بر اساس گزارش امروز (سه شنبه) رسانههای عراق، بیشترین این آتشسوزیها در استان «دیاله» در شمال شرق عراق که در هفتههای اخیر شاهد فعالیت کمسابقه هستههای خفته گروه تروریستی «داعش» بوده، اتفاق افتاده است.
استانهای «صلاحالدین» و «نینوا» نیز شاهد چند مورد از آتشسوزی مزارع بودهاند که عمدتا دو محصول گندم و جو در آنها کشت شدهاند. هستههای خفته گروه تروریستی داعش در این دو استان نیز در هفتههای اخیر فعالیت خود را افزایش داده و بارها با نیروهای امنیتی عراق درگیر شدهاند.
به گزارش رسانههای عراق، دیدگاههای مختلفی در خصوص عوامل این آتشسوزی مطرح شده که برخی آن را مرتبط با داعش میدانند، به ویژه اینکه اغلب استانهایی که آتشسوزی در آنها اتفاق افتاده، اخیرا شاهد فعالیت چشمگیر این گروه تروریستی بوده است.
اختلافات و انتقامگیریها بین عشایر و یا آتشسوزی بر اثر حوادث طبیعی از جمله اتصال برق از دیگر علل و عوامل وقوع این حوادث ذکر شده است.
در عین حال دیدگاهی نیز عامل خارجی را در پس این آتشسوزی مزارع دخیل دانسته تا به واسطه آن اقتصاد بیش از پیش بیمار عراق را دچار مشکل کند.
اعلام اخیر وزیر کشاورزی عراق (قبل از پایان کار دولت «عادل عبدالمهدی») در چهارم اردیبهشت ماه 99 مبنی بر خودکفایی این کشور در زمینه تولید گندم، باعث شده است که عدهای عامل خارجی را در آتشسوزیهای اخیر مزارع کشاورزی عراق دخیل بدانند.
سال گذشته برخی شخصیتهای عراقی و کاربران شبکههای اجتماعی، گروه تروریستی داعش و عربستان و عوامل این رژیم در داخل عراق را به دست داشتن در این حوادث برای ضربه زدن به اقتصاد عراق متهم کردند.
سخنگوی وزارت کشاورزی عراق امروز گفته است که کل زمینهای کشاورزی که تاکنون طعمه حریق شدهاند، از حیث مساحت، 4 درصد کل سطح زیر کشت در عراق را تشکیل میدهند.
بر اساس گزارش رسانههای عراق، «حمید النایف» افزود که وزارت کشاورزی با همکاری نیروی آتشنشانی، یک ستاد بحران مشترک در کلیه استانها برای پیگیری علت وقوع آتشسوزیها در مزارع گندم و جو تشکیل داده است.
وی علت اغلب آتشسوزیهای اخیر در مزارع کشاورزی عراق را ناشی از اتصال برق یا تعبیه مواد اشتعالزا در مزارع کشاورزی دانسته و افزوده است که در استان دیاله چند روز قبل بر اثر شدت باد و اتصال برق، تعداد قابل توجهی از مزارع زیر کشت طعمه حریق شدند.
سال گذشته تحقیقات صورت گرفته نشان داد که این آتشسوزیها عمدی و توسط گروه تروریستی داعش در برخی از مزارع کشاورزی استان نینوا انجام شده است .
براساس تحقیقات صورت گرفته، داعش با نصب عدسی در داخل مزارع که بر اثر شدت تابش خورشید منجر به ایجاد آتش میشدند، در آتشسوزیهای سال گذشته نقش داشته است.
با وجود آتشسوزیهای سال گذشته، عراق توانست چهار میلیون و 343 هزار تن گندم (رشد 99.4 درصد) و یک میلیون و 519 تن جو (رشد 600 درصدی) از مزارع کشاورزی این کشور برداشت کرده است.
عراق امسال براساس اعلام وزارت کشاورزی این کشور، دو میلیون و 250 هزار هکتار سطح زیر کشت گندم و یک میلیون هتکار نیز سطح زیر کشت جو داشته است.