قم – ایرنا – معاون امور عمرانی استانداری قم با تاکید بر ضرورت ساماندهی بازارهای روز و موقت استان برای پیشگیری از شیوع ویروس کرونا، گفت: افرایش مکان‌های استقرار و برپایی بازارهای روز و همچنین تثبیت و شناسنامه‌دار کردن آن‌ها ضروری است.

محسن بهشتی روز سه‌شنبه در جلسه ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران در تالار کرامت استانداری قم، اظهار داشت: طبق برنامه‌ریزی صورت گرفته قرار شده مرکز بهداشت استان در خصوص فعالیت بازار روزها در قم، پروتکل‌هایی را تهیه کند و در اختیار ما بگذارد تا برای تصویب و تعیین تکلیف به ستاد ملی کرونا ارائه  کنیم.

وی همچنین بابیان اینکه تهدید ناشی از کرونا را باید به فرصت تبدیل کنیم، گفت: در بازار روزهایی که در قم فعالیت می‌کنند، یک هزار و ۲۰۰ تَن ارتزاق می‌کنند، به همین علت مصوبه‌ای را داشتیم که طبق آن شهرداری موظف است، به‌منظور تامین زیرساخت‌های لازم و رعایت مسائل بهداشتی، مکان‌هایی را جهت استقرار ثابت این بازارها فراهم کند.

معاون استاندار قم پراکندگی جغرافیایی بازار روزهای قم را از حیث انجام بهتر و دقیق‌تر نظارت‌های بهداشتی و صنفی حائز اهمیت دانست و گفت: شهرداری باید در چند نقطه از شهر این امکان‌سنجی را انجام دهد.

بهشتی در بخش دیگری از سخنان خود با اذعان به اینکه روز به روز شاهد کاهش استفاده مردم قم از اقلام بهداشتی هستیم، گفت: کلیه رانندگان تاکسی ملزم به استفاده از ماسک و دستکش بهداشتی شدند.

وی همچنین با اشاره به استقبال نکردن مردم استان از وسایل نقلیه عمومی، گفت: سازمان اتوبوس‌رانی قم به دلیل بالا بودن هزینه‌ها و به‌صرفه نبودن فعالیت اتوبوس‌ها، در شرایط فعلی تصمیم گرفته تا این وسایل نقلیه عمومی را راه‌اندازی نکند.

استفاده از ماسک و دستکش بهداشتی در وسایل نقلیه عمومی اجباری شود

رییس دانشگاه علوم پزشکی قم نیز در این جلسه میزان ریسک ابتلا به کرونا از طریق وسایل نقلیه عمومی را ۲۵ تا ۳۰ درصد ذکر کرد و گفت: مردم حتی اگر از ماسک‌های خانگی استفاده کنند، بهتر از نزدن ماسک است.

محمدرضا قدیر همچنین با اشاره به دستورالعمل بهداشتی ارائه‌شده از سوی معاونت وزارت بهداشت برای برگزاری آیین‌های احیای شب قدر در مساجد کشور گفت: بر اساس این دستورالعمل باید حداکثر ۲۵ درصد ظرفیت مساجد اِشغال شود و فاصله‌گذاری اجتماعی نیز یک متر باشد.

وی گفت: افراد مسن و دارای بیماری‌های قلبی و عروقی و همچنین کودکان نباید در این آیین‌ها شرکت کنند و هیات امنای مساجد، بسیج و علوم پزشکی نیز مسئولیت نظارت بر چگونگی اجرای این دستورالعمل را بر عهده دارند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی قم صداقت را یک اصل مهم در فعالیت‌های حوزه بهداشت و درمان دانست و گفت: سعی ما این است که در مورد کرونا آماری واقعی به مردم بدهیم.

قدیر بابیان اینکه طبق برخی معیارها ازجمله کاهش بیماران بستری‌شده در مراکز درمانی قم‌، این استان در ردیف استان‌های با خطر متوسط قرارگرفته است، گفت: در روزهای اخیر به دلیل حضور مردم در اغذیه‌فروشی‌ها و نانوایی‌ها و همچنین‌ رعایت نکردن پروتکل‌های بهداشتی و فاصله‌گذاری اجتماعی میزان مراجعه‌ها به مراکز درمانی استان بیشتر شده است.

وی بابیان اینکه وضعیت کرونا در قم سفید نیست، گفت: مردم باید موضوع فاصله‌گذاری اجتماعی را جدی بگیرند، تا بار دیگر شاهد اوج‌گیری مجدد کرونا در قم نباشیم.

 ۸۰ درصد دستگاه‌های اجرایی قم پروتکل‌های بهداشتی را رعایت می‌کنند

معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استانداری قم نیز در این جلسه، گفت: در روزهای آغازین شیوع کرونا در قم دستگاه‌های استان برای رعایت پروتکل‌های بهداشتی با مشکل‌هایی مواجه بودند، که به‌تدریج با کمک استانداری زمینه رعایت هر چه‌بهتر این پروتکل‌ها فراهم شد.

 محمدرضا گروسی همچنین بابیان اینکه تدابیر لازم برای رعایت فاصله‌گذاری هوشمند در دستگاه‌های اجرایی قم پیش‌بینی‌شده، گفت: در برخی اداره‌ها و مراکز دولتی که مسائل بهداشتی رعایت نمی‌شود، این معضل بیش از همه به علت توجه نکردن اقشار مختلف اجتماعی به پروتکل‌های مربوطه است.

وی با اشاره به شناسایی دستگاه‌های برتر قم درزمینهٔ فاصله‌گذاری هوشمند اجتماعی گفت: به چهار دستگاه استان که اسامی آن‌ها فعلا اعلام نمی‌شود، تذکرهایی را دادیم.

معاون استاندار قم همچنین با اشاره به ارزیابی‌های انجام‌شده از عملکرد دستگاه‌های مختلف در حوزه دولت الکترونیک در دوران کرونا و پسا کرونا، گفت: برخی از دستگاه‌ها از امکانات و تجهیزات کافی برای ارائه خدمات غیرحضوری برخوردار نبودند، که هم‌اکنون با حمایت‌های انجام‌شده و همچنین تامین اعتبار شرایط مطلوبی را پیدا کردند.

افزایش مراجعه‌ها به فرمانداری قم به معضل بزرگی تبدیل‌شده است

فرماندار قم نیز در این جلسه، اظهار داشت: درحالی‌که مردم باید تنها برای برخی امور مشخص به فرمانداری مراجعه کنند، ولی برحسب عادت برای هر کاری به فرمانداری می‌آیند و این مساله معضل بزرگی را ایجاد کرده است.

مرتضی حیدری تعداد مراجعات بالا به فرمانداری قم برای ثبت‌نام یارانه را موردتوجه قرار داد و خاطرنشان کرد: افرادی که برای یارانه ثبت‌نام نکردند، از تسهیلات ۱۰ میلیون ریالی و کمک‌های معیشتی دولت محروم می‌شوند و این موضوع باعث مراجعه آن‌ها به فرمانداری شده است.

وی همچنین با اشاره به مراجعه‌های انجام‌شده به فرمانداری برای دریافت بیمه بیکاری نیز گفت: وظیفه پیگیری موضوع‌هایی مانند یارانه و بیمه بیکاری بر عهده اداره کل تعاون است، و فرمانداری نمی‌تواند به این امور رسیدگی کند.

تدابیر لازم برای پرداخت بیمه بیکاری به مشمولان در قم صورت گرفته است

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی قم نیز در این جلسه با اشاره به ثبت‌نام ۱۲ هزار تَن در استان برای دریافت بیمه بیکاری، یادآور شد: افرادی که مشمول این بیمه قرار می‌گیرند، به تفکیک مشخص شدند و آمار دقیقی از آن‌ها وجود دارد.

مصطفی کاویانی با تاکید بر اینکه بیمه بیکاری افراد مشمول، به دلیل شیوع کرونا از اسفندماه ۹۸ تا اردیبهشت‌ماه سال جاری پرداخت‌نشده است، گفت: خردادماه باید بیمه این افراد پرداخت شود.

مدیرکل تعاون قم بابیان اینکه سال گذشته به دلیل رشد اقتصادی در استان تعداد مشمولان بیمه بیکاری از ۳۵۰۰ تَن به ۲۵۰۰ تَن کاهش پیدا کرد، افزود: به دلیل شیوع کرونا به‌یک‌باره تعداد متقاضیان بیمه بیکاری به ۱۲ هزار تَن افزایش پیدا کرد که پرداخت بیمه به این حجم از تقاضا از عهده صندوق بیمه خارج است و این معضل دولت را بر آن داشته تا برای نجات این صندوق تدبیری را اتخاذ کند.

«ویروس کرونا»، موسوم به «کووید ۱۹» اواسط ماه دسامبر سال گذشته (۲۴ آذر ۹۸) در شهر «ووهان» واقع در مرکز چین گزارش شد؛ ابتدا از این بیماری به‌عنوان ذات‌الریه نام‌برده می‌شد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی ۹۸) به‌صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.

شهروندان قمی برای طرح هرگونه پرسش در مورد ویروس کرونا می‌توانند با شماره تلفن‌های ۳۶۶۲۰۰۲۳، ۳۶۶۲۰۹۹۹، ۳۶۷۰۶۰۳۰ و ۳۶۷۰۴۳۶۸ (با پیش‌شماره ۰۲۵) تماس بگیرند و یا برای کسب آخرین اخبار از دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.

همه ایرانیان می‌توانند با مراجعه به سامانه غربالگری الکترونیکی ویروس کرونا به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir و تکمیل اطلاعات خواسته‌شده، گام بلندی در ارتقای سلامت جامعه و شکست ویروس کرونا بردارند.