هر شب حداقل ۲ باغ ویلا یا کارگاه به دلیل برگزاری پارتی یا عروسی و هر عنوان دیگری در دزفول پلمب میشود؛ پارتیهایی که اغلب شرکت کنندگان در آنها افراد غیربومی بوده و از نقاط مختلف استان میآیند و باغ ویلا اجاره میکنند.
مشاهده خودروهای پارک شده مقابل باغویلاهای دزفول و شنیدن صدای موسیقی نشان از اجاره رفتن آنها به رغم ممنوعیتها و محدودیتها است.
ماموران بازرسی ادارات فرمانداری، صنعت و معدن، میراث فرهنگی، پلیس اماکن و بهداشت را هنگام پلمب چند باغ همراهی کردیم؛ جلوتر که میرویم صدای همهمه و سر و صدا هم به گوش میرسد، انگار اینجا توجه به هشدارهای بهداشتی و ممنوعیت تجمع معنا ندارد.
ماموران جلوتر میروند و در باغ را میکوبند ولی مگر صدای موسیقی اجازه میدهد کسی متوجه ما شود. دقایقی میگذرد تا افراد متوجه حضور بازرسان پشت در شوند؛ درنهایت در باز و افزون بر ۱۰۰ دختر و پسر حاضر در پارتی شبانه متفرق و باغ ویلا پلمب میشود.
در موردی دیگر افزون بر ۵۰ نفر غیربومی که پارتی خانوادگی ترتیب داده بودند نیز متفرق میشوند.
جمع شدن این جمعیت از گردشگران و شهروندان در باغویلاها درحالی است که روزانه با افزایش آمار مبتلایان به کرونا در بیمارستان بزرگ دزفول مواجه هستیم؛ آمار نگران کنندهای که به بیش از ۱۰۰ نفر در روز هم رسیده است.
از یک سو با گرم شدن هوا شاهد حضور گردشگران از شهرهای مختلف استان خوزستان در باغویلاهای دزفول هستیم و از سوی دیگر بیماران کرونایی در شرایط سختی روزگار میگذارنند و کادر پزشکی برای دیدن خانوادههای خود لحظهشماری میکنند.
همه مسوولان شهرستان بر لزوم برخورد با موجران باغ ویلاها اتفاق نظر دارند البته در این بین برخوردهایی از جمله پلمب باغویلا صورت میگیرد ولی همچنان شاهد تبلیغ این اماکن گردشگری در فضای مجازی و اجاره رفتن آنها از سوی دلالان هستیم.
با یکی از افرادی که در فضای اینستاگرام در حال تبلیغ باغویلا بود به گفت و گو نشستیم؛ البته او با توجه به احتمال برخورد و پلمب باغویلا خواستار آشکار نشدن هویتش بود.
این فرد که به تبلیغ باغ ویلایی در منطقه شمس آباد دزفول مشغول بود دلیل ادامه کار خود با وجود ممنوعیت را کسب درآمد عنوان و بیان داشت: هیچ منبع درآمد دیگری ندارم و خانواده من چشم انتظار اندک درآمدی هستند که مالک باغ به ازای اجاره رفتن آن به من میدهد.
نداشتن درآمد این جوان متاهل خود قصه مفصل دارد لذا قصد ورود به آن را نداریم ولی مختصر میگوییم این قشر که این روزها تحت عنوان دلال باغ در شهرستان دزفول شناخته میشوند نیز باید مورد توجه قرار گیرند و به نوعی ساماندهی شوند.
اجاره رفتن باغ ویلاها که اغلب با تجمعهای بیش از ۵۰ نفر همراه است، باعث نقض فاصله اجتماعی و فیزیکی و درنهایت گسیل افراد غیربومی به منطقه و افزایش آمار کرونا میشود.
رضا پورآیین رئیس مرکز بهداشت دزفول با وجود اعلام غیرمجاز بودن فعالیت باغویلاها این احتمال را میدهد که برخی مالکان باغویلاها ممنوعیت و محدودیت را نادیده گرفته و به طور غیرقانونی باغویلای خود را اجاره دهند لذا بر لزوم ضدعفونی و گندزدایی این اماکن بعد از هر بار استفاده تاکید دارد؛ او میگوید: وضعیت گردشگران معلوم نیست شاید مبتلا به ویروس باشند!
اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی دزفول به عنوان متولی بخش گردشگری شهرستان در این روزهای کرونایی درخصوص باغ ویلاها زیر ذره بین و البته انتقاد است.
رئیس این اداره اخیرا خبر از پلمب ۲۶ مورد باغویلا از ابتدای اسفندماه تاکنون در این شهرستان داده و اعلام کرده در بازرسیهای انجام شده ۳۵ مورد نیز به مالکان تذکر داده شده است البته چگونگی و تاثیر این تذکرها بر جلوگیری از ادامه فعالیت باغویلاهای متخلف نیازمند بررسی کارشناسی است.
برگزاری جشن، پارتی، اجاره دادن، تولد، میهمانی خانوادگی، تجمع، عروسی و عزا از دلایل حجت اله آریایی برای پلمب باغ ویلاها عنوان شده است.
معلوم نیست این تخلفات که به طور مستقیم جان انسانها را به خطر میاندازند قرار است تا کی ادامه یابند؟ بحث مرگ و زندگی است ولی هنوز برخی شهروندان به این موضوع بیتوجه هستند.
سرپرست فرمانداری ویژه دزفول بارها استفاده از باغویلاها را برای مالکان، مهمانان و مسافران در این ایام ممنوع اعلام کرده و گفته درصورت مشاهده موارد تخلف با حکم قضایی از سوی دادستان و همکاری نیروی انتظامی برخورد لازم صورت میگیرد.
افزایش دیدو بازدیدها طبق گفته امید بن عباس در ۱۰ روز اخیر باعث مبتلا شدن افراد زیادی در این شهرستان شده برای نمونه در خانوادهای یک نفر به کرونا مبتلا شده که هشت نفر را مبتلا کرده و یکی از این هشت نفر پنج نفر دیگر را مبتلا کرده است.
وی دلیل اصلی افزایش آمار کرونا در این شهرستان را همکاری نکردن مردم میداند و به تصمیمات سختگیرانه اخیر برای مقابله با این بیماری منحوس اشاره میکند.
البته ناگفته نماند زمانی این تصمیمات سختگیرانه موثر خواهند بود که مردم به آنها پایبند باشند چیزی که هنوز محقق نشده است.
به گفته معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی دزفول، افزایش تعداد افراد مبتلا به کرونا همچنان در این شهرستان موجب فرسایش کادر درمان شده و فشار زیادی به آنها وارد کرده است.
مهدیه توکلی عاجزانه از مردم تقاضا میکند پروتکلهای بهداشتی را رعایت کنند ولی کو گوش شنوا ! به قول یکی از دوستان تا کرونا به خانه تک تک شهروندان نیاید و حداقل یک نفر را از هر خانه مبتلا نکند کسی این بیماری را جدی نمیگیرد و همچنان باغ رفتنها ادامه دارد.
تصور پوشیدن لباس مخصوص کادر درمان در هوای داغ دزفول با زبان روزه هم سخت است چه برسد به اینکه در لباس پرستاری و در راه خدمت به بیماران مبتلا هم بشوی.
بنا به گفته رئیس بیمارستان بزرگ دزفول تاکنون ۴۰ نفر از کارکنان این بیمارستان به کرونا مبتلا شدهاند. چندی پیش هم حسین جودکی یکی از پرسنل درمانگاه رازی دزفول بر اثر ابتلا به کرونا جان باخت.
موارد ذکر شده در بالا درنهایت منجر به این شده که شهرستان دزفول بعد از اهواز بیشترین آمار مبتلایان به کرونا را در استان خوزستان به خود اختصاص دهد؛ استاندار خوزستان نیز دیشب در گفت و گوی تلویزیونی خود، دزفول را در صدر استان از نظر میزان خطر بیماری کرونا عنوان کرد.
سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تعداد مبتلایان به کرونا در کشور را تا ظهر امروز شنبه ۱۱۸ هزار و ۳۹۲ نفر اعلام کرد.
ویروس کرونا یا کووید ۱۹ نخستین بار در شهر ووهان چین شناسایی شد و تاکنون به بیش از ۲۰۰ کشور سرایت کرده و سازمان بهداشت جهانی را برآن داشت تا وضعیت فوق العاده اعلام کند.