بیرجند - ایرنا - معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان جنوبی از برگزاری رزمایش مهربانی برای حمایت از ۱۰ هزار خانواده نیازمند واقعی خبر داد و گفت: بیش از ۱۰ هزار بسته آماده شده همزمان با شب‌های قدر بین خانواده‌های نیازمند استان توزیع می‌شود.

ناصر خوش خبر روز سه‌شنبه در نشست خبری افزود: ۲۲ سازمان، نهاد حمایتی، مؤسسه خیریه و دستگاه دولتی برای تامین اقلام مورد نیاز این بسته‌های حمایتی همراهی کرده‌اند. 

وی بیان کرد: این اقلام در قالب بسته‌های مخصوص خانواده‌های یک نفره تا سه نفره و همین طور سه نفره و بیشتر آماده توزیع شده که ۴۵ درصد بسته‌ها مربوط به خانواده‌های یک و دو نفره و ۵۵ درصد نیز مربوط به خانواده‌های سه نفره و بیشتر است. 

معاون استاندار خراسان جنوبی گفت: وزن بسته‌ها متناسب با آمار جمعیتی خانواده بیشتر می‌شود و حداقل رقم هزینه شده برای هر بسته ۳۰۰ هزار تومان و حداکثر ۶۰۰ هزار تومان است. 

وی تصریح کرد: ۳۳ درصد بسته‌های مهیا شده در شهرستان‌های مرزی استان توزیع می‌شود و شهرهایی که بیشترین حاشیه نشین را دارند در اولویت دوم توزیع اقلام قرار دارند. 

خوش خبر با تشکر از ۲۸۳ نفر نیروی مردمی که در بسته‌بندی و آماده‌سازی این اقلام همراهی کرده اند افزود: این حضور و همراهی مردم در رزمایش‌ها و اطاعت از امر رهبری، رخدادی بی نظیر در تاریخ انقلاب است.

وی از حضور مومنانه دستگاه‌ها، نهادها، خیران و سازمان‌های مردم نهاد خراسان جنوبی قدردانی کرد و گفت: هرچند ویروس کرونا تهدیدی برای کشور بود اما فرهنگ غنی ایرانی اسلامی را در سطح جهان به نمایش گذاشت.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان جنوبی ادامه داد: ابتدای شیوع ویروس کرونا برخی ظرفیت‌های درونی در استان وجود نداشت یا محدود بود که با پیگیری مدیریت استان از ظرفیت سایر استان‌ها در تهیه مواد ضدعفونی، دستکش، الکل و سایر نیازمندی‌ها استفاده کردیم.

خوش خبر گفت: ظرفیت‌های درونی با کمک دستگاه‌های مختلف و گروه‌های جهادی تقویت شد و جلسات ستاد مدیریت بیماری کرونا نیز به طور مرتب برگزار شده تا مردم از خطر بیماری مصون باشند.

وی اظهار داشت: اقدامات مومنانه مردم این سرزمین بار دیگر جانفشانی‌های دوران دفاع مقدس را زنده کرد و مردم ما در تمام شرایط، همواره پیروز میدان بوده‌اند.

وی گفت: در راستای تحقق برنامه‌های حمایتی مدنظر تاکنون ۶۷ هزار بسته کمک معیشتی به ارزش ۱۵ میلیارد تومان بین خانواده‌های آسیب دیده از کرونا در استان توزیع شده یا در حال توزیع است.

معاون استاندار خراسان جنوبی با اشاره به تغییر خط تولید برخی واحدهای تولیدی در استان برای تولید اقلام بهداشتی و ارائه تسهیلات ارزان قیمت افزود: در همان روزهای نخست شیوع بیماری ۴۲ هزار بسته بهداشتی بین معلولان، بیماران خاص، سالمندان، جانبازان شیمیایی و گروه‌های ویژه توزیع شد.

وی تاکید کرد: در تمامی مراحل توزیع بسته‌های کمک معیشتی به دستور شخص استاندار، همواره بر حفظ شئونات و تکریم خانواده‌ها تاکید شده است.

خوش خبر گفت: کمیته امداد امام خمینی (ره)، ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره)، بنیاد مستضعفان و استانداری خراسان جنوبی، نقش بسیار پررنگی در تامین اقلام مورد نیاز بسته‌های کمک معیشتی داشته‌اند.

وی اضافه کرد: از لحاظ تامین زیرساخت‌های مورد نیاز در استان آزمایشگاه‌ها توسعه داده شد و بیمارستان ولیعصر(عج) بیرجند به عنوان بیمارستان تخصصی با ۲ بخش ایزوله و نقاهتگاهی مورد توجه قرار گرفت.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان جنوبی گفت: ۱۱ مرکز تخصصی با ۱۴۴ تخت نقاهتگاهی در ۱۱ شهرستان استان ایجاد شد و ورودی و خروجی‌های استان به صورت ۲۴ ساعته با اقدامات پایش سلامت مورد کنترل قرار گرفت.

بازگشایی مساجد در شب‌های قدر با شرایط خاص

وی با تاکید بر اینکه مردم باید همچنان همراهی و پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کنند افزود: با بازگشایی مساجد و برگزاری مراسم شب‌های قدر اصل فاصله‌گذاری اجتماعی حتما باید مورد توجه قرار گیرد.

خوش خبر گفت: براساس دستورالعمل‌های ابلاغی، داشتن امکان تهویه مطبوع، لحاظ فاصله مناسب، به همراه داشتن ماسک و دستکش و استفاده از وسایل شخصی از الزامات حضور در مساجد است.

معاون استاندار خراسان جنوبی بر الزام مساجد به استقرار مراجعان در فضای باز و در صحن مسجد تاکید و اضافه کرد: اگر بنا باشد مردم در شبستان مسجد مستقر شوند، پروتکل‌های ویژه باید رعایت شود.

وی اظهار داشت: نشستن افراد در شبستان مسجد، به شرط رعایت یک متر فاصله از جوانب چهارگانه، به همراه داشتن ماسک و دستکش و همچنین سجاده و ادعیه شخصی مقدور است.

خوش خبر گفت: هیات امنای مساجد مکلف هستند از ورود افراد به شبستان بدون داشتن تجهیزات لازم جلوگیری کنند و تمهیداتی درخصوص تامین ماسک و دستکش بیندیشند تا اگر کسی این اقلام را به همراه نداشت در اختیارش قرار دهند.

وی با یادآوری اینکه حضور افراد بیش از یک چهارم ظرفیت در شبستان مسجد ممنوع است افزود: طبق دستورالعمل بهداشتی بیماران خاص، سالمندان، افراد مبتلا به بیماری‌های سرطانی و کسانی که بیماری زمینه‌ای دارند از رفتن به مسجد خودداری کنند. 

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان جنوبی از خانواده‌ها خواست برای حفظ سلامت و کنترل شرایط از بردن کودکان خود به مسجد بپرهیزند. 

وی گفت: نماینده دانشگاه علوم پزشکی، روحانی و هیات امنای مساجد و بسیج محله متولی کنترل شرایط و نظارت بر اجرای پروتکل‌ها هستند و براساس دستورالعمل‌های ابلاغی، بازه زمانی تعریف شده برای برگزاری مراسم، حداکثر ۲ ساعت است. 

خوش خبر اضافه کرد: تمامی قواعد تعریف شده برای مساجد، در مورد اماکن زیارتی نیز صدق می‌کند و شرط اصلی در این فضاها، حضور مردم در صحن امامزاده و فضای باز است. 

وی گفت: همه این اقدامات در راستای حفظ سلامت مردم و جلوگیری از شیوع بیماری کرونا صورت می‌گیرد و مردم نیز همچون گذشته با تمکین از دستورالعمل‌ها به مهار این ویروس کمک کنند.

مرحله دوم رزمایش مواسات و کمک مومنانه به منظور کمک به اقشار نیازمند و آسیب دیده از کرونا از بیستم اردیبهشت همزمان با سالروز ولادت امام حسن مجتبی (ع) و سراسر کشور در استان خراسان جنوبی آغاز شد.