به گزارش روزنامه ساوث چاینا مورنینگ پست، درپی شیوع کرونا در سطح جهان، تایوان و آمریکا با همکاری یکدیگر تلاش کرده اند تا این جزیره به عنوان ناظر به عضویت این سازمان دراید حالا مجلس سنا لایحه ای را تصویب کرده و همزمان از مایک پمپیو وزیر خارجه این کشور خواسته است تا با اتخاذ راهبردی مناسب امکان حضور تایوان در جلسه تصمیم گیری سازمان بهداشت جهانی در هفته آینده را مهیا کند.
تایوان پیشتر بین سال های ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۶ میلادی عضو ناظراین سازمان بوده است اما پس از آن به دلیل روی کار آمدن حزب حاکم دم،کراتیک ترقیخواه در این منطقه، روابطش با چین بشدت تیره شده است.
تسای اینگ ون رهبر تایوان بر این باور است که چین با جلوگیری از ورود این جزیره به سازمان بهداشت جهانی به دنبال منزوی کردن تایوان است، اما پکن تاکید می کند که فقط کشورهای دارای حق حاکمیت مجاز به ورود به این سازمان هستند.
لایحه ای که روز سه شنبه در مجلس سنای آمریکا به تصویب رسید باید به تصویب مجلس نمایندگان این کشور نیز برسد.
گزارش حاکی است که تایوان به میزان ۶ میلیارد دلار در تهیه اقلام پزشکی و کمک های بشردوستانه برای ۸۰ کشور در جهان از سال ۱۹۹۶ میلادی مشارکت داشته و در سال ۲۰۱۴ میلادی یک میلیون دلار برای مقابله با ایبولا کمک کرده است.
ماه جاری میلادی سازمان بهداشت جهانی برای تصمیم گیری در خصوص راهبردها و برنامه های بهداشتی جهانی تشکیل جلسه می دهد و اعضای ناظر حق مشارکت دارند.
"جوینا اویو" سخنگوی وزارت امور خارجه تایوان در مصاحبه مطبوعاتی امروز خود به خبرنگاران گفت: لایحه سنای آمریکا نشانه پشتیبانی قوی کنگره آن کشور از مشارکت تایوان در رویدادهای بین المللی است.
وی افزود که تایوان با آمریکا برای پیشبرد این برنامه و همچنین مهار ویروس کرونا همکاری می کند و از سازمان بهداشت جهانی نیز خواسته است تا ملاحظات سیاسی را کنار بگذارد.
در تایوان ۴۴۰ نفر به کرونا مبتلا شدند و ۷ نفر فوت کردند در ۳۰ روز گذشته موردی از ابتلای جدید در داخل این جزیره گزارش نشده است.