تهران - ایرنا - وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی از پرداخت‌ تسهیلات به فعالان حوزه گردشگری که در سامانه کارا ثبت‌نام کردند، در روزهای آینده خبر داد.

به‌گزارش میراث‌آریا، علی‌اصغر مونسان در جلسه هم‌اندیشی با فعالان بخش خصوصی گردشگری به منظور بررسی راهکارها برای ارائه رونق صنعت گردشگری در پساکرونا و رفع مشکلات به‌وجودآمده ناشی از شیوع ویروس کرونا برای تأسیسات گردشگری در این وزارتخانه برگزار شد، گفت: در نظرسنجی که سازمان جهانی گردشگری در سطح بین‌الملل درباره سفر انجام داده است و از قومیت‌های مختلف ازجمله فارسی‌زبانان نیز شرکت کرده بودند، نظر آن‌ها این بود که به سفر کردن نیاز داریم و سعی می‌کنیم به دلیل شیوع ویروس کرونا، سفرهایمان داخلی باشد یا منطقه‌ای و بیشتر به کشورهایی می‌رویم که احتمال خطر در آنجا کمتر باشد.

وی افزود: موضوع اقتصادی کرونا و حمایت‌هایی که قرار است دولت انجام دهد در قالب بسته ۱۰۰هزارمیلیارد تومانی دیده شده است، از این میزان ۲۵هزارمیلیارد تومان در اختیار وزارت بهداشت برای خرید تجهیزات پزشکی و مبارزه با ویروس کرونا، ۸ هزارمیلیارد تومان برای بیمه بیکاری و سایر مبالغ در قالب ارائه تسهیلات در نظر گرفته شده است.

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی تصریح کرد: از ۴۶ رسته‌ای که به دلیل شیوع ویروس کرونا آسیب اقتصادی دیدند، ۱۱ رسته مورد تأیید دولت برای حمایت قرار گرفت که سه رسته آن مربوط به فعالان بخش گردشگری، صنایع‌دستی و تأسیسات گردشگری بود. در جلسه‌ای که روز دوشنبه ۲۲ اردیبهشت سال جاری با اسحاق جهانگیری داشتم و نماینده بانک مرکزی نیز در آن حضور داشت از پرداخت نشدن این تسهیلات گله کردم، خوشبختانه نماینده بانک مرکزی اعلام کرد آیین‌نامه آن امروز سه‌شنبه ۲۳ اردیبهشت ۹۹ به بانک‌ها ابلاغ شده و پرداخت‌ها برای افرادی که در سامانه کارا ثبت‌نام کردند، به‌زودی انجام می‌شود.

بسته تشویقی برای گرفتن یک خط اعتباری سفر برای خانواده‌ها بعد از کرونا

ولی تیموری معاون گردشگری نیز در این جلسه گفت: سناریوی کاملاً بین‌المللی برای مدیریت بحران وجود دارد و کمیته بحران در سازمان جهانی گردشگری نیز تشکیل‌ شده است. ما برای مدیریت بحران در صنعت گردشگری مسیری را طی کردیم که منطبق با همان سناریوی مدیریت بحران جهانی است.

وی افزود: در گام اول مدیریت بحران برای شیوع ویروس کرونا چون ابعاد آن مشخص نبود و همزمان با اوج سفرها بود با توجه به آن‌که در نیمه دوم اسفند وارد فصل های‌ گردشگری بین‌المللی و اوج گردشگری داخلی می‌َشدیم، موجب شد تا برای صنعت گردشگری شرایط بغرنجی به وجود آید به این منظور سعی کردیم جو را آرام کنیم.

این مسئول افزود: گام دوم موضوع حمایت مطرح بود برای دریافت این حمایت‌ها باید طبق الگوی بین‌المللی تمام تلاش خود را می‌کردیم تا وارد بسته‌های حمایتی دولت بشویم، که خوشبختانه این امر با تلاش‌های  مونسان محقق شد.

وی اضافه کرد: همچنین با سازمان همکاری‌های اسلامی مکاتبه کردیم که اگر قرار شد حمایتی از کشورهای عضو در بخش گردشگری انجام دهند، شامل کشور ما نیز بشود. نامه‌ای در دو نوبت برای سازمان جهانی گردشگری ارسال کردیم تا بتوانیم از حمایت‌های بین‌المللی نیز برخوردار شویم.

تیموری تصریح کرد: به دنبال بسته تشویقی هستیم و به شکل شفاهی از  نهاوندیان معاون اقتصادی رئیس‌جمهوری قول گرفتیم تا یک خط اعتباری سفر بعد از کرونا در اختیار خانواده‌ها قرار دهند البته این بسته هنوز مصوب نشده است. در گام سوم وارد بازگشایی تدریجی سفرها برای سفرهای کاری و اضطراری شدیم.

وی بیان کرد: برای نخستین بار تجربه‌ای که برای مدیریت بحران در صنعت گردشگری ناشی از شیوع ویروس کرونا داشتیم، مستندسازی شد و به شکل کتابچه‌ای چاپ شده است.

معاون گردشگری کشور افزود: برنامه‌های ما در حوزه گردشگری پس از کرونا آماده است و برای تحریک تقاضا برنامه ریزی شده است.