بندرعباس- ایرنا- درآمد گمرکات هرمزگان در ۹۸حدود ١٢۰ هزار میلیارد ریال بوده که این میزان درآمد نشان از تلاش های شبانه روزی مرزبانان اقتصادی این استان است.

ناظر گمرکات هرمزگان گفت: بیش ترین درآمد گمرکات کشور در سال ۹۸ متعلق به گمرکات استان هرمزگان بوده و پس از گمرک شهید رجایی، گمرک قشم توانست بیشترین درآمد را کسب کند.

ابوالفضل اکبرپور شامگاه سه شنبه در آیین معارفه مدیرکل گمرک شهید باهنربندرعباس اظهارداشت: گمرک افتخار این را دارد بیش از آنچه در بودجه پیش بینی شده بود درآمد کسب کند.

وی نقش گمرکات هرمزگان در افزایش درآمدهای کشور بسیار تعیین کننده دانست و اظهارداشت: گمرکات این استان عهده دار انجام تشریفات افزون بر۶۰ درصد تمامی رویه های گمرکی در کل کشور است.

مدیرکل گمرک شهید رجایی از کارکنان گمرک به عنوان مرزبانان اقتصادی یاد کرد که هرکجا خدمت کرده در معیشت مردم آن منطقه موثر بوده اند، ابرازداشت: اگر امروزه سامانه های مجازی گمرک ایران به عنوان الگو در سازمان جهانی گمرک معرفی می شود به دلیل فعالیت های خالصانه و شبانه روزی در کنار دانش مرزبانان اقتصادی در گمرک جمهوری اسلامی ایران است.

اکبرپورادامه داد: گمرک جمهوری اسلامی ایران همچنین به عنوان گمرک برتر در حوزه مبارزه با قاچاق کالا و همچنین کشف و مبارزه با مواد مخدر سطح جهان معرفی و تمام تلاش خود را بکار بسته در راستای اهداف اقتصاد مقاومتی تمام وظایف قانونی خود را به مرحله اجرا برساند.

وی در ادامه خدمت به مردم را از برترین عبادت ها دانست و افزود: خدمت به مردم موجب برکت است و برکات این خدمت پس از بازنشستگی در زندگی، ملموس تر خواهد شد.

ناظر گمرکات هرمزگان توصیه کرد: باید از تمام ظرفیت های هر استان در زمینه نیروی انسانی آن استان بهره مند و  اولویت من در تمام استان هایی که به عنوان ناظر یا مدیرکل فعالیت داشتم استفاده از نیروهای توانمند بومی آن استان بوده است.

اکبرپور با بیان این موضوع که بقول شهید همت کسی که قصد خدمت داشته باشد نباید هیچ جای این آب و خاک برایش فرقی داشته باشد،‌گفت: شرایط خدمت هر چه سخت تر، اجر و ثوابش نزد خداوند مهربان بیشتر است.

مدیرکل سابق گمرک شهید باهنر نیز با ارائه آماری از عملکرد این گمرک در دوران تصدی‌ خود از افزایش ۷۸ درصدی درآمد این گمرک از سال ۹۵ تا ۹۸ نسبت به ۹۱ تا ۹۵ خبر داد و گفت: این افزایش درآمد بدون همکاری کارکنان این گمرک میسر نمی شد.

مهدی رضایی در ادامه با دفاع از این میزان عملکرد بیان داشت: گمرک در تمامی برهه های سرنوشت ساز کشور حضوری فعال و چشمگیر داشته؛ از انقلاب اسلامی گرفته تا دوران جنگ تحمیلی و دوره سازندگی و اکنون که دچار تحریم های ظالمانه هستیم مرزبانان اقتصادی در صف اول جهادگران اقتصادی قرار دارند.

مدیرکل جدید گمرک شهید باهنر بندرعباس نیز گفت: مدیریت در گمرک امری خطیر است که به جز یاری خداوند و کمک همکاران و تسلط به قوانین و دانش گمرک میسر نمی شود.

حسین سعیدی افزود: با توجه به نامگذاری امسال به عنوان جهش تولید، در جهت رفع موانع تولید و افزایش صادرات کالای ایرانی از هیچ تلاشی دریغ نخواهد کرد و از تمام ظرفیت های استان هرمزگان در این راه بهره خواهد جست.

در این آیین تکریم و معارفه از خدمات مهدی رضایی که به افتخار بازنشستگی نایل آمد، تقدیر و حسین سعیدی به عنوان مدیرکل گمرک شهید باهنر معرفی شد.   

بنادر شهید باهنر، شهید حقانی، هرمز، تیاب، سیریک و جاسک در زیرمجموعه اداره بنادر و دریانوردی شهید باهنر و بنادر شرق استان هرمزگان قرار دارند که بیشتر فعالیت‌های تجاری از طریق بنادر شهید باهنر، تیاب و جاسک صورت می‌گیرد.

بندر شهید باهنر از بنادر چند منظوره قدیمی استان هرمزگان و سومین بندر ترانزیتی کشور است.

موقعیت ممتاز جغرافیایی در دسترسی به آب های آزاد جهان از طریق خلیج فارس، اتصال به راه های بین المللی، نزدیکی به منطقه آزاد قشم، جزیره ها و بندرهای تجاری خلیج فارس این بندر را به پایگاهی استراتژیک و منحصر به فرد پس از مجتمع بندری شهید رجایی تبدیل کرده است.

ویژگی خاص این بندر، برخورداری از آبخور ۱۲ متر در زمان جزر کامل بوده که پس از بندرهای شهید رجایی و امام خمینی (ره)، بالاترین آبخور را در بین بنادر کشور داراست.