بندرعباس- ایرنا- عملیات ساخت شش دستگاه مخزن ذخیره سازی فرآورده‌های نفتی در شرکت پالایش نفت بندرعباس آغاز شد.

مدیرعامل شرکت پالایش نفت بندرعباس روز سه شنبه گفت: این مخزن ها شامل ۲ دستگاه مخزن برای فرآورده بنزین از نوع سقف شناور و ۴ دستگاه مخزن از نوع سقف ثابت برای فرآوده نفت گاز است که هر یک ظرفیت ذخیره سازی ۲۵۰ هزار بشکه را دارند.

هاشم نامور در حاشیه آغاز عملیات ساخت این مخزن های ذخیره سازی نفت و گاز اعلام کرد: با ساخت مخزن های جدید در مجموع ظرفیت ذخیره سازی فرآورده ها در پالایشگاه نفت بندرعباس به میزان یک میلیون و ۵۰۰ هزار بشکه افزایش و موجب کاهش ریسک و استمرار فرآیند تولید می شود.

وی مدت زمان اجرای این طرح را ۱۸ ماه اعلام کرد و افزود: برای اجرای این طرح ۲۲۰ میلیارد تومان(۲ هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال) و ۸۰۲ هزار یورو هزینه می شود.

پالایشگاه نفت بندرعباس در سال ۱۳۷۶ با ظرفیت روزانه ۲۳۲ هزار بشکه ساخته شد و با تکمیل طرح توسعه این پالایشگاه در سال ۱۳۸۵ ظرفیت خوراک آن به ۳۲۰ هزار بشکه در روز افزایش یافت.

این ظرفیت در سال ۹۱ با خلاقیت و ابتکار و اجرای طرح مبتکرانه و بدون سرمایه گذاری ظرفیت آن به ۳۵۰ هزار بشکه در روز رسید.

با بهره برداری از طرح افزایش ظرفیت بنزین و بهبود کیفیت بنزین و نفت گاز پالایشگاه نفت بندرعباس در سال ۹۷ با حضور رییس جمهوری نیز ظرفیت بنزین تولیدی این پالایشگاه  به ۱۲ میلیون لیتر در روز بر اساس استاندارد یورو ۵ و ظرفیت تولید نفت گاز به ۱۵ میلیون لیتر در روز بر اساس استاندارد یورو ۴ رسید.

در این طرح، واحدهای مهمی مانند تبدیل کاتالیستی، ایزومریزاسیون، تصفیه نفت گاز و تصفیه نفتای سبک و سنگین، تصفیه گاز با آمین، تصفیه آب ترش و بازیافت گوگرد و همچنین واحد های جانبی مانند ۱۷ دستگاه مخزن ذخیره فرآورده های نفتی، آبشیرین کن، واحد تولید نیتروژن، سه دستگاه مشعل گازهای مازاد، واحد جامد سازی گوگرد، یک دستگاه توربین گازی مولد برق ۴۲ مگاواتی احداث شده است.

شرکت پالایش نفت بندرعباس با ظرفیت اسمی پالایش روزانه ۳۵۰ هزار بشکه نفت خام سنگین و میعانات گازی هم اکنون ۱۸ درصد فرآورده های نفتی کشور از جمله بنزین، گاز مایع، نفت گاز، نفت سفید و محصولاتی مانند سوخت جت، نفتای سنگین صادراتی، نفت کوره و گوگرد را تولید می کند.

فرآورده های تولیدی این پالایشگاه در دو گروه اصلی و ویژه طبقه بندی می شود و محصولات اصلی شامل گاز مایع، بنزین، نفت سفید، سوخت جت، نفت گاز و نفت کوره است که مطابق مقررات به وزارت نفت تحویل داده می شود.

محصولات فرعی نیز شامل حلال ۴۰۲، وکیوم باتوم، وکیوم سلاپس، آیزوریسایکل، لوبکات سنگین و گوگرد است که از طریق بورس کالا و انرژی عرضه می شود.

پالایشگاه نفت بندرعباس در زمینی به وسعت تقریبی ۷۰۰ هکتار در ۲۳ کیلومتری غرب بندرعباس و در کرانه شمالی آب های خلیج فارس و مجاورت این شهر احداث شده است.