سید راشد جزایری روز سهشنبه در نشست هماهنگی برگزاری احیای شبهای قدر در استان، افزود: در استان از همان روزهای ابتدایی شیوع ویروس کرونا، تدابیر و برنامههای مختلفی طرحریزی شد که در پی آن از مرحله مدیریت شیوع ویروس کرونا گذر کرده، وارد مرحله کنترل شدیم و اکنون در مرحله مهار قرار داریم.
وی ادامه داد: اوج شیوع ویروس کرونا در استان همزمان با نیمه نخست اردیبهشتماه بود که این موضوع سبب شد تا تعداد بیماران سرپایی بیشتر شود و برخی از شهرستانهای استان در وضعیت قرمز قرار گیرد.
جزایری تصریح کرد: این در حالی است که بنا بر نمودارهای تحلیلی پیشبینی میشود ظرف ۱۴ روز آینده این وضعیت از حالت قرمز خارج شود و در وضعیت بهتری قرار گیریم.
رییس مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری در ادامه به دستورالعملهای ستاد ملی کرونا در خصوص نحوه برگزاری احیای شبهای قدر اشاره کرد و گفت: در مساجد و مکانهایی که امکان برگزاری احیای شبهای قدر وجود دارد، باید با ظرفیت ۲۵ درصدی این مراسم برگزار شود.
جزایری تصریح کرد: همچنین مردم شرکتکننده با فاصلههای مشخص دست کم یک متری از یکدیگر قرار گیرند و مجهز به وسایل شخصی و ماسک و دستکش باشند.
وی با بیان اینکه تهویه مساجد بسیار مهم است، اظهار داشت: متولیان امر برای ضدعفونی مساجد و حسینیهها میتوانند به میزان مورد نیاز آب ژاول از مرکز بهداشت محله خود تهیه کنند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد با بیان اینکه افراد دارای بیماریهای زمینهای نمیتوانند در مراسم شب قدر در مساجد حضور پیدا کنند، افزود: افرادی که دارای بیماری قلبی و عروقی، فشارخون، دیابت و بیماری تنفسی هستند و افراد دارای چاقی مفرط و یا کسانی که پیوند اعضا داشتهاند و شیمی درمانی میکنند، کسانس که گروههای آسیبپذیر هستند، مراسم معنوی را باید در خانه برگزار کنند.
وی خاطرنشان کرد: هرگونه پذیرایی و توزیع نذورات در مراسم احیای شبهای قدر نیز ممنوع است.
به گزارش ایرنا، ویروس کرونا یا کووید ۱۹ به بیشتر کشورهای جهان سرایت کرده است و سازمان بهداشت جهانی را برآن داشته است تا وضعیت فوقالعاده اعلام کند.
شستوشوی دستها با آب و صابون، رعایت بهداشت فردی، خودداری از دست دادنهای مکرر و منع سفر و اجتماعات از جمله نکاتی است که پزشکان متخصص برای پیشگیری از شیوع این ویروس توصیه میکنند.