کاوه حاج علی اکبری روز سه شنبه در خصوص وضعیت بافت فرسوده شهر تهران به خبرنگار ایرنا تصریح کرد: عمده نوسازی بافت های قدیمی در محلات مختلف تهران به همت شهروندان و با تجمیع ساختمان ها انجام شده است.
به گفته وی، مناطق ۷ تا ۲۰ پایتخت درگیر بافت فرسوده هستند و میزان بافت فرسوده در مناطق ۱۱، ۱۲، ۱۴، ۱۵ و ۱۷ پایتخت نسبت به مناطق دیگر شهر بیشتر است.
حاجی علی اکبری ادامه داد: افزایش قیمت مصالح ساختمانی و کاهش سود ساخت و ساز، نوسازی این بافت ها با چالشی بزرگ روبرو کرده است اما تلاش می شود با ارائه مشوق ها، نوسازی بافت ها سرعت بیشتری بگیرد.
این مقام مسئول در خصوص مشوق های شهرداری تهران برای نوسازی بافت فرسوده گفت: صدور رایگان مجوز ساخت در این بافتها و اجازه ساخت یک طبقه اضافه موجب شده تا شهروندان خود به نوسازی ساختمان های فرسوده ترغیب شوند.
حاجی علی اکبری تصریح کرد: با توجه به اینکه حاشیه سود نوسازی در مناطقی با بافت فرسوده بسیار کم است، شهرداری تهران کمک هزینهای را برای خدمات مهندسی و انشعابات به متقاضیان ارائه میدهد.
مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران همچنین اعطای تسهیلات ۱۰۰ تا ۱۷۰ میلیون تومانی دولتی با سود پایین به متقاضیان تخریب و نوسازی را موثر دانست.
حاجی علی اکبری همچنین از تدوین لایحه مقاومسازی ساختمانها خبر داد و یادآور شد: در صورت تصویب این لایحه در شورای شهر تهران، تسهیلاتی برای افرادی که شرایط تخریب و نوسازی ندارند، در نظر گرفته می شود تا نسبت به مقاومسازی ساختمانهایشان عمل کنند.