خیران هماره در میانه بحرانها و روزگار سخت و کشاکش لحظه های تلخ به میدان آمده اند.
برآیند کلام خیران به میدان آمده در بحران کرونا گیلان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا این است : حال که ویروس خانمانسوز کرونا بر دردهای مان افزوده،هرکدام از ما ضمن اینکه حق داریم انتقاد کنیم و خواستار مسئولیت شناسی ، شفافیت و مدیریت صحیح باشیم، وظیفه داریم که به اندازه توان خود برای رفع مشکل تلاش کنیم؛ وظیفه مقابله با ویروس نباید تنها بر دوش کادر پزشکی باشد.
اما با عادت به فضای کرونایی، خبر رسید که محمدحسن اصغرنیا این بار در اقدامی فرهنگی بخشی دیگر از جمعیت جامعه را موردتوجه قرار داد که کمتر در این شرایط دیده می شوند.
وی تجهیزاتی به ارزش ۵۰ میلیون ریال برای بهره مندی اعضای نابینای کتابخانه ویژه نابینایان گیلان خریداری و اهدا کرد.
مدیرکل کتابخانه های عمومی گیلان بیان کرد: اقدامات مثبتی در حل مشکلات زیرساختی کتابخانه ویژه گویا و بریل،صورت پذیرفته اما مکان مناسبی برای ایجاد کتابخانه عمومی تخصصی یادشده در استان وجود ندارد.
پریسا کرمی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا راه اندازی طرح "پیک دانش" برای نخستین بار در کشور با همکاری کتابخانه عمومی گویا و بریل و سازمان بهزیستی استان را اقدامی ارزشمند در رفع نیازهای مطالعاتی مددجویان و نابینایان استان عنوان کرد.
وی خاطرنشان کرد: این اقدام ارزشمند تاکنون نیازهای بسیاری از افرادی را که توان و فرصت مراجعه به کتابخانه را نداشته اند برآورده کرده است.
وی از پیگیری اختصاص مکان مناسبی برای ایجاد کتابخانه عمومی تخصصی گویا و بریل در استان خبرداد و گفت: در این خصوص با مسئولان مختلفی رایزنی کردیم و تاکنون به نتیجه مناسبی دست نیافتیم اما امیدواریم با کمک و مساعدت خیران، مسئولان استانی و شهرداری فضای مطلوب تری برای نابینایان در استان فراهم شود.
کتابخانه گویا و بریل بخشی از کتابخانه عمومی مجتمع فرهنگی ،هنری خاتم الانبیاء(ص) رشت را تشکیل می دهد که قفسه هایش با کتاب هایی عظیم چینش شده و کتابدارش زهرا خسروی از جامعه روشندلان است و چندین بار عنوان کتابدار نمونه را کسب کرده است.
مسئول کتابخانه عمومی گویا و بریل خاتم الانبیاء(ص) رشت در گفت و گو با خبرنگار ایرنا ،اعضای کتابخانه عمومی بخش نابینایان را از جمله فعالترین و کتابخوان ترین افراد استان برشمرد و گفت: تامین منابع بیشتر در حوزه نابینایان، اصلاح زیرساخت های کتابخانه عمومی در بخش عمرانی، تهیه امکانات تخصصی و نیز ورود مسئولان استانی به مقوله تامین فضای مناسب برای انتقال کتابخانه را از خواسته های این جامعه عنوان کرد.
زهرا خسروی ضمن قدردانی از خیری که این قشر از جامعه را مورد توجه قرار داده اظهار داشت: این کتابخانه از سال ۸۰ افتتاح شده و از سال ۹۶ 'پیک دانش 'در آن دایر شده که با همکاری اداره کل بهزیستی گیلان کتاب ها به درب خانه روشندلان ارسال و یا باز پس گرفته می شود.
وی می گوید: خوشبختانه اعضایی از این کتابخانه به درجه های عالی علمی دست یافته اند که اکنون خود یاریگر این کتابخانه هستند و در راستای تامین کتاب های گویا و بریل تلاش می کنند.
خسروی قدردان فضای اختصاص یافته برای کتابخانه نابینایان است اما می گوید: روشن دلان جهانشان با صدا تعریف می شود بنابراین نیازمند فضایی هستند که صدا از داخل به بیرون درز نکند و موجب مزاحمت برای اعضای بینا نشود؛ به همین دلیل امیدواریم این فضا به سیستم عایق صوتی تجهیز شود.
وی بیان کرد: به روز شدن منابع صوتی با توجه به کتابهای جدید ارسالی به کتابخانهها و گسترش منابع بریل میتواند زمینه استفاده تعداد بیشتری از نابینایان و کمبینایان از کتابخانه عمومی را فراهم کند.
کتابخانه بریل رشت دارای پنج هزار عنوان کتاب است که خدمات رایگانی به شهرستان ها ارائه می دهد.