رییس گروه سلامت محیط دانشگاه علوم پزشکی مشهد روز سهشنبه به خبرنگار ایرنا گفت: حدود یک هزار و ۲۵۰ مسجد از این تعداد در شهر مشهد و بقیه در ۱۲ شهرستان زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی این شهر دایر هستند.
محمد باباخانی افزود: طبق مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا و دستورالعمل ابلاغی وزارت بهداشت برپایی مراسم شبهای قدر در مساجد میسر شده است.
وی ادامه داد: طبق مصوبه ستاد استانی پیشگیری از کرونا، قرار بود مراسم شبهای قدر فقط در ۲۵ نقطه شهر مشهد و مکانهای پیشبینی شده در شهرستانهای استان برگزار شود که دیشب امکان برپایی این مراسم در مساجد نیز ابلاغ شد.
رییس گروه سلامت محیط دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: بر اساس مصوبه ستاد کشوری کرونا و بخشنامه وزارت بهداشت، مساجد و تمامی مکانهای برگزاری مراسم شب قدر مکلف به اجرای دستورالعملهای بهداشتی مبارزه با کرونا هستند و هیچ خوراکی نباید بین عزاداران توزیع شود.
وی افزود: مساجد با ۲۵ درصد ظرفیت خود میتوانند به برگزاری مراسم شب احیا اقدام کنند و اگر شرایط مساعد باشد، بهتر است این مراسم در فضای باز با رعایت فاصله گذاری و داشتن ماسک و دستکش برگزار شود.
باباخانی ادامه داد: افراد شرکت کننده در مراسم باید سجاده، مهر، قرآن، مفاتیح و چادر نماز شخصی خود را به همراه بیاورند.
وی گفت: زمان مراسم شبهای قدر مدت ۲ ساعت از ساعت ۲۱ و ۳۰ دقیقه تا ۲۳ و ۳۰ دقیقه خواهد بود و رعایت اصول بهداشتی در مساجد و مکانهای پیشبینی شده تحت نظارت بازرسان قرار دارد.
افزون بر ۷۵ درصد جمعیت خراسان رضوی زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد هستند و بقیه جمعیت این استان در ۱۷ شهرستان زیرپوشش خدمات بهداشت و درمان دانشگاههای علوم پزشکی سبزوار، گناباد، تربتحیدریه، تربتجام و نیشابور قرار دارند.