افشین تحفهگر روز سهشنبه به خبرنگار ایرنا گفت: ۱۸۲ نفر از خبرنگاران و اهالی رسانه عضو "خانه مطبوعات خراسان رضوی" هستند در حالی که این استان ظرفیت عضویت دستکم هزار نفر از اهالی رسانه را در خانه مطبوعات دارد.
وی افزود: خانه مطبوعات و رسانهها به عنوان یکی از تشکل های صنفی رسمی، مسوول پیگیری مسائل و مطالبات دستاندرکاران خط مقدم جبهه آگاهیبخشی به مردم بوده و قوام و اقتدار آن به حضور و فعالیت همه اعضا و دستاندرکاران رسانه استان است.
معاون ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی ادامه داد: تمامی شاغلان مطبوعات، پایگاههای خبری و نمایندگیها و سرپرستیهای روزنامههای سراسری و خبرگزاریها که در بخش تحریریه و در قالب شغل اصلی و به صورت مستمر یا پاره وقت فعالیت میکنند اعم از گزارشگر، مترجم، عکاس خبری، نویسنده، تنظیم کننده اخبار، کاریکاتوریست، گرافیست، خبرنگار، دبیر گروه، معاون دبیر گروه، معاون سردبیر، عضو شورای سردبیری، سردبیر، مدیر مسئول و صاحب امتیاز که واجد شرایط باشند، میتوانند به عضویت خانه مطبوعات یا هیأت مدیره آن درآیند.
وی اقامت در حوزه فعالیت خانه مطبوعات یا واقع بودن دفتر مرکزی رسانه متبوع در استان مربوطه و برخورداری از حداقل یک سال سابقه اشتغال اصلی و مستمر رسانهای یا بیمه صندوق هنرمندان در یکی از نشریات چاپی یا الکترونیک و یا نمایندگی روزنامههای سراسری و خبرگزاریها و نیز ارایه پروانه فعالیت دفتر برای نمایندگی یا سرپرستی رسانههای سراسری را از جمله شرایط عضویت درخانه مطبوعات و رسانههای استان برشمرد.
تحفهگر گفت: قبول و تعهد اجرای مقررات اساسنامه و مصوبات قانونی خانه مطبوعات و رسانههای کشور و امضای میثاق نامه اخلاق حرفهای برای عضویت در این خانه ضروری است.
وی درباره متقاضیانی که بیمه غیر رسانهای دارند یا بیمه آنان توسط صندوقهای بازنشستگی پرداخت میشود افزود: معرفینامه رسانه به همراه مدارک مربوط به بیمه و تأیید اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان برای این افراد کفایت میکند.
معاون فرهنگی و رسانهای ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی سهمیه متقاضیان دارای بیمه غیررسانهای برای عضویت در خانه مطبوعات خراسان رضوی را شامل ۶ نفر در روزنامهها، چهار نفر در دفاتر سرپرستی روزنامهها و خبرگزاریها، ۴ نفر برای هفتهنامهها و پایگاههای خبری و ۲ نفر در سایر نشریات اعلام کرد.
وی ادامه داد: خبرنگارانی که مدیران مسئول رسانه آنان مایل به عضویت در خانه مطبوعات نیستند، با تایید اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان میتوانند به عنوان خبرنگار آزاد به عضویت این خانه درآیند، همچنین افراد شاغل یا بازنشسته مشاغل مرتبط با رسانه، از جمله چاپ، توزیع، فروش، خدمات فنی، بازاریابی و همکاران اداری تا تشکیل رسمی صنوف تخصصی با تصویب هیات مدیره میتوانند عضو افتخاری خانه مطبوعات و رسانهها باشند.
تحفهگر گفت: شرط بیمه برای صاحب امتیاز، مدیر مسوول و سرپرست دفاتر نمایندگی نشریات سراسری الزامی نیست.
وی افزود: طبق آئیننامه حداقل مدرک تحصیلی برای عضویت در خانه مطبوعات استان کارشناسی است و در صورت نداشتن مدرک تحصیلی کارشناسی یا معادل آن، هر پنج سال فعالیت رسانهای با معرفی خانه مطبوعات و رسانه های استان و تأیید اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، یک مقطع تحصیلی برای فرد متقاضی محسوب میشود.
معاون فرهنگی و رسانهای ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: ثبتنام و تایید عضویت به صورت الکترونیکی از طریق سایت خانه مطبوعات و رسانه ها به نشانی http://www.khanehmatbooat.ir انجام میشود.
علاوه بر فعالیت ۲۴۷ نشریه چاپی، ۸۷ نشریه برخط، ۲۱ رسانه الکترونیک غیربرخط و پنج روزنامه در خراسان رضوی، خبرگزاریهای داخلی و خارجی و ۱۷ سرپرستی روزنامه های ملی در این استان فعالیت دارند.
در این چارچوب دو هزار خبرنگار فعال در سطح رسانه های خراسان رضوی اشتغال دارند که ۶۰۰ نفر آنها در سامانه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت نام کرده و ۱۵۰ نفر نیز از حمایت بیمه آن وزارتخانه بهره مند هستند.
مجموع افرادی که در خراسان رضوی در بخشهای مختلف مرتبط با کار رسانه از تولید، پشتیبانی تا توزیع فعالیت دارند حدود دو هزار ۴۰۰ نفر برآورد شده است.
"خانه مطبوعات خراسان رضوی" که از سال ۱۳۸۰ فعالیت خود را در مشهد آغاز کرده هماینک ۱۸۲ عضو شامل خبرنگار، عکاس و گرافیست دارد.