هرسال مومنان در شب های قدر در اماکن مذهبی و زیارتگاه ها، مساجد و حسینیه ها حضور یافته و دست نیاز به سوی بارگاه الهی گشوده و از خالق یکتا طلب عفو و بخشش می کنند.
اما امسال به دلیل شیوع ویروس منحوس کرونا و به منظور پیشگیری از انتقال آن، محدودیت هایی در برگزاری این مراسم اتخاذ شده و از همه مومنان نیز خواسته شده تا توجه ویژه ای به نکات بهداشتی و پروتکل های مصوب داشته باشند.
با تصمیم ستاد استانی مدیریت بیماری کرونا در هرمزگان، امسال مراسم شب های قدر در شهرستان های بندرعباس و میناب به صورت جمعی برگزار نمی شود.
مدیر روابط عمومی و امور بین الملل دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان عصر سه شنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: برگزاری مراسم شب های قدر باید با رعایت کامل پروتکل های بهداشتی باشد و مردم فاصله گذاری اجتماعی در مساجد و اماکن مذهبی را با جدیت رعایت کنند.
دکتر فاطمه نوروزیان بیان داشت: طبق تصمیم های اتخاذ شده در ستاد ملی مقابله با بیماری کرونا، اولویت برگزاری مراسم شب های قدر در فضای باز مساجد با رعایت فاصله حداقل یک متر است.
وی افزود: در صورت نبود فضای باز، برگزاری مراسم در داخل شبستان مساجد با ۲۵ درصد ظرفیت به حالت صف نماز و رعایت فاصله حداقل یک متر میتواند انجام شود.
نوروزیان خاطرنشان کرد: رعایت تهویه مناسب در محل های بسته مانند شبستان الزامی است و باید از هرگونه پذیرایی و توزیع نذورات به طور جدی اجتناب شود.
وی تاکید کرد: حضور تمام افراد در محل برگزاری مراسم باید با ماسک و دستکش باشد و افراد شرکت کننده لازم است سجاده، مهر، قرآن و مفاتیح و چادر نماز شخصی (مخصوص بانوان) خود را همراه بیاورند.
تشدید نظارت دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان در شب های قدر
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان نیز به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: همزمان با شب های قدر و به منظور حفظ سلامت مردم و روزه داران، نظارت بر مساجد و اماکن مذهبی برگزاری مراسم شب های قدر تشدید می شود.
دکتر محمود حسین پور با اشاره به اینکه مدت زمان برگزاری مراسم حداکثر ۲ ساعت اعلام شده است، ادامه داد: از برگزاری مراسم در مساجدی که طبق راهنمای فاصله گذاری حداقل امکانات را ندارند جلوگیری خواهد شد.
وی تاکید کرد: از حضور بیماران خاص و بیماری های زمینه ای با خطر بالا و هم چنین کودکان و سالمندان در مراسم جلوگیری شود و اطلاع رسانی لازم در این خصوص نیز انجام گردد.
این مقام مسوول هشدار داد: نیمی از بیماران جدید شناسایی شده بدون علائم هستند که همین امر باعث انتقال بیشتر بیماری به اطرافیان می شود و مردم باید با جدیت مراقبت های بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی را انجام دهند.
پخش مراسم معنوی احیا از صداوسیمای خلیج فارس
مدیرکل صداوسیمای مرکز خلیج فارس گفت: مراسم معنوی احیا امشب به صورت زنده از صداوسیمای مرکز خلیج فارس پخش میشود.
مهران جلایی افزود: مردم مومن استان میتوانند از ساعت ۲۳ و ۳۰ دقیقه تا ۱ و ۳۰ دقیقه بامداد این مراسم معنوی را مشاهده کنند.
ویروس کرونا که رسما کووید – ۱۹ نام دارد، نخستین بار در شهر ووهان چین شناسایی شد و تاکنون به بیش از ۱۵۰ کشور سرایت کرده است.
کرونا مانند سایر ویروسهای تنفسی است که در افراد دارای نقص ایمنی مانند بیماران دیابتی، دیالیزی و دارای بیماریهای خود ایمنی میتواند خطرناک باشد و مرگ و میر آن تاکنون حدود سه درصد گزارش شده است.
این ویروس که از شهر ووهان چین شیوع یافته یک ویروس ناشناخته است و تنها راه مقابله با آن رعایت بهداشت فردی و حاضر نشدن در اجتماعات و محافل عمومی است.
سازمان جهانی بهداشت می گوید حدود ۸۰ درصد از افرادی که به این ویروس مبتلا می شوند علائم خفیفی دارند در حالیکه حدود ۶ درصد آنها دچار علائم جدی نظیر التهابی که در سراسر ریه گسترش می یابد، می شوند.
شب قدر، شب نزول قرآن و با فضیلتترین شبِ سال و شب رحمت الهی و آمرزش گناهان است، شبی که همه مقدرات سالانه انسان با ملاحظه اراده و اختیار و قابلیت های او رقم می خورد و شبی برتر از هزار ماه است.
بر اساس روایات و احادیث یکی از شبهای ۱۹، ۲۱ و ۲۳ رمضان، شب قدر است و مؤمنان و روزهداران در این سه شب به دعا و راز و نیاز با خداوند میپردازند و شب زندهداری میکنند و سرنوشت یکساله همه مقدر می شود.