قم – ایرنا – مدیر ستاد اقامه نماز قم گفت: مساجد استان با رعایت دستورالعمل بهداشتی وزارت بهداشت امکان برگزاری مراسم احیای شب های قدر را دارند ولی توصیه اکید ما این است که مساجدی که شرایط بهداشتی لازم را ندارند، از برگزاری احیا اجتناب کنند.

محمد خامه یار روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با تاکید بر لزوم رعایت پروتکل‌های بهداشتی ابلاغی وزارت بهداشت، افزود: وضعیت بهداشت تمام مساجد استان در برگزاری احیای شب‌های ماه مبارک رمضان به صورت دقیق با همکاری ائمه جماعات،‌یاوران مهدی و تیم‌های بهداشتی نظارت می‌شوند.

وی ادامه داد: در صورت مشاهده و ارائه گزارش از رعایت نکردن مسائل بهداشتی و یا آماده نبودن مسجد برای برگزاری این مراسم‌های مذهبی از نظر مسائل بهداشتی، امکان برگزاری احیای شب‌های قدر در روزهای آینده در آن مسجد وجود نخواهد داشت.

مدیر ستاد اقامه نماز قم تاکید کرد: از هیات امنا و بانیان مساجد استان درخواست داریم تا در ساعت‌های باقی‌مانده تا برگزاری مراسم احیا نسبت به رفع نواقص بهداشتی و رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی برای برگزاری این مراسم اقدام کنند.

خامه یار، با تقدیر از همراهی مساجد استان در اجرای دستورالعمل‌های بهداشتی گفت: بسیاری از مساجد از زمان تعطیلی برنامه‌های مذهبی برای شستن فرش‌ها، تعمیر مساجد و بسترسازی رعایت پروتکل‌های بهداشتی استفاده کرده و آمادگی کامل در برگزاری مراسم‌های مذهبی را دارند.

وی ادامه داد: با وجود اینکه وضعیت کرونا در قم از قرمز به زرد تغییر کرده است، اما این احتمال نیز وجود دارد که در صورت بی‌توجهی به رعایت مسائل بهداشتی، شرایط به حالت قبل برگردد به همین دلیل رعایت مسائل بهداشتی به عنوان یک اصل باید مورد توجه متولیان مساجد باشد.

مدیر ستاد اقامه نماز قم افزود: اگر به این نتیجه برسیم که مسجدی خاص در استان به دلیل رعایت نکردن مسائل بهداشتی باید بسته شود، این تصمیم‌گیری صورت خواهد گرفت.

خامه یار ادامه داد: بر اساس پروتکل‌های وزارت بهداشت باید تمام مدت برگزار حیا حداکثر ۲ ساعت باشد، مهرها، قرآن‌ها و کتاب‌های ادعیه مساجد جمع‌آوری و هر فرد لوازم مورد نیاز را با خود به همراه داشته باشد، ضدعفونی کردن مساجد و فرش‌ها، رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی و استفاده از ماسک و دستکش برای برگزاری احیا مورد تاکید است.

وی با بیان اینکه تمام دستورالعمل‌ها بهداشتی به مساجد استان ابلاغ شده است، گفت: توصیه این است که در صورت برگزاری مراسم احیا در سالن مساجد، جمعیت حاضر در مراسم کمتر از ۲۰ درصد ظرفیت سالن برگزاری مراسم باشد.

مدیر ستاد اقامه نماز قم اظهار داشت: از افراد مسن و کسانی که دارای علائم بیماری هستند درخواست داریم که از مراجعه به مساجد در این ایام اجتناب کرده و مراسم احیای شب‌های قدر را از طریق رسانه ملی دنبال کنند.

خامه یار، با تاکید بر اینکه دستورالعمل‌های وزارت بهداشت لازم‌الاجراست گفت: برگزاری نماز در مساجد کاری مستحبی است و نباید به خاطر فریضه‌ای مستحب، امری واجب نادیده گرفته شود.

وی ادامه داد: برخی مساجد که در مجاورت آن‌ها پارک‌ها و بوستان‌هایی وجود دارد، تصمیم گرفته‌اند که احیای شب‌های قدر را در فضای باز پارک‌ها برگزار کنند که این امر می‌تواند در رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی اقدام موثری باشد.

«کرونا» ویروسی است که گستردگی شیوع آن بسیار وسیع است و از جمله راه‌های انتقال آن عطسه، سرفه، دست‌دادن و روبوسی است؛ پزشکان توصیه می‌کنند، افراد علاوه بر پرهیز از دست‌دادن، روبوسی و حضور در مرکزهای عمومی؛ به‌هنگام عطسه لازم است، جلوی بینی خود را با دستمال بگیرند و و یا برای مهار آن از آرنج خود استفاده کنند.

«ویروس کرونا»، موسوم به «کووید ۱۹» اواسط ماه دسامبر سال گذشته (۲۴ آذر ۹۸) در شهر «ووهان» واقع در مرکز چین گزارش شد؛ ابتدا از این بیماری به‌عنوان ذات‌الریه نام برده می‌شد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی ۹۸) به‌صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.

شهروندان قمی برای طرح هرگونه پرسش در مورد ویروس کرونا می‌توانند با شماره تلفن‌های ۳۶۶۲۰۰۲۳، ۳۶۶۲۰۹۹۹، ۳۶۷۰۶۰۳۰ و ۳۶۷۰۴۳۶۸ (با پیش‌شماره ۰۲۵) تماس بگیرند و یا برای کسب آخرین اخبار از دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.

همه ایرانیان می‌توانند با مراجعه به سامانه غربالگری الکترونیکی ویروس کرونا به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir و تکمیل اطلاعات خواسته شده، گام بلندی در ارتقای سلامت جامعه و شکست ویروس کرونا بردارند.