کشت گل محمدی و باردهی آن در اراضی کم بازده، بیابانی و کم باران مناطق شمالی گنبدکاووس تا چند سال قابل تصور نبود اما به همت کشاورزان عضو شرکت تعاونی "صحرای سبز کُرند" این شهرستان از ۲ سال کشت آن آغاز شد و امسال به مرحله برداشت رسید.
کشاورزان گنبدی در سال ۹۷ به صورت آزمایشی ۱.۵ هکتار از مزارع خود را به کشت گل محمدی اختصاص دادند و پس از موفقیت باردهی گلها، پارسال هم ۲ هکتار دیگر به وسعت مزرعه خود افزودند که در نهایت امسال موفق به برداشت هزار و ۱۳۹ کیلوگرم گل محمدی از مزرعه ۳.۵ هکتار خود شدند.
رییس مرکز جهادکشاورزی "اترک" گنبدکاووس پیش بینی کرد از این مقدار گل محمدی هزار و ۹۶۰ کیلوگرم گلاب تولید شود.
محمد آلق اظهار داشت: باردهی مزرعه گل محمدی شرکت تعاونی صحرای سبز کُرند که در هر هکتار آن هزار و ۶۵۰ اصله نهال غرس شده از سال چهارم به بعد توجیه اقتصادی کامل خواهد داشت.
در همین پیوند کارشناس مسوول باغبانی مدیریت جهاد کشاورزی گنبدکاووس به ایرنا گفت: کشت گل محمدی در ۳.۵ هکتار از اراضی کم بازده حاشیه اترک به صورت آزمایشی انجام شده که نتیجه آن مطلوب و فراتر از انتظار بود.
مینا پیری افزود: توسعه کشت گیاهان دارویی در نوار مرزی و اراضی کم بازده مناطق شمالی گنبدکاووس از سیاستهای جهادکشاورزی است که درصورت استقبال کشاورزان بومی موجب افزایش حداقل ۲ برابری درآمد در مقایسه با کشت گندم و جو خواهد شد.
وی از کشت حدود هشت هزار هکتار زیره در مناطق شمالی گنبدکاووس نیز خبر داد و گفت: کشت این محصول که برداشت آن چند روز آینده شروع میشود، درسال زراعی ۹۹ - ۹۸ حدود چهار برابر سال قبل است.
پیری اضافه کرد: علت چهار برابر شدن سطح زیرکشت زیره در مناطق شمالی گنبدکاووس درسال زراعی جاری، بارش اندک در زمان کشت گندم و جو در منطقه بود که سبب شد تا کشاورزان اراضی خود را به زیر کشت زیره ببرند.
کارشناس مسوول باغبانی جهادکشاورزی گنبدکاووس، میانگین برداشت زیره در اراضی شمالی شهرستان را بین ۵۰۰ تا ۶۰۰ کیلوگرم در هر هکتار دانست و گفت: در برخی اراضی که از بیماریهای قارچی مصون ماندند، این میزان ۲۰۰ کیلوگرم دیگر قابل افزایش است.
به گفته وی، از مجموع هفت هزار و ۹۵۵ هکتار زیره کشت شده در گنبدکاووس، هفت هزار و ۲۵۰ هکتار آن در مناطق شمالی، ۶۹۰ هکتار در اراضی دهستان آق آباد و ۱۵ هکتار در اراضی دهستان سلطانعلی این شهرستان کشت شده است.
شهرستان ۳۵۰ هزار نفری گنبدکاووس با افزون بر ۱۶۰ هزار هکتار اراضی زراعی و باغی که ۶۰ درصد آن به صورت دیم کشت میشود، از شهرستانهای مهم تولید کشاورزی گلستان بالاخص گندم است.