الریه نام برده می‌شد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی ۹۸) به‌صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.

شهروندان قمی برای طرح هرگونه پرسش در مورد ویروس کرونا می‌توانند با شماره تلفن‌های ۳۶۶۲۰۰۲۳، ۳۶۶۲۰۹۹۹، ۳۶۷۰۶۰۳۰ و ۳۶۷۰۴۳۶۸ (با پیش‌شماره ۰۲۵) تماس بگیرند و یا برای کسب آخرین اخبار از دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.

همه ایرانیان می‌توانند با مراجعه به سامانه غربالگری الکترونیکی ویروس کرونا به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir و تکمیل اطلاعات خواسته شده، گام بلندی در ارتقای سلامت جامعه و شکست ویروس کرونا بردارند.